loader
Foto

Povestea Mănăstirii Celic Dere, la "Universul Credinței"

Duminică, 26 ianuarie, a fost difuzată o nouă ediție a emisiunii „Universul Credinței”, de la ora 7:00, la TVR 1 HD, TVR MOLDOVA, TVR Internațional și online pe TVR+.

 

Rafael Udriște
Universul credinţei
În prima parte a emisiunii,  “Jurnalul Universul Credinței” a fost prezentat de Rafael Udrişte:
 • Cu ocazia sărbătoririi hramului bisericii Sfântul Antonie cel Mare, din Cartierul Micro 21 din Galaţi, comunitatea parohială a pregătit daruri pentru copiii asistaţi ai Centrului de zi aflat sub ocrotirea Sfântului Antonie cel Mare.

(w882) Antonie

 • Corespondenţă prin Skype, din Chile, cu jurnalistul Ciprian Dumea care se află într-o călătorie misionară în această ţară cuprinsă de importante frământări sociale.

(w882) Chile

 • Despre rolul pe care Biserica Ortodoxă Română l-a jucat în înfăptuirea Unirii Principatelor veţi afla din eseul realizat de Corneliu Vlad Matache.

(w882) Unirea

 • În Arhiepiscopia Dunării de Jus, slujba de Te Deum cu ocazia Unirii Principatelor a fost tinută de Înalt Preasfinţitul Părinte Casian la biserica Vovidenia din Galaţi care era frecventată de familia Cuza acum mai bine de 150 de ani şi unde este înmormântată mama domnitorului Alexandru Ioan Cuza.
 • “Editorialul săptămânii” - jurnalistul Răzvan Bucuroiu ne prezintă un punct de vedere asupra celor mai importante evenimente ale vieții duhovnicești, dar și ale realității ecleziale ale momentului.

(w882) Editorial

 • În fiecare an, în cea de a treia săptămână din ianuarie, se desfăşoară la Bucureşti şi în alte oraşe din ţară şi din afara graniţelor Octava Mondială de Rugăciune pentru Unitatea Creştinilor.

(w500) rugaciune

 • “Din dragoste pentru copii" a fost titlul concertului caritabil organizat de Arhiepiscopia Aradului, împreună cu Fundaţia Filantropia, destinat strângerii de fonduri necesare reabilitării Seţciei II copii a Spitalului Judeţean din localitate.

(w882) Filantropi

 • La rubrica “Sărbătorile Săptămânii”, Silviu Andrei Vlădăreanu ne va vorbi despre cele mai importante sărbatori ale săptămânii pe care o începem.

(w882) Vladareanu

 • Mitropolitul Moldovei Iosif Naniescu a fost trecut în rândul sfinţilor de Sinodul Bisericii Ortodoxe Române în anul 2017, cu zi de prăznuire 26 ianuarie. Proclamarea canonizării a avut loc în data de 25 martie 2018, în Catedrala Mitropolitană din Iaşi, acolo unde se află şi cinstitul său trup, alături de moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva.

(w882) Parascheva

 • “Presarea presei”. Părintele Eugen Tănăsescu face și în această ediție, în direct, prin Skype, o revistă a presei.
În partea a II-a a emisiunii:
 • “Reportaj” - Profesorul Nicolae Constantinescu este o voce la care nu rămâi indiferent în orice context te-ai afla. În zilele Revolutiei a fost necontenit în sala de operaţie şi, în ciuda formaţiei sale ştiinţifice, îl mărturiseşte răspicat pe Dumnezeu. Un reportaj - portret semnat Lucia Toader.

(w500) Constantin

 • “Documentar” - Citadelele credinţei georgiene. Rolul cetăţilor fortificate a fost esenţial pentru existenţa istorică a statului georgian, pentru apărarea neamului şi a creştinismului. Au fost nu doar refugiu în vremurile tulburi, ci şi reşedinţe nobiliare ori chiar regale, precum şi vetre monahale. La adăpostul zidurilor întărite au fost ridicate capele modeste, de mici dimensiuni, dar şi biserici cu turle şi cupole înalte, bogat decorate, de o mare valoare artistică şi spirituală. Un documentar realizat de Estela Dincă.

 • “Bucuria Credinţei” cu Părintele Constantin Necula. În duminica lui Zaheu vameşul, părintele Constantin Necula şi Andrei Victor Dochia ne invită să trecem pragul şi să aflăm povestea Mănăstirii Celic Dere.

(w500) Manastirea


***

Coordonatori: Paula Tăbîrcă şi Estela Dincă
Producător: Andrei Victor Dochia

17:00 Gări de poveste

(redifuzare) Gări în oraşe port

Producător Ruxandra Ţuchel

18:00 Clanul Kennedy

Serial * (THE KENNEDYS-SUA, 2011)

Cu: Greg Kinnear, Katie Holmes, Tom Wilkinson, Barry Pepper

Episodul 6

* Dramă. Redactori: Cristina Crăciun, Anca Radu

*4 premii Emmy 2011 (pentru cel mai bun actor într-o miniserie-Barry Pepper, pentru coafură, machiaj şi mixaj de sunet)

X

 
Cu „Ora Regelui” pornim într-o călătorie lungă de 150 de ani

În România trenurilor întârziate și a infrastructurii cu durata de viață depașită, jurnalista Irina Luca ne spune povestea construirii firului de ...

Florina Constantinescu: „Aş fi concurat, dacă mă lăsa mama...”

„Vedeta familiei”, show-ul micilor vedete muzicale, continuă la TVR 1 cu sezonul al doilea. În fiecare dimineaţă de sâmbătă, de la 9.30 (şi în ...

Mega-incendiile, o ameninţare globală – documentar în premieră la TVR1 | VIDEO

Joi, 23 martie, ora 21.00, la TVR1 și online pe TVR+, vedem documentarul „Mega-incendiile (INCENDIES GÉANTS ENQUÊTE SUR UN NOUVEAU FLÉAU - ...