loader
Foto

Premieră la nivel global: noua lege europeană a serviciilor digitale! Ce prevede am aflat la „Breaking Fake News”, pe TVR 1 | VIDEO

Un spaţiu digital mai sigur. Comisia Europeană vrea să protejeze drepturile fundamentale ale utilizatorilor. O discuţie lămuritoare pe acest subiect am urmărit duminică, 12 noiembrie, de la ora 19:00, când Marian Voicu a stat de vorbă cu Bogdan Manolea, președintele Asociației pentru Tehnologie și Internet.

 

Marian Voicu
Republica Moldova, între est şi vest. Sâmbătă, la „Breaking Fake News”

În fiecare duminică, la TVR 1, Marian Voicu, realizator şi moderator, ne invită la „Breaking Fake News”, prima emisiune din audiovizualul românesc dedicată dreptului de a fi informat corect.

(w882)

Facebook, Google, Instagram, TikTok, Youtube sau X trebuie să se conformeze noii legi europene a serviciilor digitale. Deși nu elimină explicit știrile false sau dezinformarea, ci doar conținutul ilegal, legea este o premieră la nivel global. Comisia Europeană vrea să protejeze astfel drepturile fundamentale ale utilizatorilor și să creeze un spațiu digital mai sigur. Măsurile vor fi implementate de autoritățile naționale, care vor avea prerogative în acest sens, cel târziu până la mijlocul lunii februarie a anului viitor. Despre subiect ne-a vorbit, la „Breaking Fake News”, Bogdan Manolea, președintele Asociației pentru Tehnologie și Internet, în „Interviul săptămânii”, realizat de Marian Voicu.

(w882)

(w882)

Campania de dezinformare a Kremlinului a intrat într-o nouă fază: boţii Rusiei au inundat reţelele de socializare cu articole false despre războiul dintre Israel şi Hamas menite să discrediteze Ucraina. Între timp, doi artişti ruşi răspândesc mesaje antisemite, dar şi o nouă teorie a conspiraţiei: Zelensky şi guvernul său de evrei ar plănui să transforme Ucraina într-un nou Israel. Mai multe - la „Revista presei fake”, cu Horia Grușcă.

(w882)

În Munții Bucegi ar exista tuneluri subterane. Dacii le-ar fi săpat pentru a se apăra în vreme de război, dar și pentru a-și ascunde tezaurele. Deși existența acestor tuneluri nu a fost dovedită, narațiunea continuă să fie propagată de unele televiziuni și chiar de unii politicieni. Tatiana Țarfulea a explicat pe înţelesul tuturor întreaga poveste la „Conspirația săptămânii”.

(w882)

(w882)

Cisiordania și Gaza sunt teritoriile care ar trebui să formeze statul palestinian. Evoluția celor două regiuni a fost însă diferită după constituirea statului Israel. Israelienii s-au retras din Fâșia Gaza în 2005, pe când în Cisiordania, dincolo de zidul de 140 de kilometri, trăiesc acum peste jumătate de million de evrei.​

(w882)

În rubrica „Istoria și istoriile sale”, Gabriela Avram ne-a oferit informaţii în detaliu pentru a înţelege mai bine istoria spaţiului aflat într-un război sângeros.

(w882)

Trăim vremuri în care informaţiile se răspândesc mai rapid ca niciodată, iar goana după senzaţional determină propagarea unor ştiri ce frizează absurdul. Ce e adevărat şi ce e fals? Cum cernem informaţiile, astfel încât să nu ne lăsăm înşelaţi? Întrebări aflate pe buzele tuturor îşi caută explicaţii într-o nouă ediţie în premieră a emisiunii „Breaking Fake News”, cu Marian Voicu. Duminica, de la ora 19.00, la TVR 1.

 

17:00 Împărăteasa Ki

Împărăteasa Ki (EMPRESS KI-Coreea de Sud, 2013)

Cu: Ha Ji-won, Joo Jin-mo, Ji Chang-wook

* Dramă istorică, inspirată de viaţa împărătesei Ki, una dintre cele mai influente figuri politice ale dinastiei chineze Yuan. La începutul secolului XIV, în regatul coreean Goryeo-vasal al Imperiului Mongol-micuţa Ki Seung-nyang şi mama ei fac parte dintr-un grup de femei trimise ca tribut împăratului. Pe drum, în timpul unei tentative de evadare, mama este ucisă sub ochii fetiţei, dar aceasta reuşeşte să scape. Deghizată în băiat, ea îşi petrece copilăria şi adolescenţa învăţând să lupte ca cei mai buni războinici şi câştigă afecţiunea regelui din Goryeo. Luată cu forţa la curtea imperială, ca simplă servitoare, Ki îşi construieşte pas cu pas propriul destin, cu inteligenţă şi ambiţie: întâi concubină şi confidentă a împăratului Toghon Temur, apoi împărăteasă-consoartă şi lider al dinastiei Yuan.

Redactori: Anca Radu, Cristina Crăciun

18:15 Punctul critic-Tu votezi România!

* Dezbatere electorală alegeri prezidenţiale

Moderator Marian Voicu

Realizator Alina Amza

Jurnalişti: Dana Rusu, Delia Apostol

Producator Florenţa Dăscălescu.

Transmisiune directa

 
Focus pe superanul electoral 2024 la „Breaking Fake News”, pe TVR 1

Camil Pârvu - conf. univ. la Facultatea de Științe politice a Universității București este invitatul lui Marian Voicu sâmbătă, 9 noiembrie , ora ...

„Ora Regelui”, la TVR 1: Poveste despre Düsseldorf, un oraș regal

Conexiunile istorice dintre Germania și România sunt surprinse în reportajul „Dusseldorf, un oraş regal”, sâmbătă, 9 noiembrie, ora 13.00, la ...

Acolo unde se varsă Oltul în Dunăre. Cristi Tabără şi echipa lui fac o incursiune prin Turnu Măgurele, la „Exclusiv în România”

Gândire critică, filosofie, fizică şi... „sarmale în cuib” - descoperim noi povești, oameni interesanți și locuri mai puțin știute în noua ediţie ...

 

#tvr1