loader
Foto

Prevenție şi grijă făță de trup și suflet, în noua ediţie „Vreau să fiu sănătos”, la TVR 1 | VIDEO

Ne-am informat despre chisturile sebacee și lipoame - cum le identificăm şi când este cazul să mergem la medic. Invitatul „Vreau să fiu sănătos”, dr. Laura Răducu, medic primar în specialitatea Chirurgie Plastică, Estetică şi Microchirurgie Reconstructivă, ne-a adus toate informaţiile sâmbătă, 20 mai, ora 13.00.

 

Vreau să fiu sănătos!

Această ediţie a emisiunii ne-a îndemnat la un stil de viață sănătos, la prevenție, grijă făță de trup și suflet, dar ne-a și adus în atenție cele mai moderne tehnici de tratament.

(w500)

„Iată câteva dintre subiectele pregătite în ediția de sâmbăta acesta, la TVR 1: afecțiunile aparatului urinar la vârstnici, psoriazisul - aflăm ce este, în rubrica Dicționar medical, iar psihologul Radu Leca ne aduce informaţii despre cum să gestionăm singurătatea la vârstă adultă, în rubrica De vorbă cu psihologul”, ne-a spus Izabela Marinescu.

(w882)

Specialiștii în siguranța auto a călătorilor copii ne sfătuiesc că sănătatea copilului nostru nu este opțională! Ei ne învață cum să alegem corect scaunul auto pentru cei mici în noua ediţie „Vreau să fiu sănătos”. „Aflăm totul despre operația de sold, ce exerciții de fitness sunt indicate pentru slăbit, dar și cum abordăm diversele excrescențe apărute la nivelul pielii”, adaugă gazda emisiunii.

(w500)

Şi tot la „Vreau să fiu sănătos”, ne-am informat despre chisturile sebacee și lipoame - cum le identificăm, când este cazul să mergem la medic și dacă ne pot afecta grav sănătatea. Invitatul ediției de sâmbătă a emisiunii „Vreau să fiu sănătos” a fost dr. Laura Răducu, medic primar în specialitatea Chirurgie Plastică, Estetică şi Microchirurgie Reconstructivă, doctor în medicină, coordonator al Unităţii de Arși Grav, din Spitalul Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. Agrippa Ionescu”.

(w882)

„Diagnosticul de certitudine al unei formațiuni tumorale se pune pe un examen anatomo-patologic. Asta înseamnă că formațiunea trebuie îndepărtată și trimisă la laborator. În sindromul Madelung, de exemplu, există o lipomatoză la nivel cervical, la nivelul brațelor și atunci pacienților le este afectată calitatea vieții”, explică dr. Laura Răducu.

Emisiunea „Vreau să fiu sănătos” are premiera la TVR 1 sâmbăta, de la ora 13.00 și poate fi urmărită în reluare vinerea, de la ora 18.00.

18:30 Punctul critic

(redifuzare) Dezbatere care aduce zilnic in fata telespectatorilor fenomene, trend-uri, probleme de interes, cu accent pe teme din sfera sociala, civica, culturala.

Punctul critic înseamnă atât echilibru, cât şi iminența schimbării. Este locul perfect pentru analiza unei situaţii /unui fenomen şi a potenţialului/ direcţiilor de evoluţie viitoare. Este locul în care, la nivelul societăţii, trebuie să aflăm, să înţelegem şi să cântărim care este drumul pe care dorim să continuăm, în respectiva privinţă.

Prezintă Bogdan Muzgoci

Co-moderator Izabela Marinescu

Alergiile, mereu mai multe și mai grave

Jurnalişti: Mădălina Mija, Dana Rusu, Roxana Segneanu, Delia Apostol Hanzelik,

Raluca Alecu

Producatori: Beatrice Cioba, Florenţa Dăscălescu. Regia artistică Dan Manoliu

Realizator Smaranda Vornicu-Shalit

19:35 Jocurile Olimpice

* Eroii. Episodul 28

Producător Daniela Enăchescu

 
Dreptul de proprietate prin uzucapiune

Dreptul de proprietate prin uzucapiune

publicat: miercuri, 26 iunie 2024

Cum putem dobândi dreptul de proprietate prin uzucapiune sau prin posesia de lungă durată? Cum poate fi contestat acest drept şi cine este ...

Sophia Loren e „Frumoasa morăriţă”, la „Telecinemateca”, pe TVR 1 | VIDEO

Marţi, la „Telecinemateca”, ne delectăm cu o comedie ai cărei protagonişti sunt Sophia Loren şi Marcello Mastroianni. Pe Carmela, soţia morarului ...

Sarah Nicole Smith – „Mama de peste 9 mări și 9 țări”

Spectacolul poveştilor emoţionante continuă la TVR în campania „Omul anului”. Pe 27 iunie, de la ora 18.30, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi ...

 

#tvr1