loader

Radu Andrei Tudor se întoarce acasă, la Piatra Neamţ

„Pulsul zilei” ia pulsul ţării. Din 24 iulie, timp de o săptămână, Radu Andrei Tudor şi echipa „Pulsul zilei” transmit din judeţul Neamţ. Emisiunea este, ca şi până acum, în direct la TVR 1 şi TVR+, de luni până vineri, de la 18.30.

 

Radu Andrei Tudor
Pulsul zilei

În săptămâna 24 - 28 iulie, jurnalistul TVR Radu Andrei Tudor ia Pulsul zilei din judeţul Neamţ. Echipa emisiunii va aduce în prim plan oameni de pe plan local care au reuşit, care au cariere de invidiat, dar şi poveştile unor locuri încărcate de istorie. În ediţiile Pulsul zilei transmise din Neamţ, Radu Andrei Tudor ne va dezvălui obiceiuri de la Curtea Domnească, ne va plimba prin Rezervaţia de Zimbri, ne va arăta impresionanta Cetate a Neamţului şi ne lansează invitaţia de a petrece o după-amiază de iulie acasă la Draga Olteanu Matei. Şi cum unele dintre cele mai frumoase mănăstiri de la noi din ţară sunt tot în judeţul Neamţ, o ediţie Pulsul zilei va fi transmisă în direct de la Mănăstirea Agapia.

„Sunt entuziasmat că pot să prezint la Pulsul Zilei locurile în care am copilărit. Mă întorc acasă, dar nu singur, merg însoţit de întreaga echipă a emisiunii. Ştiu, sunt subiectiv când vine vorba despre Piatra Neamţ şi despre judeţul Neamţ, dar garantez că această zonă are cu ce să se laude, ca şi alte zone şi oraşe din ţară. Tocmai de aceea ne-am propus să ajungem în locuri care merită arătate şi să le facem cunoştinţă telespectatorilor cu oameni care au poveşti de viaţă ce merită spuse” - Radu Andrei Tudor, moderator al emisiunii Pulsul zilei de la TVR 1.

(w500)

În fiecare dintre cele cinci ediţii, echipa emisiunii va pregăti materiale filmate despre toate obiectivele importante din judeţul Neamţ. „Cu siguranţă vom da o raită şi pe la casa lui Ion Creangă de la Humuleşti. Restul locurilor de privit şi vizitat le veţi descoperi săptămâna viitoare la Pulsul zilei”, a mai adăugat Radu. Ca şi până acum, de luni până vineri, începând cu ora 18.30, la Pulsul zilei, telespectatorii sunt parteneri într-o discuţie destinsă pornind de la ştirile importante ale zilei şi care îi are în prim plan pe oamenii momentului.

(w882)

Din luna aprilie a acestui an, Radu Andrei Tudor prezintă la TVR 1 emisiunea Pulsul zilei. El este cunoscut telespectatorilor TVR de la principalele Telejurnale ale Televiziunii Române. A prezentat Telejurnalul matinal vreme de 5 ani, dar şi Telejurnalul de ora 20.00 în weekend. În 2016, a fost prezentatorul emisiunii de divertisment Te vrea Romania sau al programului de Revelion de la TVR 1.

21:00 Viitorul de ieri

în 3 episoade cu arhitectul ROMEO BELEA Premiera

Autor al unor clădiri emblematice din București-Teatrul Național, Sala Palatului, Hotel Intercontinental etc.-martor timp de 7 decenii la transformările arhitecturale ale orașului, Romeo Belea devine ghid prin istoria recentă a acestui oraș cu un trecut dureros și un peisaj urban neprietenos.

Episodul 1 : VIITORUL DE IERI cu ROMEO BELEA despre TEATRUL NAȚIONAL DIN BUCUREȘTI

Primul episod este dedicat istoriei clădirii Teatrului Național. Proiectul a fost aprobat în 1960 de Gheorghe Gheorghiu Dej cu tânărul arhitect Romeo Belea ca autor, transformată de alt arhitect, în 1978 la cererea lui Nicolae Ceaușescu, într-o clădire puțin funcțională, un pericol pentru cei care îi treceau pragul și refăcută de Romeo Belea în timpul directoratului lui Ion Caramitru.

Povești din culisele uneia dintre cele mai importante instituții culturale din România, martoră tăcută și supusă presiunilor și toanelor unui dictator, cu suspans, cu răsturnări de situații, o aventură cu eroi și antieroi și, mai ales, cu surprize. Deși e un proiect pe care s-a intervenit de 3 ori, de fiecare dată ceva a rămas nedus până la capăt, cu ajutorul efectelor speciale reușim să îl “construim” în varianta lui ideală.

Producător CLAUDIA NEDELCU DUCA

Casa de Productie TVR

22:00 Intrare liberă

* Ediţie specială-Ziua Culturii Naţionale

Prezintă Mirela Nagâţ

Cum este receptat Mihai Eminescu astăzi?

Dincolo de mitul care îl învăluie, cum îl (mai) citim astăzi pe Mihai Eminescu?

Cum a fost exploatat mitul Eminescu de diversele regimuri politice?

Care sunt cele mai cunoscute reprezentări artistice ale lui Mihai Eminescu?

Cum ar trebui predată în şcoli opera eminesciană?

Invitaţii Mirelei Nagâţ sunt: Ioana Bot-profesor de literatură română la Universitatea „Babeş Bolyai" din Cluj-Napoca, Mihai Coman,-profesor universitar emerit, fondatorul Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării de la Universitatea Bucureşti, Bogdan Creţu-profesor la Facultatea de Litere a Universităţii „Al. I. Cuza" din Iaşi, Caius Dobrescu-profesor la Departamentul de Studii Literare, Universitatea Bucureşti, Mihai S. Rusu-conferenţiar la Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane, Univesitatea „Lucian Blaga" din Sibiu.

Producător Anca Lăzărescu

 
Valori culturale româneşti, în programe speciale la TVR, de Ziua Culturii Naţionale

Televiziunea Română celebrează Ziua Culturii Naționale, moment important pentru promovarea și aprecierea valorilor culturale românești. Cu ...

Cele mai frumoase reportaje ale sezonului 23, în ediţia best of „Exclusiv în România”, la TVR 1

În acest ultim episod al sezonului „Exclusiv in Romania", Cristian Tabără şi echipa lui ne propun o selecţie a celor mai reuşite reportaje ale ...

 „Viitorul de ieri”, cu arhitectul Romeo Belea – miniserie documentară în 3 episoade, în premieră la TVR 1

De Ziua Culturii Naţionale, TVR 1 lansează miniseria documentară „Viitorul de ieri”, realizată de Claudia Nedelcu Duca, despre istoria unor ...

 

#tvr1