loader
Foto

Regizorul Eugen Jebeleanu, invitatul Marinei Constantinescu la ”Nocturne”

L-am cunoscut mai bine pe Eugen Jebeleanu la „Nocturne”, pe TVR1, luni, 12 decembrie, de la ora 22.00.

 

Marina Constantinescu
Nocturne

Până la 33 de ani, a terminat Actoria la UNATC, are un master de regie la Paris, a format o trupă în Franţa, are un doctorat pe tema „Teatrul constrângerii”. E premiat ca regizor de teatru, dar şi de film.

În anul luminii, 1989, s-a născut invitatul emisiunii „Nocturne” de luni, 12 decembrie 2022. Aşadar, regizorul Eugen Jebeleanu, are vârsta libertăţii noastre.

La Revoluţie, în timp ce tatăl sau era în stradă, micul Eugen, de doar câteva luni, se hotăra să trăiască în urma unor probleme de sănătate. „În lumea asta nouă, mă confrunt deseori cu supravieţuirea”, mărturiseşte Eugen Jebeleanu.

Din păcate, acestui artist minunat i se pare că oamenii încă trăiesc în frică: „Tot ce e altfel e dat la o parte, în loc să ne bucurăm de aceste diferenţe…”, subliniază invitatul Marinei Constantinescu.

(w882)

A terminat Actoria la UNATC, are un master de regie la Paris, a format o trupă în Franţa, are un doctorat pe tema „Teatrul constrângerii” şi toate acestea, până la 33 de ani.

La Gala UNITER din 2020, Eugen Jebeleanu era desemnat cel mai bun regizor pentru piesa „Itinerarii. Într-o zi, lumea se va schimba”, un spectacol-manifest, după un text scris de dramaturgul francez Yann Verbugh, cu o scenografie de Velica Panduru. În acelaşi an, piesa se juca în Franţa, pe două mari scene: Gallia Théâtre de Saintes şi la Théâtre Cinéma de Choisy-le-Roi. Tot în 2020 şi-a făcut debutul ca regizor de film cu lungmetrajul „Câmp de maci”, recompensat în cadrul Festivalului TIFF 2021, cu premiul pentru Cea mai bună regie. A colaborat cu Opera din Lyon pentru “I Was Looking at the Ceiling and Then I Saw the Sky”, de John Adams.

Gimnastica şi dansul sportiv, practicate în copilărie, l-au ajutat să-şi dezvolte sensibilitatea, dar să nu se teamă de vulnerabilitate, două însuşiri pe care consideră că trebuie să ni le accesăm mai des: „Nu poţi cere din partea spectatorilor ceea ce nu oferi tu, ca actor, pe scenă”, este de părere tânărul regizor.​​

(w882)

​Emisiunea „Nocturne” a revenit cu un nou sezon la TVR 1 din 19 septembrie. Alături de Marina Constantinescu, facem încă un pas pe drumul cunoaşterii elitelor din cele mai diverse domenii, o umilă reverenţă în faţa lor şi a valorilor pe care le urmează, fără excepţie, în această lume tot mai superficială. Ambasador al României în Franţa timp de 6 ani, acum secretar de stat la MAE, Luca Niculescu, violonistul Valentin Albeşteanu, Emil Dobrovolschi, pilot care se poate lăuda cu o uriaşă experienţă de zbor, actriţa Coca Bloos s-au numărat printre invitaţii Marinei Constantinescu la acest sezon „Nocturne”, la TVR 1.

Realizator: Marina Constantinescu

Regizor artistic: Aurel Badea

Redactor: Oana Cucuruzeanu

17:00 Gări de poveste

(redifuzare) Gări în oraşe port

Producător Ruxandra Ţuchel

18:00 Clanul Kennedy

Serial * (THE KENNEDYS-SUA, 2011)

Cu: Greg Kinnear, Katie Holmes, Tom Wilkinson, Barry Pepper

Episodul 6

* Dramă. Redactori: Cristina Crăciun, Anca Radu

*4 premii Emmy 2011 (pentru cel mai bun actor într-o miniserie-Barry Pepper, pentru coafură, machiaj şi mixaj de sunet)

X

 
Cu „Ora Regelui” pornim într-o călătorie lungă de 150 de ani

În România trenurilor întârziate și a infrastructurii cu durata de viață depașită, jurnalista Irina Luca ne spune povestea construirii firului de ...

Florina Constantinescu: „Aş fi concurat, dacă mă lăsa mama...”

„Vedeta familiei”, show-ul micilor vedete muzicale, continuă la TVR 1 cu sezonul al doilea. În fiecare dimineaţă de sâmbătă, de la 9.30 (şi în ...

Mega-incendiile, o ameninţare globală – documentar în premieră la TVR1 | VIDEO

Joi, 23 martie, ora 21.00, la TVR1 și online pe TVR+, vedem documentarul „Mega-incendiile (INCENDIES GÉANTS ENQUÊTE SUR UN NOUVEAU FLÉAU - ...