loader
Foto

Serbările Naţionale Ţebea – ediţie aniversară, la 200 de ani de la naşterea lui Avram Iancu

Câţiva dintre cei mai iubiţi interpreți de muzică populară s-au adunat, pe 8 septembrie, la Panteonul Moţilor, pentru a celebra personalitatea Crăişorului munţilor. Iuliana Tudor a prezentat spectacolul extraordinar, transmis în direct la TVR 1, de la ora 14.30.

 

Două secole. Atât se împlinesc în acest an de la naşterea celui care a fost cunoscut drept „Crăişorul munţilor”, luptător pentru drepturile românilor din Transilvania. 2024 a fost declarat „Anul Avram Iancu”, în memoria eroului naţional al Revoluţiei de la 1848.

An de an, la Ţebea, o localitate mică din apropierea oraşului hunedorean Brad, dar un adevărat leagăn al românismului şi un simbol al spiritului moţilor din Apuseni, oameni din toată ţara se adună să omagieze personalitatea lui Avram Iancu şi moştenirea culturală a Ardealului. Cei mai de seamă artişti ai Transilvaniei, dar şi din alte regiuni ale ţării, interpreți renumiți de muzică populară, au urcat pe scena amenajată la Panteonul Moţilor, bucurând publicul cu melodiile lor. Iar cei care nu au fost prezenţi la faţa locului au putut urmări spectacolul folcloric de la Ţebea la TVR 1, în direct, unde Iuliana Tudor i-a introdus, pe rând, în scenă pe artiştii invitaţi.

(w882) Tebea

Nicolae şi Tudor Furdui Iancu, alături de Grupul „Crai Nou”, Sava Negrean Brudaşcu, Veta Biriş, Constantin Enceanu, Elena Merişoreanu, Robert Târnăveanu, Gabriela Tuţă, Cornel Borza, Liviu Buţiu, Antonela Ferche Buţiu, Ciprian Roman, Mariana Anghel, Mariana Deac, Cristian Fodor, Ovidiu Olari, Bogdan Toma, Ovidiu Homorodean, precum şi tinerii interpreţi Vlad Linţă, Claudia Colniceanu, Delia Gandore, Roberta Selagea, Ionuţ Cocoş, Daniel Breban şi Ştefan Ţîrdea ne-au însoţit, timp de mai bine de trei ore, într-un spectacol încărcat de emoţie. I-a acompaniat Ansamblul Folcloric Profesionist „Drăgan Muntean”, dirijor prof. George Cîlţea, coregrafia Cătălin Bălan şi Mircea Resiga.

Toţi românii au fost aşteptaţi la ediţia aniversară a „Serbărilor Naţionale Ţebea”, de Sfânta Maria Mică, începând cu ora 14.30, la TVR 1. Ca în fiecare an, Televiziunea Română a fost partener media al evenimentului.

(w882) mormant

Prezintă: Iuliana Tudor

Realizator: Elise Stan

Manager: Ciprian Roman

Foto: dgampt.ro, Centrul de Cultură și Artă al Județului Hunedoara

8:45 Teleshopping

9:00 Oamenii şi legea

* Emisiune de educaţie juridică

Moderator av. Mihaela Olaru

Legea, care trebuie să protejeze drepturile cetățenilor și să asigure un echilibru social, se află adesea într-un conflict cu realitățile cotidiene, cu interesele și dorințele individuale. Din păcate, multe persoane nu înțeleg suficient de bine normele și procedurile juridice, ceea ce poate duce la neînțelegeri și conflicte. De multe ori, poate părea un sistem impersonal, iar oamenii nu conștientizează întotdeauna cum îi protejează sau cum îi afectează cunoașterea sau necunoașterea legii. Totuși, educația juridică și informarea continuă pot ajuta la crearea unui echilibru mai bun între oameni și lege. Din acest motiv, emisiunea juridică “Oamenii și Legea” vine în sprijinul lor și totodată creează o punte de comunicare cu specialiștii în drept!

Tema -Hartuirea morala la locul de munca

Invitat Av. Alexandru Cazacu

Producător Mihaela Grecu Grădinaru

 
O viziune măreaţă şi un eşec epic au schimbat lumea... Cum? Aflăm din documentarul „General Magic”, joi, la TVR 1

I deile care domină acum industria tehnologică și viața noastră de zi cu zi s-au născut la „ General Magic ”. P ovestea nespusă a uneia ...

O țară care învață să cânte. Despre educația prin muzică, la „Ţară, ţară, cine eşti?”

Într-o societate în care cifrele par încurajatoare, dar realitatea din teren nu ține ritmul, emisiunea „Țară, țară, cine ești?” aduce în ...

Conferința de închidere a cursurilor de calificare pentru ocupația de mediator școlar, desfășurată recent la Centrul de Formare Profesională al ...

 

#tvr1