loader
Foto

Sophia Loren şi Vittorio de Sica în „Scandal la Sorrento” | VIDEO

Vittorio de Sica i-a fost din nou partener de joc Sophiei Loren, într-o comedie romantică ce a trecut proba timpului. I-am revăzut cu plăcere pe 21 mai, de la ora 22:00.

 

.
Dacă e marţi, e Telecinemateca la TVR 1. „Scandal la Sorrento” (PANE, AMORE E... – Italia, 1955), în regia lui Dino Risi, a fost pe 21 mai, la ora 22.00, având în preambul recenzia bine documentată a lui Radu F. Alexandru.

Comandantul de poliţie Antonio Carotenuto se întoarce în oraşul său natal, Sorrento, pentru a se ocupa de brigada locală de pompieri. În casa lui locuieşte acum Sofia, o tânără şi frumoasă vânzătoare de peşte, care refuză să se mute, iar poliţistul cedează repede în faţa farmecelor ei.

(w882)Sofia ajunge chiar să accepte propunerea lui de căsătorie, doar ca să-l facă gelos pe bărbatul de care este cu adevărat îndrăgostită, pescarul Nicolino. Dar aventura amoroasă se încheie cu bine pentru toată lumea, iar poliţistul se va consola în braţele unei alte frumoase napolitane...

Scena în care Vittorio de Sica și Sophia Loren dansează mambo a devenit un simbol al comediei italiene din anii 1950 și a contribuit la popularizarea piesei „Mambo italiano” în întreaga lume.

11:00 Vedeta familiei

Vedeta familiei (redifuzare) Sezonul campionilor

*Talent-show în care protagonişti sunt copiii

Prezintă: Florina Constantinescu și Costin Desliu

Ediţia 2

Concurenti-SOPHIA DINU, STEFAN STANEV, ELISA MIRON
presedinte juriu-LUMINITA ANGHEL
juriu: Lidia Berceanu-avocat; Izabela Cristea-asistent medical; Georgiana Vasile-profesoara; Andrei Iancu-coregraf-sef Ansamblul Artistic Ciocarlia; Adrian Georgescu-inginer, actualmente pensionar; Anton Bangaci, actor si fotomodel.
Jurnalist Iulia IoaniţoaiaRegia artistică Dan Manoliu

Producător Monica Mihai

12:30 Vis sau realitate? (R)

Prezintă Sebastian Felix Topescu

Regizor Iulia Stoian
Producător tv Mihai Răzuş

(Reluare)
 
Stop violenței în școli!

Stop violenței în școli!

publicat: duminică, 16 iunie 2024

Luni, 17 iunie, de la ora 13:00,  revedeți o ediție a emisiunii „Oamenii și legea” despre violența școlară. Invitat: Lavrin Covaci, avocat.

Cultura antică în Egipt: Museion și Serapeum | VIDEO

Cultura antică în Egipt: Museion și Serapeum | VIDEO

publicat: sâmbătă, 15 iunie 2024

Jumătatea lunii iunie nu înseamnă încă vacanță, așadar lecțiile „Teleenciclopediei" sunt o întâlnire potrivită cu istoria, arta ori zoologia. O ...

Accidentul vascular cerebral ischemic și radiologia intervențională

La "Un doctor pentru dumneavoastră", sâmbătă, 15 iunie, de la ora 7:00, la TVR1, urmărim o ediție despre tratarea accidentului vascular cerebral ...

 

#tvr1