loader
Foto

Galerie foto

Spaţiul – ultima frontieră, la „Exclusiv în România”| VIDEO

Cristi Tabără şi echipa sa ne-au facut cunoştinţă cu un pionier al astronauticii, duminică, 11 octombrie, de la ora 15.30, la TVR 1.

 

Cristian Tabără
Exclusiv în România

În 1894 venea pe lume, la Sibiu, Hermann Oberth, cel care avea să devină unul dintre cei mai importanţi oameni de ştiinţă născuţi pe teritoriul României de azi, unul dintre părinţii rachetei şi astronauticii. Cristi Tabără şi echipa sa ne invită să îi cunoaştem povestea pe 11 octombrie, de la ora 15.30, la TVR 1, într-o nouă ediţie a emisiunii „Exclusiv în România”.

 

(w882)

Hermann Oberth şi-a imaginat zborul în spaţiu şi călătoria pe lună cu mult timp înainte ca acestea să fie posibile. Echipa „Exclusiv în România” vizitează muzeul din Mediaş care îi este dedicat şi care a fost amenajat chiar în casa în care sasul a trăit.

(w882)

După ce îl cunoaştem mai bine pe cel care este considerat unul dintre pionierii călătoriei în spaţiu, ne continuăm drumul, alături de echipa lui Cristi Tabără, la Planetariul din Braşov, un loc numai bun pentru a afla informaţii despre sistemul nostru solar şi despre universul din care facem parte. Inaugurat recent, este cel mai spectaculos planetariu din ţară. E situat în incinta gradinii zoologice din Braşov, amenajată foarte modern, iar cei care vin aici au posibilitatea să le vadă pe amândouă.

(w882)

Cu toată viteza, ajungem apoi în locul care a devenit Mecca iubitorilor de sporturi cu motor, Transilvania Motor Ring, cel mai mare circuit auto din ţara noastră, aflat la doar 10 kilometri de oraşul Târgu Mureş. Vedem acolo o pistă adevărată de curse, unde poţi învăţa să pilotezi o maşină de raliu sau să conduci defensiv.

(w882)

(w882)

(w882)

Imagini spectaculoase, informaţii utile şi poveşti fantastice – toate acestea şi multe altele, într-o nouă întâlnire cu Cristi Tabără şi echipa „Exclusiv în România”, duminică, 11 octombrie, de la 15.30, la TVR 1.

10:00 Agrostrategia

Agrostrategia

Emil Dumitru-Vicepreședinte Comisia de agricultură din Camera Deputaților

Rubrica Fermierii României

Fermă de porci din rasele Mangalița și Bazna în județul Caraș-Severin

Producator Vlad Macovei

10:50 Fiica regelui (R)

(THE KING'S DAUGHTER, SOO BAEK-HYANG-Coreea de Sud, 2014) Episodul 10.

Regia: Lee San-yeob, Choi Joon-bae

Cu: Seo Hyun-jin, Seo Woo, Lee Jae-ryong, Jo Hyun-jae

Dramă istorică. Redactori: Cristina Crăciun, Anca Radu

(Reluare)
 
Alienarea parentală. Efectele pe termen lung asupra copilului

Miercuri, 21 februarie, revedem o ediție a emisiunii ”Oamenii și legea” moderată de Mihaela Olaru. Ora 13:00, pe TVR 1.

Miercuri, 21 februarie, de la ora 21:00, la TVR1 vă aşteptăm la un film poliţist, ecranizarea romanului "Maigret tend un piege" de Georges Simenon.

De 60 de ani pe scenă, FLORICA BRADU este ANIVERSATĂ LA TVR 1

Concertul aniversar la 60 de ani de carieră ai interpretei de muzică populară, desfăşurat la Teatrul de Stat din Oradea, poate fi urmărit la TVR ...

 

#tvr1