loader
Foto

Stop consumului și traficului de droguri în școli!

Cum ținem un adolescent departe de droguri și ce trebuie să facă părinții, profesorii, autoritățile statului? În ediţia de luni, 1 aprilie, a emisiunii ,,Oamenii și legea ", am abordat acest subiect pe TVR 1 de la ora 13:00.

 

Oamenii și Legea

Cât de amplu este consumul și traficul de droguri în școlile din România? Cât de usor cad elevii în capcana curiozității și a unui anturaj greșit? Care sunt primele semne care indică consumul de substanțe interzise?

Cum ținem un adolescent departe de droguri și ce trebuie să facă părinții, profesorii, autoritățile statului?

În ediţia de luni, 1 aprilie, a emisiunii ,,Oamenii și legea", abordăm acest subiect. De la ora 13:00, invitatul Mihaelei OLARU a fost Cristian SÎRBU, avocat.

(w500) Oamenii si

Potrivit statisticilor Agenției Naționale Antidrog, adolescenții români consumă mai puține droguri ilegale decât media europeană, însă deținem recordul cu privire la vârsta de la care încep să consume substanțe interzise: 13 ani. Nu la fel de bine stăm la capitolul tutun sau alcool: 49% dintre tineri fumează și 83% consumă alcool, cu mult peste media europeană.

Dacă vorbim despre drogurile de risc precum canabis sau LSD, potrivit modificărilor legislative, cultivarea, oferirea, vânzarea, transportul, cumpărarea și deținerea sunt pedepsite cu închisoare de la 3 la 10 ani. În cazul drogurilor de mare risc precum cocaina sau heroina, pedepsele ajung de la 5 la 15 ani. Consumatorii care au până la 16 ani sunt puși să facă și trafic pentru că nu răspund penal. Așa ajung să aibă o dublă dependență, față de dealer și față de droguri.

Ne puteți trimite comentarii, întrebări, sugestii şi propuneri de teme prin mesaj la numărul de WhatsApp 0728.754.133, precum și la adresa de e-mail oameniisilegea@tvr.ro.

***

MODERATOR

  • av. Mihaela OLARU

 

JURNALIST TV
  • Raluca AMZĂR

 

REALIZATOR

  • Ileana GAIŢĂ

PRODUCĂTOR

  • Mihaela GRECU

17:00 Dong Yi, concubina regelui

(DONG YI-Coreea de Sud, 2010)

Episodul 10

Regia: Lee Byung-hoon, Kim Sang-hyub

Cu: Han Hyo-joo, Ji Jin-hee, Lee So-yeon, Park Ha-sun

* Dramă istorică, inspirată de viaţa lui Sukbin Choi, una dintre consoartele regelui Sukjong, conducătorul dinastiei Joseon între 1674 şi 1720.

Născută într-o familie săracă, Dong Yi se angajează servitoare la palatul regal şi, apreciată pentru isteţimea şi corectitudinea ei, câştigă încrederea familiei regale, mai ales după ce demască o conspiraţie politică extrem de periculoasă. Devenită concubină oficială a regelui Sukjong, implicată în luptele pentru putere de la palat, în conflictele şi concurenţa dintre femeile din viaţa suveranului, Dong Yi se remarcă prin inteligenţa cu care rezolvă situaţiile delicate. Fiul ei, Geum, căruia îi oferă o educaţie aleasă şi foarte strictă, va deveni regele Yeongjo, unul dintre cei mai longevivi conducători ai dinastiei Joseon.

18:15 Punctul critic

* Moderator Cristian Tabără

Punctul critic revine cu un nou format.

Cristi Tabãrã aduce în dezbatere temele care astãzi divid societatea, invitându-i la dialog nu doar pe cei implicați direct, ci și publicul.

Invitații sunt personalitãți din toate domeniile: sociologi, istorici, antropologi, care vor analiza temele puse în discuție din perspectiva mai largã, a evoluției societãții.

Coruptia de ieri si de azi

Diversele statistici referitoare la România scot în evidență corupția ca fiind în continuare una dintre problemele majore ale țării. Chiar dacă uneori statisticile par contradictorii, corupția rămâne pe lista nemulțumirii populației în poziție de frunte. Vrem, așadar, să luptăm împotriva corupției, dar ar fi de preferat ca lupta să nu înceapă cu noi înșine, ci cu oricine altcineva. Fiindcă dacă celălalt e corupt sau corupe, el greșește. Dar dacă eu corup sau sunt corupt, eu mă "descurc".

Eu am scuze, celălalt, nu. Corupția are rădăcini adânci în societatea românească. Tot atât de adânci ca dubla măsură și ipocrizia.

Invitați: Cristian Preda politolog, Mirela Neag jurnalist, Alex Costache jurnalist

Producător Dana Ştefănescu

Transmisiune directă

 
La cererea publicului... „Care pe care”... Sezonul 5! Încep filmările pentru noul sezon

Din aprilie, urmărim ediţii în premieră „Care pe care”. Vă așteptăm alături de noi la TVR 1, TVR Internațional și TVR Moldova.

Poveşti optimiste în debutul noului sezon „România face bine”, la TVR 1

Din 4 aprilie, emisiunea „România face bine” prezintă o serie de reportaje despre oameni care cred în destinul României și care luptă pentru o ...

Contractul de donație – drepturi și obligații

Ce înseamnă actul de donaţie, care sunt avantajele şi dezavantajele încheierii acestui tip de contract şi cum se poate contesta în caz de ...

 

#tvr1