loader
Foto

Succesiunea: Cine are dreptul și cum se împart bunurile

Discuțiile despre succesiune sunt sensibile și deloc confortabile, însă la un moment dat devin necesare și trebuie să ne informăm.

 

Oamenii și Legea

În ediția  emisiunii “Oamenii și legea” redifuzată vineri, 22 martie, ați putut afla ce reprezintă această procedură legală, cine are dreptul și cum se împart bunurile persoanei decedate, dacă este obligatorie sau se poate renunța, ce se întâmplă dacă nu sunt toți moștenitorii de față, care sunt actele necesare și taxele de succesiune.

(w882)De la ora 13:00, pe TVR 1, invitatul Mihaelei OLARU a fost Mihai TĂNĂSESCU, avocat.

(w882)Procedura succesiunii durează în funcție de numărul de moștenitori, de bunurile din masa succesorală și în funcție de cât de repede se obțin documentele solicitate de notar. Se poate deschide direct după deces de către moștenitori. Cu cât se așteaptă mai mult, cu atât taxele vor crește. Dacă succesiunea nu este complexă și actele sunt obținute în scurt timp, poate dura câteva săptămâni. În cazul succesiunii complexe, sau dacă actele solicitate întârzie, procedura poate dura și câteva luni.

Partajul proprietăţii moştenite se poate face ambiabil, prin buna înţelegere a moştenitorilor sau pe cale judiciară, atunci când aceștia nu se înţeleg asupra părţii din moştenire care revine fiecăruia.
.
Ne puteti trimite comentarii, întrebări, sugestii şi propuneri de teme prin mesaj la numărul de WhatsApp
0728.754.133, precum şi la adresa de  e-mail oameniisilegea@tvr.ro.

(w882)*Ediția s-a difuzat în premieră pe 11 octombrie 2023.

MODERATOR
av. Mihaela OLARU

JURNALIST TV
Raluca AMZĂR

REALIZATOR
Ileana GAIŢĂ

PRODUCĂTOR
Mihaela GRECU

 

 

 

 

 

19:45 Sport

Transmisiune directă

20:00 Telejurnal

*Ştiri* Prezintă: Alina Stancu, Eugen Rusu

Producători: Diana Anghel şi Dorin Munteanu

Transmisiune directă

 
Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

publicat: vineri, 03 mai 2024

TVR a pregătit un program dedicat şi divers pentru perioada sărbătorilor de Paşte. Transmisii în direct ale slujbelor religioase, filme ...

Despre instrumente muzicale și mamifere marine, sâmbătă, la

Sâmbătă, 4 mai, de la ora 18:59, la TVR 1, "Teleenciclopedia" vă invită să urmăriți o nouă ediție ce prezintă subiecte din artă, muzică, istorie ...

 Anul omagial 2024, dedicat pastorației și îngrijirii bolnavilor

În Sâmbăta Mare vă invităm să cunoașteți ”Doctori fără de arginți”. Într-o ediție ”Un doctor pentru dumneavoastră”, de la ora 7:00, pe TVR 1.

 

#tvr1