Succesiunea este o formalitate specifică în cazul decesului, care presupune împărțirea bunurilor între toți moștenitorii persoanei respective. Ce prevede legea în astfel de situații cu privire la ordinea în care se realizează succesiunea între moștenitorii legitimi, cum se deschide procedura, când și cine o poate cere, cât durează, care sunt documentele necesare și costurile, aţi putut afla pe 13 martie, în ediția ”Oamenii și legea”.
De la ora 13:00, pe TVR 1, invitata Mihaelei OLARU a fost dr. LAURA BADIU – preşedintele Camerei Notarilor Publici Bucureşti.
Moștenirea este transmisă către toți moștenitorii legali ai persoanei decedate, care sunt de regulă rudele cele mai apropiate ale acesteia în grad, grupate potrivit regulilor de drept succesoral în clase de moștenitori, unele rude fiind preferate altora din perspectiva drepturilor succesorale care li se cuvin.
După ce succesiunea a avut loc, bunurile moștenite devin proprietatea moștenitorilor. Important este faptul că nu este obligatoriu ca toate bunurile cuprinse în moștenire să fie partajate, moștenitorii putând rămâne coproprietari asupra anumitor bunuri.
Ne puteti trimite comentarii, întrebări, sugestii şi propuneri de teme prin mesaj la numărul de WhatsApp 0728.754.133, precum şi la adresa de e-mail oameniisilegea@tvr.ro.
Redifuzarea ediției din 27.11.2023.
MODERATOR
- av. Mihaela OLARU
JURNALIST TV
- Raluca AMZĂR
REALIZATOR
- Ileana GAIŢĂ
PRODUCĂTOR
- Mihaela GRECU