loader
Foto

Succesiunea - împărțirea bunurilor între moștenitori

Succesiunea este o formalitate specifică în cazul decesului, care presupune împărțirea bunurilor între toți moștenitorii persoanei respective. Ce prevede legea în astfel de situații cu privire la ordinea în care se realizează succesiunea între moștenitorii legitimi, cum se deschide procedura, când și cine o poate cere, cât durează, care sunt documentele necesare și costurile, aţi putut afla pe 13 martie, în ediția ”Oamenii și legea”.

 

Oamenii și Legea

(w882)De la ora 13:00, pe TVR 1, invitata Mihaelei OLARU a fost dr. LAURA BADIU – preşedintele Camerei Notarilor Publici Bucureşti.

(w882)Moștenirea este transmisă către toți moștenitorii legali ai persoanei decedate, care sunt de regulă rudele cele mai apropiate ale acesteia în grad, grupate potrivit regulilor de drept succesoral în clase de moștenitori, unele rude fiind preferate altora din perspectiva drepturilor succesorale care li se cuvin.

(w882)După ce succesiunea a avut loc, bunurile moștenite devin proprietatea moștenitorilor. Important este faptul că nu este obligatoriu ca toate bunurile cuprinse în moștenire să fie partajate, moștenitorii putând rămâne coproprietari asupra anumitor bunuri.

(w882)Ne puteti trimite comentarii, întrebări, sugestii şi propuneri de teme prin mesaj la numărul de WhatsApp 0728.754.133, precum şi la adresa de e-mail oameniisilegea@tvr.ro.

(w882)

Redifuzarea ediției din 27.11.2023.

MODERATOR

  • av. Mihaela OLARU

JURNALIST TV

  • Raluca AMZĂR

REALIZATOR

  • Ileana GAIŢĂ

PRODUCĂTOR

  • Mihaela GRECU

14:00 Telejurnal

* Ştiri* Sport* Meteo

Prezintă Andra Soceanu

Translator mimico gestual Laura Ioana

Producători: Anamaria Panait și Diana Anghel

Transmisiune directă

ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ

14:40 Zi de zi cu părintele Constantin Necula

.

Producător Victor Dochia

 
„Petrecere... cu cântec!”, ediţie specială de Paşti! Nicolae Furdui Iancu aniversează 45 de ani de carieră

Iuliana Tudor ne-a invitat să sărbătorim cele patru decenii şi jumătate de cântec ale vocii Ţării Moţilor împreună cu Mariana Ionescu ...

Ediţie de colecţie „Tezaur folcloric”, de Paşti la TVR 1 | VIDEO

Vasilica Dinu, Elena Mimiș Trancă, Aurelia Popescu Preda, Leontina Fărcaș, Gheorghe Roșoga, Polina Gheorghe, dat şi alţi tineri și talentați ...

„Cum dai mielu'?” - Ediţie specială de Paşti „Gala umorului”, la TVR 1 | VIDEO

Mirela Zeţa şi Dragoş Huluba ne-au propus momente umoristice din arhivă care ne-au readus în atenţie marii actori ai comediei româneşti: Amza ...

 

#tvr1