loader
Foto

Teleenciclopedia: Gustave Courbet și misterele Atelierului său

Secretele picturii lui Gustave Courbet, curajul lui Antoine de Saint-Exupery, talentul arhitecților Evului Mediu, puterea de readaptare a maimuțelor-păianjen la mediul lor natural ne sunt relevate în ediția de sâmbătă, 28 septembrie, ora 18.30, la TVR 1.

 

Teleenciclopedia

GUSTAVE COURBET – ATELIERUL ARTISTULUI (ep.2/2)

Pentru chipurile din Atelierul artistului, Courbet a recurs și la „descoperirea momentului”: fotografia. Deși, intenția critică a pânzei e de necontestat, lucrarea nu și-a dezvăluit toate tainele și contradicțiile – cum afirma chiar nonconformistul ei autor: „Tabloul e destul de misterios … Să ghicească cine, ce vrea.”.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY (ep.4/5)

La 29 decembrie 1935, Exupéry și mecanicul său, André Prévot, decolau din Paris spre Saigon, neștiind că urmau să se prăbușească în plin deșert, dar și să supraviețuiască. În 1938, cu prima de asigurare încasată după accidentul din decembrie 1935, a achiziționat un alt avion. Plănuia să efectueze, împreună cu același loial Prévot, un zbor de 14.000 de km, de la New York până în Țara de Foc, trecând peste Anzi. Exupéry supraviețuise din nou, dar la numai 39 de ani, era o deja „o epavă”.

(w882)

CONSTRUCTORII DE CASTELE (ep.6)

În Evul Mediu, meșteri și arhitecți iscusiți se străduiau permanent să clădească cele mai trainice și impunătoare castele. Dar acestea erau permanent amenințate de apariția unor arme tot mai puternice, menite să le distrugă: catapulte, bombarde, berbeci, baliste. În urma asediilor, zidurile se prăbușeau, iar castelanii erau nevoiți să capituleze.

MAIMUȚELE-PĂIANJEN (ep.1/5)

La centrul de reabilitare ARCAS din Guatemala, câteva maimuțe-păianjen (Ateles geoffroyi) vor începe un lung instructaj, pentru a putea fi reintegrate în sălbăticie – de unde braconierii le-au răpit în urmă cu șapte ani, ca să le vândă pe piața neagră.

***

Puteți urmări "Teleenciclopedia", în reluare, în 28 septembrie 2019, de ora 24.00, la TVR 1.

Producător: OANA HAŞEGAN
Redactori:
Ioana Dimoftache și Viviana Roșca

11:00 Câştigă România! (R)

Prezintă Virgil Ianţu

Producători: Diana Pascal, Vanda Liche

Quiz manager Cătălina Filip

(Reluare)

12:00 Teleshopping

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

Un film românesc la Moscova - posibil măr al discordiei, Alaska de la ruși la americani, subminarea încrederii românilor în armată, ameninţări cu ...

 

#tvr1