loader
Foto

Teleenciclopedia: Gustave Courbet și misterele Atelierului său

Secretele picturii lui Gustave Courbet, curajul lui Antoine de Saint-Exupery, talentul arhitecților Evului Mediu, puterea de readaptare a maimuțelor-păianjen la mediul lor natural ne sunt relevate în ediția de sâmbătă, 28 septembrie, ora 18.30, la TVR 1.

 

Teleenciclopedia

GUSTAVE COURBET – ATELIERUL ARTISTULUI (ep.2/2)

Pentru chipurile din Atelierul artistului, Courbet a recurs și la „descoperirea momentului”: fotografia. Deși, intenția critică a pânzei e de necontestat, lucrarea nu și-a dezvăluit toate tainele și contradicțiile – cum afirma chiar nonconformistul ei autor: „Tabloul e destul de misterios … Să ghicească cine, ce vrea.”.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY (ep.4/5)

La 29 decembrie 1935, Exupéry și mecanicul său, André Prévot, decolau din Paris spre Saigon, neștiind că urmau să se prăbușească în plin deșert, dar și să supraviețuiască. În 1938, cu prima de asigurare încasată după accidentul din decembrie 1935, a achiziționat un alt avion. Plănuia să efectueze, împreună cu același loial Prévot, un zbor de 14.000 de km, de la New York până în Țara de Foc, trecând peste Anzi. Exupéry supraviețuise din nou, dar la numai 39 de ani, era o deja „o epavă”.

(w882)

CONSTRUCTORII DE CASTELE (ep.6)

În Evul Mediu, meșteri și arhitecți iscusiți se străduiau permanent să clădească cele mai trainice și impunătoare castele. Dar acestea erau permanent amenințate de apariția unor arme tot mai puternice, menite să le distrugă: catapulte, bombarde, berbeci, baliste. În urma asediilor, zidurile se prăbușeau, iar castelanii erau nevoiți să capituleze.

MAIMUȚELE-PĂIANJEN (ep.1/5)

La centrul de reabilitare ARCAS din Guatemala, câteva maimuțe-păianjen (Ateles geoffroyi) vor începe un lung instructaj, pentru a putea fi reintegrate în sălbăticie – de unde braconierii le-au răpit în urmă cu șapte ani, ca să le vândă pe piața neagră.

***

Puteți urmări "Teleenciclopedia", în reluare, în 28 septembrie 2019, de ora 24.00, la TVR 1.

Producător: OANA HAŞEGAN
Redactori:
Ioana Dimoftache și Viviana Roșca

23:00 Breaking fake news (R)

Moderator Marian Voicu

Jurnalisti: Tatiana Ţarfulea, Gabriela Avram, Horia Gruşcă

Producător Marian Voicu /

(Reluare)
23:50 Insula lui Barbă-Neagră

(CROSSBONES-SUA, 2014) Episodul 2

Cu: John Malkovich, Richard Coyle, Claire Foy

* Serial acţiune/Aventuri. Insula New Providence din Bahamas-regat al piraţilor, hoţilor şi proscrişilor-este condusă de fiorosul Edward "Barbă Neagră" Teach. Temutul căpitan al piraţilor se ascunde aici de mâna lungă a justiţiei Imperiului Britanic, dar şi de comploturile celor care vor să-l îndepărteze de la conducere şi să pună mâna pe comorile ascunse pe insulă. Cum va reuşi Barbă Neagră să scape din nenumăratele tentative de asasinat ?

Redactori Cristina Crăciun, Anca Radu

 
O călătorie la capătul Pământului, sâmbătă, la ”Teleenciclopedia”

Sâmbătă, 9 decembrie, de la ora 19:00, sub genericul emisiunii ”Teleenciclopedia”, descoperiți pe TVR 1 noi subiecte: de la aventurierii artei ...

Dreptul la un proces echitabil

Dreptul la un proces echitabil

publicat: marţi, 05 decembrie 2023

În ediţia de miercuri, 6 decembrie, a emisiunii „Oamenii şi legea” discutăm despre asistenţa judiciară gratuită, cazurile şi condiţiile de ...

Despre metroul bucureştean, la „Miturile comunismului”, de la TVR 1

Irina Luca şi invitaţii săi dezbat situaţia actuală a liniilor de metrou din Capitală în episodul 3 al seriei. Urmărim „Miturile comunismului” pe ...