loader
Foto

Teleenciclopedia - sumar, 14 decembrie

Documentare fantastice şi istorii fabuloase. Toate, difuzate într-o oră magică. Vă aşteptăm sâmbătă, de la 18:50, pe TVR 1.

 

Teleenciclopedia

Vă aşteptăm şi în această sâmbătă, aşa cum v-aţi obişnuit deja, cu poveşti spectaculoase din toate colţurile lumii. Acestea vor fi subiectele ediției din 14 decembrie:

Dirijabilele (ep.2/2) (R. din 16.02.2013)

Prăbuşirea zepelinul Hindenburg, la 6 mai 1937, a întrerupt pentru o perioadă de timp consttruirea altor astfel de aparate. Însă au fost utile din nou, pentru armatele germană şi cele aliate, în perioada celui de Al Doilea Război Mondial. În prezent, se folosesc pentru zboruri de agrement şi publicitare.

Batracofobia

Unii se sperie dacă văd ochii bulbucaţi… pielea alunecoasă şi acoperită cu „negi”… sau mişcările rapide ale unei… broaşte!

Albert Eistein (1/2)  (R. din 6.03.2013)

Albert Einstein – fizicianul genial, îndeobşte cunoscut ca autor al teoriei relativităţii – a stârnit reacţii divergente: entuziasm necondiționat, ori, brutală denigrare; iar în jurul omului cu însuşiri contradictorii – sobru, expansiv, sensibil raţional, generos, egoist, consecvent şi nestatornic – s-a creat o aură de mister, care dăinuie şi acum – la aproape şase  decenii de la dispariţia lui...

Rapa-Nui (Insula Paștelui) (ep.1/3)

Aproximativ un mileniu, Insula Paştelui din sudul Oceanului Pacific, a găzduit o remarcabilă civilizaţie, a cărei înflorire a fost curmată de un dezastru ecologic. Soarta întemeietorilor săi şi a generaţiilor, ce le-au succedat, nu încetează să preocupe specialiştii din diferite domenii.

Arhitecți nativi (13/13) (R. din 12.01.2013)

Atât albinele şi viespile, cât şi termitele au găsit modalităţi extraordinare de a-şi ,,climatiza” complicatele şi aglomeratele locuinţe.


Redactor OANA HAŞEGAN

Emisiune de: CORNELIA RĂDULESCU

7:00 Telejurnal matinal

*Matinal*Ştiri*Sport* Meteo

Prezintă: Laura Fronoiu şi Marius Popa / Maria Chiriţă şi Ionuţ Gheorghe

Producător Andreea Vişan şi Delia Nicola

Transmisiune directă

9:45 Teleshopping

 
Ce este „Dincolo de aurul Apusenilor”? Răspunsuri, în primul episod din noul sezon „Dosar România”, la TVR 1 | VIDEO

Documentarul de investigaţie semnat de jurnalistul TVR Gabriel Geamănu a deschis o nouă serie a emisiunii de reportaje, documentare şi anchete ...

Duminică, 31 martie, ora 19.00, vă invităm să urmăriți, la TVR 1, o nouă ediție a emisiunii "Breaking Fake News" despre situația mercenarilor ...

Sezonul 14 al „Anchetelor comisarului Antonescu” continuă seria ediţiilor ce reconstituie cazuri de omor

Fără păcăleală! Colonelul în retragere Dan Antonescu revine la TVR 1 pe 1 aprilie, cu noi cazuri rezolvate de infracţiuni grave. Ediţiile noului ...

 

#tvr1