loader
Foto

Galerie foto

Tezaur folcloric… de Dragobete, la TVR 1

Într-o ediţie specială a emisiunii Tezaur folcloric , TVR 1 transmite duminică, 22 februarie, de la ora 16.00, un concert prin care se sărbătoreşte primăvara şi dragostea.

 

Tezaur folcloric

Ediție disponibilă online pe TVR+.

Tezaur folcloric… de Dragobete
aduce în faţa publicului telespectator, artişti îndrăgiţi ai folclorului românesc. Emisiunea poate fi urmărită la TVR 1 şi online, pe TVR+.

Spectacolul este susţinut de Ansamblul Artistic „Ciprian Porumbescu” din Suceava, dirijor Viorel Leancă, împreună cu Ansamblul de datini si obiceiuri ROUA din Cloşani – Gorj şi interpreţi tineri, care aduc în casele telespectatorilor cântecul lor de dragoste: Letiţia Boroi (Muntenia), Ovidiu Furnea (Ardeal), Andra Matei (Bucovina), Adriana Sofica (Dobrogea), Florin Boita (Banat), Florin Parlan (Muntenia) - laureaţi ai multor festivaluri de folclor din ţară, mari iubitori de cântece şi tradiţii româneşti.

Ediţia specială Tezaur folcloric… de Dragobete, sărbătoare a tinereţii fără bătrâneţe a cântecului, dansului şi portului românesc, într-un concert extraordinar închinat primăverii, poate fi urmărită la TVR 1 duminică după-amiază, de la ora 16.00. Emisiunea poate fi urmărită şi pe TVR+, disponibil şi pe tabletă sau mobil. Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android.

 

Producător: Gheorghiţa Nicolae

21:00 Câştigă România!

* Prezintă Virgil Ianţu

Virgil Ianţu şi echipa sa continuă să aducă în faţa telespectatorilor oameni deștepți și bine pregătiți, români excepționali din toate categoriile sociale,

care şi-au croit destinul prin forța educației.

Şi, pentru că suntem în anul Jocurilor Olimpice, în fiecare ediţie a acestui sezon, întrebarea „Câștigă România!” va fi despre sportivii români şi performanțe olimpice remarcabile.

Producători: Diana Pascal, Vanda Liche

Quiz manager Cătălina Filip

22:00 Dosar România

* DINCOLO DE AURUL APUSENILOR

Exploatarea aurului în Apuseni este astăzi amintire. Se spune că 1% din aurul lumii a fost scos din măruntaiele acestor munți, dar prețul plătit a fost pe măsură. Ultimii 30 de ani au fost cei mai agitați. În patrulaterul aurifer Zlatna-Brad-Abrud-Roșia Montană, mineritul aurifer de subteran a fost îngropat și apoi inundat.

Acolo au pierit mulți mineri sub tone de rocă, dar au mai murit și la suprafață, cu praf în plămâni, bolnavi de silicoză, cerând mai mult aer.

Mineritul aurifer a fost închis definitiv, la începutul anilor 2000.

Absorbiți de interminabilul scandal de la Roșia Montană, puțini români au auzit de proiectul minier de la Rovina, o localitate din județul Hunedoara, aflată la numai câțiva kilometri de municipiul Brad. Acest proiect minier seamănă izbitor cu eșuatul proiect minier de la Roșia Montană prin dimensiunile sale și potențiala durata pe 30 de ani. La fel ca la Roşia Montană, exisă susţinători dar şi opozanţi ai proiectului minier.

Realizator Gabriel Geamănu

Producător Răzvan Butaru

 
Sezonul 14 al „Anchetelor comisarului Antonescu” continuă seria ediţiilor ce reconstituie cazuri de omor

Fără păcăleală! Colonelul în retragere Dan Antonescu revine la TVR 1 pe 1 aprilie, cu noi cazuri rezolvate de infracţiuni grave. Ediţiile noului ...

Partajul succesoral. Împărțirea bunurilor moștenite

Cine are dreptul la moştenire şi cum se împart bunurile comune? Ce este rezerva succesorală şi care sunt moştenitorii rezervatari? Care sunt ...

Demontăm şi explicăm mituri de pe la noi, în noul sezon „Exclusiv în România”

Mitul despre locul în care s-a răsturnat căruţa cu proşti, unicatele mondiale ale Sucidavei din Corabia sau o vizită în Valea Jiului, pe Planeta ...

 

#tvr1