loader
Foto

Timișoara - oraș al florilor, al Revoluției, al palatelor, dar şi al delicateselor și al oamenilor cu bun simț

Pe 27 aprilie, cu echipa „Exclusiv în România” dăm o nouă raită prin Timişoara şi în apropierea oraşului de pe Bega. Ca de obicei, Cristian Tabără ne dă întâlnire duminică, de la ora 17.00, la TVR 1.  

 

Dacă e duminică, savurăm călătoriile „Exclusiv în România”, de la ora 17.00, pe TVR 1. În acest nou episod, alături de Cristian Tabără şi echipa sa, vizităm Timișoara - oraș al florilor, al Revoluției, al palatelor și, nu în ultimul rând, al mâncării bune și al oamenilor cu bun simț. Că doar nu degeaba bănățenii se cred fruntea țării!

La Sanandrei, lângă Timişoara, punctul gastronomic local deţinut de Florin Cosma se dovedeşte o adevarată simfonie a gusturilor şi a bunului gust. Ca să mănânci aici, ai nevoie de o zi întreagă pentru a degusta toate produsele aşezate pe masă cu pricepere şi dăruire.

„În Timişoara am mâncat pâine cu dovleac, am văzut poze de la Revoluția din 1989, dezvăluite publicului pentru prima oară și am aflat că, în urmă cu un secol și jumătate, un palat se ridica în Timișoara în doar un an de zile”, ne-a povestit Marin Găbudean, producătorul emisiunii „Exclusiv în România”.

Expoziția „’35”, cu lucrări semnate de artistul Adrian Florin Pop și fotografii de Cătălin Regea, a fost deschisă la Comenduirea Garnizoanei Timișoara până la 30 ianuarie 2025.  Marcând 35 de ani de la Revoluția Română, expoziția reprezintă cel mai mare solo show al unui artist contemporan în Timișoara. Echipa „Exclusiv în România” a vizitat expoziţa şi a stat de vorbă cu cei doi - artistul Adrian Florin Pop și fotograful Cătălin Regea - despre valoarea libertăţii şi democraţiei.

Născut în 1978, Adrian Florin Pop este un artist interdisciplinar al cărui limbaj vizual hibrid își are originea și referințele în cultura pop, pictura brută, expresionistă și postmodernă, practica sa artistică recurgând la ironie, la un proces ludic al denunțului, fiind definită printr-o componentă ce asociază elemente inedite pentru a obține semnificații declarative.

Cătălin Regea (n.1969) a fost implicat activ în Revoluția din 1989 din Timișoara, în timpul căreia a realizat fotografii cu valoare documentară. Experiența lui directă de răzvrătit față de sistem este completată de narațiune și imagine. Prin mesajul lor, fotografiile sale amintesc comunității valoarea libertății și a democrației.

(w882) captura Ex

Tot duminică, la TVR 1, ne vom bucura să aflăm informaţii şi să vedem care sunt cele mai frumoase palate din Timişoara, ba mai mult, cele mai interesante povești despre cei cărora le-au aparținut, unde găsim cea mai interesantă expoziție de artă și fotografie despre Revoluție, dar şi să descoperim cel mai bun loc unde se poate mânca sănătos și gustos. Nu rataţi, aşadar, „Exclusiv în România”! Duminică, ora 17.00, la TVR 1.

foto: captură „Exclusiv în România”, TVR 1

 

18:45 Breaking fake news

* Moderator Marian Voicu

Povestea săptămânii

Cum câștigăm războiul informațional împotriva Rusiei? (redifuzare)

Poate fi combătută propagandă și dezinformarea prin propagandă și dezinformare? Jurnalistul britanic Peter Pomerantsev crede că doar așa se poate câștiga războiul informațional împotriva Rusiei și amintește de propagandă britanică împotriva naziștilor în cel de-al Doilea Război Mondial, subiectul ultimei sale cărți.

Invitați: Peter Pomerantsev, jurnalist, scriitor

Revista presei fake

Conspirația redenumirii iepurașilor de Paște

Tot mai des în ultimii ani, reţelele de socializare se umplu în perioada sărbătorilor de Paşte de postările unor utilizatori indignaţi că politicienii, instituţiile, marile companii, dar şi simpli cetăţeni evită deliberat folosirea cuvântul „Paşte”, subminând astfel rădăcinile religioase tradiţionale ale celebrării creştine a Învierii din dorinţa de a evita ofensarea celor de altă credinţă.

Conspirația săptămânii

Războiul comercial al imaginarului Ron Vara

Artizanul din spatele valului de șoc provocat de tarifele vamale americane și resimțit la nivel mondial este un personaj fictiv.

Istoria și istoriile sale

Hitler în Argentina, încă o teorie a conspirației

După cel de al Doilea Război Mondial, mulți criminali de război naziști și-au găsit refugiul în America de Sud. Doar în Argentina au emigrat peste 5000, printre care și temuții Adolf Eichmann și Josef Mengele. Cum s-a născut legenda conform căreia Hitler însuși și-ar fi

continuat liniștit viața în această parte de lume?

Spărgătorii de fake news, cu Horia Sârghi și Mihai Geamănu

Gura lui Putin I.A. grăiește

Rețelele sociale din România au fost invadate de mesajele pe care Vladimir Putin le-a adresat poporului român. Acestea sunt însă generate de Inteligența Artificială.

Producător Marian Voicu

19:45 Sport

Transmisiune directă

 
Timișoara - oraș al florilor, al Revoluției, al palatelor, dar şi al delicateselor și al oamenilor cu bun simț

Pe 27 aprilie, cu echipa „Exclusiv în România” dăm o nouă raită prin Timişoara şi în apropierea oraşului de pe Bega. Ca de obicei, Cristian ...

Ediţii speciale şi înmormântarea Papei Francisc, în direct, la TVR

Televiziunea Română difuzează, sâmbătă, 26 aprilie, ediţii speciale dedicate unui moment istoric pentru întreaga lume: înmormântarea Papei ...

„Regii și cerșetorii norocului”, un documentar premium la „Dosar România”, pe TVR 1

Cei mai cunoscuți campioni din lumea poker-ului își spun cu emoție povestea, retrăind partide care le-au marcat ascensiunea și relatând cele mai ...

 

#tvr1