loader
Foto

Galerie foto

Toamna, pe Cerna, la Exclusiv în România

Cristian Tabără a propus, pentru 6 decembrie, o plimbare inedită prin Munţii Cernei, în ediţia difuzată de la ora 18.00, la TVR 1, TVR HD şi pe TVR+ .

 

Cristian Tabără
Exclusiv în România

Ediția este disponibilă online pe TVR+

Echipa Exclusiv în România a ales, pentru ediţia din această săptămână, un traseu prin Munţii Cernei, cu peisajele lor minunate şi cu alte unicate despre care vor afla telespectatorii TVR. Emisiunea poate fi văzută sâmbătă, 6 decembrie, la TVR 1, TVR HD şi online, pe TVR+, de la ora 18.00.

Pornim alături de Cristian Tabără şi echipa sa spre cătunele izolate din Munţii Cernei, la care ne duce un drum unic în Europa, sau chiar în lume: o scară înaltă de câteva zeci de metri, sprijinită de stâncă. Este singura cale de acces către Scărişoara, Ineleţ sau Ţaţu, ai căror locuitori continuă să traiască şi în zilele noastre fără curent electric, fără şosele şi fără automobile, dar într-un peisaj de basm.

Trecem de proba scării şi facem o mămăligă la ceaun, la lumina stelelor, după care vedem cum se macină mălaiul, la moara veche de sute de ani.

Urcăm apoi şi pe celălalt versant al Văii Cernei, în Cheile Ţesnei din Munţii Mehedinţi, unde creşte pinul negru de Banat. Poposim, apoi, dincolo de munţi, în Plaiul Cloşanilor. Trecem pe Podul lui Dumnezeu, pod natural, un unicat din comuna Ponoarele, unde se găsesc şi alte fenomene carstice rare: câmpurile de lapiezuri şi lacul-fantomă Zaton.

Aflăm lucruri interesante despre peştera cu cea mai lungă galerie submersă din ţară, Izverna, de la speologul Mihai Baciu, singurul român care a reuşit să o traverseze. Un drum cu bicicleta prin Cheile Baluţei adaugă un strop de adrenalină unei ediţii răzleţite prin munţi şi văi...

Ediţia ce prezintă frumuseţile Munţilor Cernei va putea fi urmărită, ca de obicei, sâmbătă, la TVR 1, TVR HD şi www.tvrplus.ro, de la ora 18.00. Exclusiv în România este şi pe www.tvr.ro şi www.tvrplus.ro/editie-exclusiv-in-romania, precum şi pe www.facebook.com/fanTVR1 şi https://www.facebook.com/ExclusivInRomania. TVR+ este disponibil şi pe tabletă sau mobil. Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android.

Despre Exclusiv în România

Din 27 aprilie 2013, telespectatorii TVR 1 au ocazia să cunoască obiective turistice unice în Europa sau chiar în lume, care pot fi văzute Exclusiv în România. În fiecare sâmbătă, de la ora 18.00, românii pot afla ce potenţial turistic au locurile în care trăiesc, dar şi multe informaţii extrem de utile, dintr-o emisiune de turism semnată şi prezentată de Cristian Tabără. Exclusiv în România este transmisă în simulcast pe TVR HD şi online, pe www.tvrplus.ro.

În fiecare episod Exclusiv în România, Cristian Tăbără călătoreşte, descoperă şi prezintă obiective turistice, istorie, cultură, credinţă, arhitectură, tradiţii, gastronomie, facilităţi turistice şi, mai ales, unicate europene şi mondiale din România, dintre care unele sunt încă necunoscute şi neexploatate turistic. Emisiunea întâlneşte telespectatorul cu destinaţii spectaculoase, cu povestea şi istoria locului, cu facilităţi locale (acces, cazare, distracţii, costuri), cu trasee de încercat, specific local, gastronomie, tradiţii şi atracţii locale.

Producători: Marin Găbudean, Cristina Madgearu

4:15 Profesioniştii... cu Eugenia Vodă (R)

...cu Eugenia Vodă Talk-show cultural

Emisiune de Eugenia Vodă

(Reluare)

5:10 Tezaur folcloric (R)

Prezintă Gheorghiţa Nicolae

Producător Roxana Pletea Popuşoi

(Reluare)
 
Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...

„Cred că trăim vremuri grozave ca să faci teatru”! – Regizorul Thomas Ostermeier în dialog cu Cătălin Ştefănescu, la „Garantat 100%”

Repetiţii, actori, creaţie, clişeu, teatru, relevanţă, pasiune, spectacol, succes, spaţiu, joc, perspectivă asupra lumii... O discuţie ...

Serialul coreean „Floarea nopţii”, producţie 2024, se vede la TVR 1

Din 23 aprilie, urmărim aventurile frumoasei Jo Yeo-Hwa, o tânără văduvă care refuză să se conformeze tradiţiilor absurde ale vremii şi trăieşte ...

 

#tvr1