loader
Foto

Galerie foto

"Un adăpost sigur departe de casă", campanie Habitat for Humanity România

Televiziunea Română susţine demersul #unitipentruucraina şi va difuza spoturi în spaţiile sale de promovare.

 

UNCHR estimează că peste 5 milioane de oameni și-au părăsit țara de la începutul conflictului în Ucraina, în speranța că vor găsi un adăpost sigur în țările vecine. Aproape 800.000 de cetățeni au ajuns și în România, conform datelor oficiale.

În aceste momente dificile, Habitat for Humanity România s-a mobilizat pentru a întinde o mână de ajutor persoanelor din Ucraina care sosesc în țara noastră şi a lansat campania „Un adăpost sigur departe de casă” sub genericul #unitipentruucraina.

La doar 4 zile de la invadarea Ucrainei, asociaţia răspundea apelului făcut de autorități și mergea la fața locului pentru a evalua necesitățile. Tot atunci au donat 120 de încălzitoare electrice pentru taberele mobile destinate refugiaților.

(w882)

Habitat for Humanity România a deschis un fond de urgență care va contribui semnificativ la acoperirea nevoii de un acoperiș decent pentru familiile vulnerabile din Ucraina.

„Încă din primele zile de la izbucnirea conflictului în Ucraina, ne-am deplasat la cele mai tranzitate puncte de frontieră pentru a ne arăta suportul și solidaritatea pentru persoanele care ajungeau în România. La scurt timp ni s-au alăturat parteneri de încredere, care ne-au ajutat să ne consolidăm intervențiile. Colegii mei de la Habitat for Humanity România se află în prima linie să ofere un adăpost sigur atât pe termen scurt, dar și pe termen lung, celor care au fugit din calea războiului. Cu toții avem un rol foarte important și încurajăm orice inițiativă care are scop de sprijin pentru situația actuală.”, Roberto Pătrășcoiu, director național Habitat for Humanity România.

Intervențiile nu se vor opri aici. În următoarele luni, în funcție de evoluția situației și de necesități, dar și de fondurile colectate, printre soluțiile pe care Habitat for Humanity România se pot număra: sprijin financiar pentru facilitarea spațiilor de închiriat în orașele gazdă din țară; identificarea de soluții de adăpost pe termen lung a refugiaților care au aplicat pentru azil în România; amenajare unor spații interioare în incinta clădirilor care găzduiesc persoane din Ucraina pe termen mediu și lung și chiar includerea acestora în programele organizației de locuire decentă.

(w882)

(w882)

Cei care își doresc să sprijine acțiunile Habitat for Humanity România în criza refugiaților din Ucraina, o pot face prin trimiterea unui SMS la 8801 cu textul „ADĂPOST”, pentru a dona 2 EURO sau pot face o donație online în pagina campaniei.

15:50 Maghiara de pe unu

(II) Producător Szilágyi Gödri Ildikó

Transmisiune directă + înregistrare

16:49 Prinţesa Ja-Myung

(PRINCESS JA-MYUNG-Coreea de Sud, 2009)

Episodul 19

Regia Lee Myung-woo

Cu: Jung Ryeo-won, Park Min-young, Jung Kyung-ho

* Dramă istorică. Povestea, inspirată de o veche legendă populară coreeană, a două surori vitrege care au marcat existenţa regatului Nakrang, în urmă cu aproape 2.000 de ani. Prinţesele Ja-myung şi Ra-hee s-au născut în aceeaşi zi, din acelaşi tată, dar din mame diferite. Un oracol avertizează că una dintre ele va deveni salvatoarea naţiunii, iar cealaltă va duce la distrugerea ei. Pentru a evita această nenorocire, se hotărăşte uciderea celor două prinţese. Dar folosindu-se de puterea ei, Wang Ja-shil, cea de-a doua soţie a regelui, reuşeşte s-o salveze pe fiica ei Ra-hee şi încearcă s-o asasineze pe Ja-myung. Aceasta scapă însă în mod miraculos, fiind găsită şi crescută de o trupă de circ. Peste ani, descoperindu-şi adevărata identitate, Ja-myung se întoarce în Nakrang şi îşi construieşte propriul destin, întâi ca preoteasă a templului, apoi ca războinică şi vajnică apărătoare a patriei sale. Redactori: Cristina Crăciun, Anca Radu

 
O viziune măreaţă şi un eşec epic au schimbat lumea... Cum? Aflăm din documentarul „General Magic”, joi, la TVR 1

I deile care domină acum industria tehnologică și viața noastră de zi cu zi s-au născut la „ General Magic ”. P ovestea nespusă a uneia ...

O țară care învață să cânte. Despre educația prin muzică, la „Ţară, ţară, cine eşti?”

Într-o societate în care cifrele par încurajatoare, dar realitatea din teren nu ține ritmul, emisiunea „Țară, țară, cine ești?” aduce în ...

Conferința de închidere a cursurilor de calificare pentru ocupația de mediator școlar, desfășurată recent la Centrul de Formare Profesională al ...

 

#tvr1