loader
Foto

Galerie foto

Universul credinţei: Despre moaştele Sf. Visarion şi brâul Maicii Domnului

Luna mai este încărcată de evenimente religioase.Duminică, 22 mai, de la ora 8.10, am venit cu informaţii despre vizita moaştelor Sf. Visarion la Mănăstirea Pantocrator, dar şi despre brâul Maicii Domului care s-a aflat în România, în perioada 13-15 mai.

 

Universul credinţei

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Reportajul ediţiei din această săptămână vine cu o veste bună despre moaştele Sfântului Ierarh Visarion. Acestea au fost aduse din Grecia, în data de 13 mai, la Mănăstirea Pantocrator din Episcopia Alexandriei și Teleormanului. Evenimentul a fost organizat cu ocazia hramului paraclisului Mănăstirii, sărbătorit în Duminica Mironosiţelor.

(w882) Moaste Sf.

Moaştele au mai fost aduse în România în urmă cu 220 de ani, când Bucureştiul şi zonele apropiate erau măcinate de molimă şi ciumă. Sfântul Visarion este cunoscut ca vindecător de ciumă şi alungător al invaziilor de lăcuste şi insecte.

*

La rubrica Eveniment, Lucia Toader vine cu informaţii despre Brâul Maicii Domnului, care a poposit anul acesta, în perioada 13-15 mai, la noi în ţară. El a fost adus în orașul Voluntari de către maicile de la Mănăstirea Kato Xeniam, situată în oraşul grecesc Volos.

(w882) Braul Maic

Brâul a fost ţesut de Maica Domnului din păr de cămilă. Alături de Cinstitul ei Acoperământ, brâul constituie singura amintire preţioasă ce se păstrează din viaţa Maicii.

*

La rubrica Actualitate, ajungem la Mănăstirea Putna unde este comemorat  prof. univ. Zoe Dumitrescu Buşulenga.

Alături de noi, la Dialogurile dimineţii este preotul Dumitru Ştefănescu, consilier la Arhiepiscopia Bucureştilor, cu care vorbim despre Brâul Maicii Domnului şi despre importanţa Sărbătorii Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena. Pe aceastsubiect, prin telefon, ni se alătură şi preotul Pompiliu Dinu.

Tot prin legătură telefonică, IPS Iosif, Mitropolitul Ortodox Român al Europei Occidentale şi Meridionale, ne dă informaţii despre ce s-a discutat la Congresul Mitropolitan de la Roma.

Prezentator: Rafael Udrişte

Jurnalisti: Paula Tăbîrcă, Lucia Toader, Corneliu Matache, Victor Dochia, Ciprian Dumea, Rafael Udrişte, Radu Găină

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!


7:00 Telejurnal matinal

*Matinal*Ştiri*Sport* Meteo

Prezintă: Laura Fronoiu şi Marius Popa / Maria Chiriţă şi Ionuţ Gheorghe

Producător Andreea Vişan şi Delia Nicola

Transmisiune directă

9:45 Teleshopping

 
Sezonul 14 al „Anchetelor comisarului Antonescu” continuă seria ediţiilor ce reconstituie cazuri de omor

Fără păcăleală! Colonelul în retragere Dan Antonescu revine la TVR 1 pe 1 aprilie, cu noi cazuri rezolvate de infracţiuni grave. Ediţiile noului ...

Partajul succesoral. Împărțirea bunurilor moștenite

Cine are dreptul la moştenire şi cum se împart bunurile comune? Ce este rezerva succesorală şi care sunt moştenitorii rezervatari? Care sunt ...

Demontăm şi explicăm mituri de pe la noi, în noul sezon „Exclusiv în România”

Mitul despre locul în care s-a răsturnat căruţa cu proşti, unicatele mondiale ale Sucidavei din Corabia sau o vizită în Valea Jiului, pe Planeta ...

 

#tvr1