loader

Campanie umanitară la "Universul credinţei"

Subiecte ample dedicate vieţii spirituale, campanii umanitare, pelerinaje, reportaje despre arta sacră şi  pagini de înţelepciune biblică. Duminică, 25 octombrie, de la ora 08:10.

 

Universul credinţei

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Nu putem singuri

O vorbă din bătrâni spune că numai părinte să nu fii atunci când copilul tău trece prin suferinţa sau, mai tragic, prin moarte. Expresia nu constituie nici pe departe un îndemn la a nu deveni părinte, ci se referă la chinurile pe care o mamă şi un tată le îndura atunci când le este dat să treacă prin experienţa tragică a suferinţei sau a morţii copilului lor. Colegul nostru Răzvan Bucuroiu şi soţia lui Ioana au trecut printr-o astfel de experienţă. În urma cu aproape trei luni, inima fetiţei lor, Maria, în vârsta de trei ani a încetat să mai bată. După eforturile disperate ale medicilor şi în urma rugăciunilor părinţilor, micuţa a fost readusă în mod miraculos la viaţă, însa cele douăzeci de minute în care Maria s-a aflat între două lumi şi-au spus cuvântul. Fetiţa are cum nevoie de ajutor medical într-o clinică specializată din Viena pentru a se recupera de pe urma traumei suferite. Mărturii emoţionante despre situaţia în care se afla acum Maria le oferă tăticul ei, Răzvan Bucuroiu.

Moaştele Sfintei Maria Magdalena

Anul acesta, de sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva au fost aduse de la Mănăstirea Simonos Petras, din Muntele Athos, moaştele Sfintei Mironosiţe Maria Magdalena. Nu doar sutele de mii de pelerini prezenţi la Catedrala Mitropolitană din Iaşi au putut săruta mâna aceleia care L-a văzut pe Mântuitorul după Învierea din morţi. De la Iaşi, racla cu sfintele moaşte a fost purtată în pelerinaj la celălalt capăt al ţării, în localitatea Drăgăneşti Vlaşca din judeţul Teleorman, acolo unde se află un aşezământ cu hramul Iisus Pantocrator. În ediţia trecută a emisiunii, colegul nostru Andrei Victor Dochia ne relata în direct, de la faţa locului, despre atmosfera creată în jurul acestui eveniment. În ediţia prezentă vom urmări un amplu reportaj despre impactul pe care l-a avut asupra credincioşilor din Arhiepiscopia Alexandriei şi Teleormanului prezenţa moaştelor Sfintei Maria Magdalena, cea Întocmai cu Apostolii.

***

Redactori: Paula Tăbîrcă, Lucia Toader, Corneliu Vlad Matache, Adrian Bodonea, Rafael Udrişte, Răzvan Bucuroiu, Victor Dochia.

Coordonatori: Ciprian Dumea, Victor Dochia

Prezintă: Cornel Matache

Producător: Estela Dincă

 

10:00 Devreme, despre vreme

* Prezentator Dana Iancu

* Emisiunea „Devreme, despre vreme” este destinată completării cunoştinţelor publicului telespectator cu informaţii de bază şi la zi despre vreme şi conexiunile acesteia cu societatea şi mediul înconjurător.

Vremea nu mai este demult un subiect-clişeu de conversaţie la o cană de ceai. Viaţa noastră de zi cu zi este din ce în ce mai afectată de schimbările condiţiilor meteo, adeseori bruşte şi neaşteptate. Astfel că acestea au devenit o temă frecventă de discuţie în mass-media şi, în egală măsură, între oameni.

În plus, noţiunile de vreme şi climă sunt confundate încă, deşi există diferite programe de televiziune în care se vorbeşte frecvent despre acestea. De aceea, nicio ocazie suplimentară de informare nu este inutilă.

Este esenţial să aflăm date corecte şi din cât mai multe surse, chiar cu abordări diferite, şi să înţelegem fenomenele, pentru a fi pregătiţi în fiecare zi, pentru orice situaţie. Producător şi realizator Cristina Dănilă

Premiera

10:30 In grădina Danei

Horticultura este o alegere excelentă în carieră dacă dorești să lucrezi în aer liber și să fii aproape de lumea plantelor care ne înconjoară!

Duminică, 11 mai, de la ora 10,30, descoperim povesti frumoase cu tineri legumicultori și floricultori care mizează în fiecare an pe culturile lor!

Preot Daniel Apaitan, consultant Cosmin Dragu și ing.Viorel Oprea ne povestesc despre strânsă legatura dintre carieră și pasiune.

Realizator Dana Constantinescu

Sezon nou

 
Slalomul printre proverbe şi greşeli gramaticale continuă la „Care pe care”

Ruxandra Gheorghe-Negrea ne propune noi confruntări lingvistice la „Care pe care”, sâmbătă şi duminică, 10-11 mai, de la ora 16.00, la TVR 1.

Cine moștenește averea după un deces?

Cine moștenește averea după un deces?

publicat: joi, 08 mai 2025

Cine are dreptul la moștenire și cum se împart bunurile comune? Ce este rezerva succesorală și care sunt moștenitorii rezervatari? Când începe ...

Echilibru între educație, tradiție și identitate în comunitatea romă din Ștefănești - Botoșani | VIDEO

În contextul eforturilor de integrare socială și promovare a egalității de șanse, educația joacă un rol fundamental în dezvoltarea copiilor ...

 

#tvr1