loader
Foto

Viitorul democraţiei în partea noastră de Europa – încotro? | VIDEO

Războiul Rusiei împotriva Ucrainei continuă. Atrocitățile comise de armata rusă ies la iveală. Vladimir Putin încă are prieteni printre liderii politici europeni. Despre viitorul democraţiei în această parte a Europei s-a discutat la “Breaking Fake News”.

 

Marian Voicu
Breaking Fake News

Pe măsură ce războiul Rusiei împotriva Ucrainei continuă, tot mai multe atrocități comise de armata rusă ies la iveală. Vladimir Putin continuă însă să aibă prieteni printre liderii politici europeni.

Doi dintre aceștia, Viktor Orban și Aleksandar Vucic, au câștigat alegerile în Ungaria și Serbia, cu mesaje populiste și naționaliste. Într-o nouă ediţie “Breaking Fake News”, jurnalistul Marian Voicu a discutat despre cum arată viitorul democrației în această parte a Europei cu Teodor Baconschi, fost ministru de Externe şi teolog. Miercuri, 6 aprilie, ora 22.00, la TVR 1.

(w882)

Patru parlamentari români au prezentat ambasadorului Federației Ruse poziția de neutralitate a României, deși nu au avut un mandat oficial de reprezentare. Ce semnificație are acest gest și cui servește? Am descoperit la „Conspirația săptămânii”, rubrică realizată de Tatiana Țarfulea.

Deși dovezile privind crimele de război, deportările și implicarea mercenarilor în război sunt tot mai numeroase, Rusia continuă să susțină că toate acestea sunt înscenări și că va continua denazificarea Ucrainei. Cât de departe merge propaganda Moscovei? „Revista presei fake, cu Horia Grușcă” ne-a adus ultimele informații pe această temă.

(w882)

În fiecare miercuri, la TVR 1 urmărim „Breaking Fake News”, prima emisiune din peisajul audiovizual românesc dedicată integral combaterii fenomenului știrilor false și dezinformării. Emisiunea este realizată şi prezentată de Marian Voicu.

22:00 Dosar România

* DINCOLO DE AURUL APUSENILOR

Exploatarea aurului în Apuseni este astăzi amintire. Se spune că 1% din aurul lumii a fost scos din măruntaiele acestor munți, dar prețul plătit a fost pe măsură. Ultimii 30 de ani au fost cei mai agitați. În patrulaterul aurifer Zlatna-Brad-Abrud-Roșia Montană, mineritul aurifer de subteran a fost îngropat și apoi inundat.

Acolo au pierit mulți mineri sub tone de rocă, dar au mai murit și la suprafață, cu praf în plămâni, bolnavi de silicoză, cerând mai mult aer.

Mineritul aurifer a fost închis definitiv, la începutul anilor 2000.

Absorbiți de interminabilul scandal de la Roșia Montană, puțini români au auzit de proiectul minier de la Rovina, o localitate din județul Hunedoara, aflată la numai câțiva kilometri de municipiul Brad. Acest proiect minier seamănă izbitor cu eșuatul proiect minier de la Roșia Montană prin dimensiunile sale și potențiala durata pe 30 de ani. La fel ca la Roşia Montană, exisă susţinători dar şi opozanţi ai proiectului minier.

Realizator Gabriel Geamănu

Producător Răzvan Butaru

23:45 Punctul critic (R)

Producator Florenţa Dăscălescu

Realizator Smaranda Vornicu-Shalit

(Reluare)
 
Sezonul 14 al „Anchetelor comisarului Antonescu” continuă seria ediţiilor ce reconstituie cazuri de omor

Fără păcăleală! Colonelul în retragere Dan Antonescu revine la TVR 1 pe 1 aprilie, cu noi cazuri rezolvate de infracţiuni grave. Ediţiile noului ...

Partajul succesoral. Împărțirea bunurilor moștenite

Cine are dreptul la moştenire şi cum se împart bunurile comune? Ce este rezerva succesorală şi care sunt moştenitorii rezervatari? Care sunt ...

Demontăm şi explicăm mituri de pe la noi, în noul sezon „Exclusiv în România”

Mitul despre locul în care s-a răsturnat căruţa cu proşti, unicatele mondiale ale Sucidavei din Corabia sau o vizită în Valea Jiului, pe Planeta ...

 

#tvr1