loader
Foto

Adriana Trandafir se visează... musafir! Actriţa a deschis sezonul 2 al emisiunii „Vis sau realitate”, la TVR 1 | VIDEO

Mereu cu zâmbetul pe buze şi cu o energie debordantă, Adriana Trandafir îşi doreşte să fie şi ea, o dată în viaţă, „musafir profesionist”. Basti Ţopescu i-a împlinit visul în prima ediţie a sezonului 2 a emisiunii pe care o realizează la TVR 1, difuzată luni, 23 octombrie, de la 22.30.

 

Sebastian Felix Țopescu
Vis sau realitate

Miile de ore petrecute pe scenele teatrelor, în studiouri de televiziune, pe platouri de filmare sau la catedră nu par să o fi obosit pe energica Adriana Trandafir. Dimpotrivă, actriţa are în continuare suficiente activităţi cât să nu-i ajungă cele 24 de ore ale zilei! Poate tocmai din acest motiv, Adriana Trandafir visează la o oră de relaxare, în care să fie, pur şi simplu… musafir. În debutul celui de-al doilea sezon al emisiunii „Vis sau realitate”, pe care o realizează la TVR 1, Basti Ţopescu i-a îndeplinit visul, alături de Virgil Mănescu, educator de protocol şi ospitalitate la Casa Capşa din Bucureşti. Din 23 octombrie, „Vis sau realitate” se vede la TVR 1 în fiecare seară de luni, de la ora 22.30.

(w882) Odeon

Este cunoscută pentru veselia molipsitoare, deşi se autointitulează „o fată tristă, dar plină de umor”. Absolventă a facultăţii de actorie din Bucureşti, s-a format sub îndrumarea Leopoldinei Bălănuţă, a lui Alexa Visarion şi Alexandru Lazăr. Rolurile pe care le-a interpretat pe scena teatrului de Stat din Reşita şi a teatrului Odeon, dar şi pe ecrane, prin prisma colaborărilor cu Casa de Film Ager şi Atlantis, i-au adus Adrianei Trandafir numeroase premii şi distincţii, printre care Premiul Uniter pentru cea mai bună actriță în rol secundar sau Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler, „în semn de apreciere a întregii activități și pentru dăruirea și talentul interpretativ pus în slujba artei scenice și a spectacolului”.

(w882) Adriana la

Deşi pentru unii momentul retragerii din activitate la pensie reprezintă o binemeritată odihnă, pentru Adriana Trandafir pesionarea a însemnat fix opusul. Actriţa continuă să fie implicată într-o multitudine de proiecte: o putem vedea în seriale precum „Speranţa”, în show-uri de televiziune, emisiuni, spectacole-concurs TV... Este profesor la Universitatea Hyperion din București, dar are și propria școală, acolo unde familiarizează copiii cu lumea artistică. De asemenea, este preşedinta Fundaţiei Maria Tănase, având un talent muzical incontestabil. Optimismul şi încrederea i-au dat forţa de a lupta şi i-au transformat visurile în realitate.

(w882) strada

Visul de a fi, pur şi simplu, musafir, i s-a îndeplinit la „Vis sau realitate”, pe 23 octombrie, de la 22.30, la TVR 1.

(w882) discutie

„Revenim cu un nou sezon Vis sau realitate şi sunt pregătit să vă prezint noi vedete, noi visuri şi, evident, să trăim împreună noi aventuri! E timpul să dezvălui şi să aduc la realitate visurile invitaţilor sezonului 2. Un sezon plin de umor, curiozitate şi entuziasm. Zece noi vedete îşi vor vedea visul cu ochii, iar noi ne vom bucura de 10 noi experienţe inedite şi spectaculoase. Invit telespectatorii să fie alături de noi şi în acest sezon. Vom râde, vom plânge, dar, cel mai important, vom descoperi împreună latura umană a fiecarei vedete invitate”, ne asigură Basti Ţopescu.

(w882)

Artişti, influenceri, medici celebri sau designeri, persoane publice – suntem convinşi că îşi trăiesc visul, că au ajuns acolo unde şi-au dorit o viaţă. Şi totuşi, cândva, vedetele de astăzi aveau alte aspiraţii... Greu de crezut? Familiarizat din copilărie cu tot ceea ce înseamnă munca de televiziune, Sebastian Felix Ţopescu ne dezvăluie dorinţele secrete ale vedetelor şi le ajută să şi le îndeplinească, pentru o zi. Reality show-ul „Vis sau realitate” se vede din martie 2023 la TVR 1, iar din 23 octombrie urmărim sezonul 2 al emisiunii, lunea seara, de la 22.30.

(w882) Capsa

Ediţiile următoare ne vor dezvălui ce şi-ar fi dorit să devină personalităţi precum Adina Buzatu, Marius Florea Vizante sau Zoli Toth.

7:00 Weekend matinal

*Ştiri*Sport

Prezintă Andra Soceanu şi Ionuţ Gheorghe

ZOOM OANA NENECIU, director executiv Asociaţia Ecopolis

Papa Francisc și-a lansat prima enciclică cu accent pe ecologie în iunie 2015, intitulată „Laudato si” (Lăudat să fie). Acest document, primul de acest gen al unui suveran pontif, a criticat grupurile financiare și de afaceri pentru distrugerea mediului. Papa a clarificat: „Nu este o enciclică ecologică, ci o enciclică socială”.

DISCUŢIE MARIUS COCUŢ, director Caritas Bucureşti

Dimensiunea carităţii Suveranului Pontif este binecunoscută.

Supranumit „Papa săracilor”, Francisc a oferit sprijin constant celor nevoiași, iar dispariția sa a lăsat un gol în inimile multora.

DUPLEX Catedrala Greco-Catolică Sf.​ Treime Blaj cu Pr.CRISTIAN BARTA-purtător de cuvânt Arhieparhia greco-catolica a Blajului

Vizita Suveranului Pontif în municipiul din județul Alba are încă ecouri semnificative pentru comunitate. Pe 2 iunie 2019, în prezența a peste 100.000 de persoane, Sfântul Părinte Francisc a beatificat şi a ridicat la cinstea altarelor pe cei şapte episcopi martiri greco-catolici, care au murit în închisorile comuniste.Venirea Papei Francisc în România şi în special pe Câmpia Libertății, la Blaj, singurul oraș episcopal din România, a stat sub motto-ul: ”Să mergem împreună!” Un îndemn la unitate şi reconciliere a României.

Invitati :Pr. IULIAN BUDĂU si DIANA DUMITRASCU, jurnalist TVR

În 2019, papa Francisc a îmbrățișat România în fiecare localitate unde s-a aflat. A avut un mesaj diferit pentru cei pentru cei prezenți la București, la Blaj, la Șumuleu Ciuc și la Iași, unde a fost și întâlnirea cu tinerii, deși Iașul nu este o localitate cu o populație majoritar catolică, însă în Moldova sunt foarte multe comunități romano-catolice.
România, ţară majoritar ortodoxă, a fost vizitată în urmă cu aproape 26 de ani şi de Papa Ioan Paul al II-a, în perioada 7-9 mai 1999, o vizită la invitaţia patriarhului Bisericii Ortodoxe Române, Teoctist (1986-2007), şi a preşedintelui României, Emil Constantinescu (1996-2000). Vizita a durat trei zile și a avut o deosebită însemnătate istorică, fiind pentru prima dată de la marea schismă din 1054 când un papă vizita o țară majoritar ortodoxă.​

LIVE CARMEN RUSU de la Catedrala Sf Iosif in dialog cu Pr. ŞERBAN TARCIZIU, Purtător de cuvânt al Arhidiecezei Romano-Catolice de București

Sâmbătă, 26 aprilie, la ora 9:00, la Catedrala Sfântul Iosif, va avea loc Sfânta Liturghie cu Recviem pentru Papa Francisc.
Sfânta Liturghie va fi prezidată de Excelența Sa Mons. Giampero Gloder, Nunțiu Apostolic în România și Rep. Moldova.
ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de București, va fi prezent la funeraliile Papei Francisc la Vatican.

ZOOM CIPRIAN NECULA, sociolog

Papa Francisc a fost un obisnuit al comunitatilor sărace, defavorizate, al penitenciarelor, azilelor, periferiilor etc. In vizita sa istorică in România, a fost primul prelat din istorie care şi-a cerut scuze, în numele bisericii, pentru discriminare şi rele tratamente. Aşa cum titrează astăzi multe publicatii, "Papa a fost primul care..."-printre altele-a cerut în mod constant un rol mai mare pentru femei în guvernarea bisericii. A dorit să se schimbe legile bisericii și a acționat în acest sens.

ZOOM Preot DANIEL Nicolae AVRAM, Eparhia de Cluj-Gherla

Cartiel Papei Francisc publicate la Editura „Viața Creștină” a Eparhiei de Cluj-Gherla, cărți care poartă amprenta unui om al lui Dumnezeu cu inimă mare și credință vie.

În paginile lor regăsim simplitatea care vindecă, înțelepciunea care călăuzește,și, mai presus de toate, bucuria Evangheliei-trăită, vestită și împărtășită.

Dacă ar fi să alegem un cuvânt care să definească întreaga viață și misiune a Papei Francisc, acel cuvânt ar fi bucurie. O bucurie care nu este superficială, ci izvorâtă din întâlnirea vie cu Cristos. Cărțile sale rămân cu noi-ca lumină, ca mângâiere, ca chemare spre o viață plină de sens.

Tot eparhia Cluj Gherla se foloseste, în acţiunile caritabile şi de unul din autoturismele cu care Papa Francisc s-a deplasat pe parcursul vizitei in România.

DISCUŢIE DIANA DUMITRAŞCU, jurnalist TVR si Pr. IULIAN BUDĂU, ordinul iezuit

ZOOM IRINA MARGARETA NISTOR, critic de film

Există multe filme despre Vatican și viața Papilor, inclusiv despre viața Papei Francisc.

TELEFON VASILE BĂNESCU, teolog
Papa Francisc, etalon de modestie şi smerenie, care a impresioanat întreaga lume creştină (şi nu numai), dincolo de diferenţele confesionale
TELEFON Pr.ADRIAN DANCĂ, Radio Vatican
Ultimele pregătiri până la începerea slujbei de inmormântare.

Ce aşteaptă lumea catolică şi creştinismul în general de acum încolo?

Producatori: Raluca Neagu, Horaţiu Rusu

Transmisiune directă

9:50 Chipul lui Iisus de pe Giulgiul din Torino, reconstituit cu inteligenţa artificială

(New discoveries on the Shroud of Turin inspire viral AI image of Jesus, Italia, 2024)

Giulgiul din Torino este unul dintre cele mai studiate şi mai controversate artefacte din istorie, dar şi unul dintre cele mai importante din Biserica Catolică. Noi descoperiri ştiinţifice au confirmat că datează din vremea lui Iisus. În plus, cu ajutorul inteligenţei artificiale, a fost reconstituit chipul lui Iisus imprimat pe Giulgiu.

 

Deși apartenența României la Uniunea Europeană a adus beneficii incontestabile, o disonanță profundă persistă.

Timișoara - oraș al florilor, al Revoluției, al palatelor, dar şi al delicateselor și al oamenilor cu bun simț

Pe 27 aprilie, cu echipa „Exclusiv în România” dăm o nouă raită prin Timişoara şi în apropierea oraşului de pe Bega. Ca de obicei, Cristian ...

Ediţii speciale şi înmormântarea Papei Francisc, în direct, la TVR

Televiziunea Română difuzează, sâmbătă, 26 aprilie, ediţii speciale dedicate unui moment istoric pentru întreaga lume: înmormântarea Papei ...

 

#tvr1