loader
Foto

„Artişti pentru viaţă", concert în memoria victimelor Covid-19, la TVR 1

Artiști cunoscuți ai României au cântat pe Arena Națională în memoria celor peste 56.000 de vieți răpuse de virusul Covid-19. Concertul a fost transmis în direct la TVR 1, pe 3 decembrie.

 

Arena Națională a găzduit pe 3 decembrie concertul „Artiști pentru viață”, un eveniment-maraton muzical,  în care au vibrat vocile unora dintre cei mai cunoscuți artiști din România. Interpreţi, formații corale sau coregrafice care abordează toate genurile muzicale, pentru toate vârstele, au lansat un apel muzical la solidaritate în lupta împotriva pandemiei, în cadrul concertului intitulat “Artiști pentru viață”.

Evenimentul a avut loc vineri, 3 decembrie, pe Arena Națională din București, și a fost transmis în direct de Televiziunea Română și pe rețele de socializare. Concertul a avut loc fără public, cu scaunele goale, ocupate simbolic de inima fiecăruia dintre cei peste 56.000 de români care și-au pierdut viața în lupta cu virusul.

Printre artiștii se numără: Alexandra Ungureanu, Ruby, Cleopatra Stratan, Cornel Palade, Mira, Mario Fresh, Marcel Pavel, Jador, Taraf de Caliu, Vali Vijelie, Contrapunct și Grupul Psaltic Tronos. Aceștia au cântat în semn de respect pentru suferința zecilor de mii de oameni care și-au pierdut viața în lupta cu virusul. Evenimentul și-a propus să transmită un mesaj de solidaritate în lupta împotriva pandemiei și să contribuie la efortul de informare a publicului larg privind beneficiile vaccinării și sănătatea publică.

„Concertul este unul simbol, în memoria inimilor care s-au oprit. Fiecare interpret își dorește să transmită speranță și să cheme oameni ca mine și oameni ca tine la o luptă împotriva adevăratului inamic: boala, virusul, neîncrederea, lipsa de unitate. Pentru a cataliza în sufletele românilor solidaritate în fața tragediei prin care țara trece de aproape doi ani”, a declarat Petre Năstase, Președinte al Asociației FilmEvent și cel care a semnat scenariul și regia evenimentului.

Au plecat dintre noi 56.684 de suflete. Inimi din România care au încetat să mai bată. Inima copilului, a mamei, a tatălui, a bunicului, a rudei, a prietenului, a colegului s-au oprit. Toți acești oameni au pierdut o luptă. Ar fi putut duce lupte pentru idealuri sau pentru cauze în care credeau, dar nu au mai apucat. Nu e doar un număr, sunt peste 56.000 de oameni ca noi care astăzi nu se mai află printre noi și cărora le simțim lipsa pentru ceea ce erau, pentru ceea ce ar fi putut fi.

România comemorează, nu jubilează.

Concertul a avut loc vineri, 3 decembrie, pe ARENA NAȚIONALĂ din București, de la ora 18:00.

Evenimentul a fost transmis în direct la TVR 1, partener media, dar și pe paginile de Facebook ale Asociației FilmEvent și Cat Music.

13:00 Ora regelui

”Papa Francisc nu a fost doar un simbol, ci un exemplu viu de credință, umanitate, dăruire și har pentru oamenii din întreaga lume, indiferent de religia lor, în special pentru cei aflați în nevoie”, a spus Majestatea Sa Margareta. În cartea de condoleanțe deschisă de Monseniorul Giampiero Gloder, Nunțiul Apostolic în România și Moldova, Altețele Lor Regale Principesele Sofia și Maria au completat în numele Custodelui Coroanei: ”Suveranul Pontif a avut România în inima Sa, iar noi l-am avut în inima noastră”.

Încărcată de semnificații, 10 Mai este, înainte de toate, Ziua Independenței Naționale (1877), dar, printr-o coincidență a istoriei, este și data în care a fost realizat Concordatul care reglementa raporturile bilaterale ale României cu Sfântul Scaun (1927). Despre evoluția centenară a relațiilor dintre Familia Regală a României și Statul Pontifical, dar și despre înrudirea membrilor dinastiei române cu cele ale Europei, până la îndepărtata Portugalie, în ”Ora Regelui” care aduce învățături cu precădere de viață, despre virtuți rare, despre iubirea de Dumnezeu și de oameni.

Prezintă: Camelia Csiki

Producător Lidia Voicu

Sezon nou

14:00 Telejurnal

* Ştiri* Sport

Prezintă: Claudiu Lucaci și Mihai Rădulescu

Producători: Diana Anghel şi Dorin Munteanu

Transmisiune directă

 
Slalomul printre proverbe şi greşeli gramaticale continuă la „Care pe care”

Ruxandra Gheorghe-Negrea ne propune noi confruntări lingvistice la „Care pe care”, sâmbătă şi duminică, 10-11 mai, de la ora 16.00, la TVR 1.

Cine moștenește averea după un deces?

Cine moștenește averea după un deces?

publicat: joi, 08 mai 2025

Cine are dreptul la moștenire și cum se împart bunurile comune? Ce este rezerva succesorală și care sunt moștenitorii rezervatari? Când începe ...

Echilibru între educație, tradiție și identitate în comunitatea romă din Ștefănești - Botoșani | VIDEO

În contextul eforturilor de integrare socială și promovare a egalității de șanse, educația joacă un rol fundamental în dezvoltarea copiilor ...

 

#tvr1