loader
Foto

„Artişti pentru viaţă", concert în memoria victimelor Covid-19, la TVR 1

Artiști cunoscuți ai României au cântat pe Arena Națională în memoria celor peste 56.000 de vieți răpuse de virusul Covid-19. Concertul a fost transmis în direct la TVR 1, pe 3 decembrie.

 

Arena Națională a găzduit pe 3 decembrie concertul „Artiști pentru viață”, un eveniment-maraton muzical,  în care au vibrat vocile unora dintre cei mai cunoscuți artiști din România. Interpreţi, formații corale sau coregrafice care abordează toate genurile muzicale, pentru toate vârstele, au lansat un apel muzical la solidaritate în lupta împotriva pandemiei, în cadrul concertului intitulat “Artiști pentru viață”.

Evenimentul a avut loc vineri, 3 decembrie, pe Arena Națională din București, și a fost transmis în direct de Televiziunea Română și pe rețele de socializare. Concertul a avut loc fără public, cu scaunele goale, ocupate simbolic de inima fiecăruia dintre cei peste 56.000 de români care și-au pierdut viața în lupta cu virusul.

Printre artiștii se numără: Alexandra Ungureanu, Ruby, Cleopatra Stratan, Cornel Palade, Mira, Mario Fresh, Marcel Pavel, Jador, Taraf de Caliu, Vali Vijelie, Contrapunct și Grupul Psaltic Tronos. Aceștia au cântat în semn de respect pentru suferința zecilor de mii de oameni care și-au pierdut viața în lupta cu virusul. Evenimentul și-a propus să transmită un mesaj de solidaritate în lupta împotriva pandemiei și să contribuie la efortul de informare a publicului larg privind beneficiile vaccinării și sănătatea publică.

„Concertul este unul simbol, în memoria inimilor care s-au oprit. Fiecare interpret își dorește să transmită speranță și să cheme oameni ca mine și oameni ca tine la o luptă împotriva adevăratului inamic: boala, virusul, neîncrederea, lipsa de unitate. Pentru a cataliza în sufletele românilor solidaritate în fața tragediei prin care țara trece de aproape doi ani”, a declarat Petre Năstase, Președinte al Asociației FilmEvent și cel care a semnat scenariul și regia evenimentului.

Au plecat dintre noi 56.684 de suflete. Inimi din România care au încetat să mai bată. Inima copilului, a mamei, a tatălui, a bunicului, a rudei, a prietenului, a colegului s-au oprit. Toți acești oameni au pierdut o luptă. Ar fi putut duce lupte pentru idealuri sau pentru cauze în care credeau, dar nu au mai apucat. Nu e doar un număr, sunt peste 56.000 de oameni ca noi care astăzi nu se mai află printre noi și cărora le simțim lipsa pentru ceea ce erau, pentru ceea ce ar fi putut fi.

România comemorează, nu jubilează.

Concertul a avut loc vineri, 3 decembrie, pe ARENA NAȚIONALĂ din București, de la ora 18:00.

Evenimentul a fost transmis în direct la TVR 1, partener media, dar și pe paginile de Facebook ale Asociației FilmEvent și Cat Music.

18:00 Punctul critic

Dezbatere care aduce zilnic in fata telespectatorilor fenomene, trend-uri, probleme de interes, cu accent pe teme din sfera sociala, civica, culturala.

Punctul critic înseamnă atât echilibru, cât şi iminența schimbării. Este locul perfect pentru analiza unei situaţii /unui fenomen şi a potenţialului/ direcţiilor de evoluţie viitoare. Este locul în care, la nivelul societăţii, trebuie să aflăm, să înţelegem şi să cântărim care este drumul pe care dorim să continuăm, în respectiva privinţă.

Prezintă Bogdan Muzgoci

Co-moderator Nadine Vlădescu-jurnalist TVR

*Predicţiile, între ştiinţă şi pseudoştiinţă

Invitaţi:

Prof. Adrian Mitroi, doctor in finante comportamentale,

Psiholog Radu Lecca,

Anca Dimancea, specialist Feng Shui

Jurnalişti: Mădălina Mija, Dana Rusu, Roxana Segneanu, Delia Apostol Hanzelik,

Raluca Alecu

Producatori: Raluca Neagu, Florenţa Dăscălescu

Realizator Smaranda Vornicu-Shalit

19:45 Sport

Transmisiune directă

 
Sezonul 14 al „Anchetelor comisarului Antonescu” continuă seria ediţiilor ce reconstituie cazuri de omor

Fără păcăleală! Colonelul în retragere Dan Antonescu revine la TVR 1 pe 1 aprilie, cu noi cazuri rezolvate de infracţiuni grave. Ediţiile noului ...

Partajul succesoral. Împărțirea bunurilor moștenite

Cine are dreptul la moştenire şi cum se împart bunurile comune? Ce este rezerva succesorală şi care sunt moştenitorii rezervatari? Care sunt ...

Demontăm şi explicăm mituri de pe la noi, în noul sezon „Exclusiv în România”

Mitul despre locul în care s-a răsturnat căruţa cu proşti, unicatele mondiale ale Sucidavei din Corabia sau o vizită în Valea Jiului, pe Planeta ...

 

#tvr1