loader
Foto

Galerie foto

Avanpremieră a festivalului de film documentar la Garantat 100%

Cătălin Ştefănescu a stat de vorbă în ediţia din 16 martie cu regizorul Alexandru Solomon, directorul festivalului, la TVR 1, TVR HD şi TVR+ .

 

Cătălin Ştefănescu
Garantat 100%

UPDATE: Ediţia din 16 martie este disponibilă online pe TVR+

În perioada 17-23 martie, Capitala găzduieşte cea de-a şaptea ediţie a Festivalului One World Romania, singurul festival de film documentar din Bucureşti şi unicul dedicat drepturilor omului din România. Inspirat din festivalul cu acelaşi nume de la Praga, Festivalul One World Romania a fost adus la Bucureşti în 2008, la iniţiativa Centrului Ceh, dar, cu timpul, conceptul, selecţia şi organizarea au devenit autonome. Regizorul Alexandru Solomon, directorul festivalului, este invitatul lui Cătălin Ştefănescu de duminică, 16 martie, la Garantat 100%, emisiune difuzată la TVR 1, TVR HD şi TVR+.

„Filmele din programul One World Romania 7 bat în pet-uri, îşi scriu pe pereţi disperarea şi dizolvă ipocrizia şi murdăria care ne înconjoară. Dar ele vorbesc pe limba universală a filmului, sunt mai creative decât orice slogan, mai acide decât orice articol de presă”, este de părere regizorul Alexandru Solomon.

Alexandru Solomon a scris şi regizat, începând din 1993, mai multe filme documentare, premiate în ţară şi străinătate. „Omul cu o mie de ochi” şi „Viaţă de câine” au fost desemnate drept Cele mai bune documentare la Festivalul DaKINO în 2001, respectiv 1998. „Marele jaf comunist” este prima sa coproducţie internaţională. Cel mai recent documentar al său este „Kapitalism - reţeta noastră secretă”.

Pe lângă discuţia care se anunţă a fi captivantă în sine, Cătălin Ştefănescu promite să pigmenteze ediţia Garantat 100% de duminică seară cu secvenţe din documentarele ce vor putea fi văzute la Festivalul One World Romania din acest an. Momentul muzical al emisiunii va fi susţinut de trupa TIPtil. Garantat 100% poate fi văzută şi la TVR HD, precum şi online, pe TVR+.

Despre Garantat 100%

Anul acesta, emisiunea Garantat 100%, realizată şi prezentată de Cătălin Ştefănescu, intră în cel de-al 16-lea an de când este difuzată de TVR. Întreaga colecţie a emisiunilor Garantat 100% poate fi vizionată şi online, pe portalul video al Televiziunii Române, www.tvrplus.ro. Telespectatorii pot interacţiona cu echipa emisiunii şi pe contul de Facebook Garantat 100%.

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

18:00 Ţară, ţară, cine eşti?

Moderator Mădălina Dobrovolschi

“Țară, țară, cine ești?” aduce în prim plan oameni care găsesc soluții funcționale pentru comunități şi prezintă soluții care, dacă ar fi multiplicate la nivelul întregii societăți, ar ameliora imaginea României.

Emisiunea propune o perspectivă inedită pe piața media din România, aceea a jurnalismului bazat pe soluții, pentru că, deși pornește de la statistici negative, în care România nu arată deloc bine, emisiunea aduce în studio oameni care construiesc și implementează soluții.

* Copiii bolnavi transportaţi de asociaţia Blondie în străinătate

Invitate: Adelina Toncean-Asociatia Blondie şi Irina Margarint, medic

Producător Ioana Mureşan

18:59 Teleenciclopedia

* SANDRO BOTTICELLI. ALEGORIA PRIMĂVERII (ep.3)

Artistului florentin i s-a spus Botticelli, datorită poreclei pe care o avea fratele său mai mare-Botticello, adică Butoiaș. Patronimul autentic era... Filipepi, iar numele de botez, Alessandro, prescurtat Sandro. Și-a început ucenicia devreme, sub supravegherea altui frate, giuvaergiu... Însă, pentru că îi plăcea să deseneze, a fost încredințat pictorului Fillippo Lippi, iar, de la treisprezece ani, a început să lucreze în atelierul faimosului Andrea del Verrocchio, unde se afla și tânărul Leonardo da Vinci. Acolo a realizat Sandro Botticelli primele sale picturi, visând la frumusețea ideală... Apoi, a ajuns protejatul lui... Lorenzo Magnificul. Primavera, alegoria executată de sensibilul Botticelli în tempera, pe panou de lemn, cândva între 1477-1486, ne dezvăluie subtile secrete artistice (sau... din culisele vieții politice și culturale) și va dăinui cât timp va exista orașul pe care-l celebrează-Florența, leagănul și nucleul Renașterii...

1917: UN AN, DOUĂ REVOLUŢII (ep. 3)

Pe 2 martie 1917, în orășelul Pskov, la circa 300 de kilometri distanță de capitala Petrograd, lipsit de sprijinul Dumei și al armatei, țarul Nicolae al II-lea recunoștea victoria revoluționarilor și semna actul de abdicare, pentru „binele patriei”. L-a numit succesor pe fratele său, Marele Duce Mihail, nu pe Alexei, fiul bolnav, în vârstă de numai 13 ani. A doua zi, ducele refuza „înscăunarea”, conștient că instituția monarhică pierduse atât susținerea populară, cât și poziția de reprezentantă a Mamei Rusia.

INSTRUMENTE MUZICALE (ep. 7)

Când atenționăm pe cineva, îi spunem (mai în glumă, mai în serios) „să nu întindă coarda”, iar emoţiile ne ating „coarda sensibilă”. Fie că vorbim despre sentimente sau cântece, „misiunea” coardelor este să vibreze-lovite delicat cu degetele, atinse cu un fragment din corn de animal, un ciocănel ori un arcuş. Dar sunetele astfel obținute sunt aproape imperceptibile. De aceea, coardele sunt „atașate” unei cutii goale care amplifică vibrația. O chitară, o mandolină sau un violoncel se identifică după forma cutiei de rezonanță.

MAMIFERE MARINE (ep. 3)

Cașaloții (Physeter macrocephalus) populează toate oceanele lumii, dar în apele antarctice, între 40 și 50 de grade latitudine sudică, se aventurează doar masculii. Câţiva carnivori înfometaţi așteaptă ca pescarii să-şi coboare paragatele lungi de kilometri, ştiind că vor putea „subtiliza” din captura de cod patagonian Dissostichus eleginoides-o delicatesă pe piața asiatică şi nu numai.

Redactori: Ioana Dimoftache, Viviana Roșca

Producător Oana Haşegan

AUDIENŢA GENERALA (AG)

 
Cum se dezbate partajul succesoral?

Cum se dezbate partajul succesoral?

publicat: sâmbătă, 20 aprilie 2024

Ce este partajul succesoral și cine moștenește averea în familie după un deces? Cine poate solicita ieșirea din indiviziune? Care este Instanța ...

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...

„Cred că trăim vremuri grozave ca să faci teatru”! – Regizorul Thomas Ostermeier în dialog cu Cătălin Ştefănescu, la „Garantat 100%”

Repetiţii, actori, creaţie, clişeu, teatru, relevanţă, pasiune, spectacol, succes, spaţiu, joc, perspectivă asupra lumii... O discuţie ...

 

#tvr1