loader

"Banii Tăi": Interviu cu Mihai Marcoci

Vineri, 12 octombrie, urmăriți o nouă ediție a emisiunii „Banii Tăi”, de la ora 17:05, pe TVR 1 și online pe TVR+. Monica Ghiurco îl are ca invitat pe Mihai Marcoci, președinte al Asociației pentru Management Strategic și Lobby.

 

Monica Ghiurco
Banii tăi

Despre resurse naturale și redevențe discutăm vineri, la „Banii Tăi”, cu Mihai Marcoci, președinte al Asociației pentru Management Strategic și Lobby.

(w882) Mihai Marc

Reformele aduse în anii '80 de Fondul Monetar Internațional au pus capăt supremației financiare a aurului. Azi aurul se vinde pe piața liberă, devenind o marfă ca oricare alta. Aruncăm și noi o privire împreună cu analistul financiar Irina Chițu și Raluca Bontaș, tax partner Delloite.

Evoluția din ultimii zece ani a numărului de brevete naționale acordate de  Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci este negativă. În contrast cu ce se întâmplă cu brevetele europene validate în România, care se înmulțesc constant.

(w882) Sorin Axin

În realitate, cifrele nu vorbesc despre capacitatea de inovare a românilor, care, slavă Domnului, nu s-a pierdut, ci despre puterea de cumpărare. A românilor, în comparație cu ceilalți europeni. Mai multe detalii aflați vineri, de la inventatorul Sorin Axinte.

Într-un raport despre starea sistemului bancar şi a pieţelor, Fondul Monetar Internaţional avertizează că există „mişcări subterane periculoase” care ameninţă economia globală. Deşi băncile sunt mai sigure decât în urmă cu zece ani, au apărut noi riscuri, se mai afirmă în raport.

Detaliem vineri, în emisiunea „Banii Tăi”.

***

(w882) Monica Ghi

Urmăriți în fiecare vineri emisiunea „Banii Tăi”, de la ora 17:05, pe TVR1 și online pe TVR+.  În reluare, în fiecare marți, de la ora 6:30, pe TVR 1 și online pe TVR+.

Contact: baniitai@tvr.ro; www.facebook.com/baniitaitvr

11:00 Dosar România

*Dezbatere: Securitatea la români.

Producător Răzvan Butaru

(Reluare)

13:00 Ora regelui

Tradus de cercetătorul Georgeta Filitti, membru de onoare al Academiei Române, și având notele scrise de istoricul Tudor Vișan-Miu, volumul ”Însemnări zilnice. 1932” este o adevărată comoară pentru cei interesați de istoria țării. Cartea-mărturie, scrisă sârguincios de Regina Maria a României, este una dintre cele mai interesante din această serie, tumultosul an 1932 fiind redat din perspectivă personală.

Proiectul de cercetare “Istorii deturnate-destine rescrise. Patrimoniul construit din București sub regimul comunist” a fost realizat de Muzeul Naţional Cotroceni, Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc și studenți la istorie și la arhitectură. Destinele a șapte personalități ale politicii și culturii interbelice, supuse represiunii comuniste au fost aduse în fața publicului, prin poveștile locuințelor și ale proprietarilor lor, conturate pe fondul unei Românii profund marcate de comunism.

Custodele Coroanei române a acordat Înaltul Patronaj Federației de Canotaj. În cadrul ceremoniei de la Castelul Peleș, Majestatea Sa Margareta a conferit învestituri regale unor personalități române din țară, dar și Germania și Elveția.

Prezintă Bogdan Șerban-Iancu

Producător Lidia Voicu

 
Vizită regală în Irlanda

Vizită regală în Irlanda

publicat: sâmbătă, 12 iulie 2025

Sâmbătă, 19 iulie, la „Ora Regelui”, vom călători, împreună cu Familia Regală, în Irlanda.  Vom afla ce îi atrage pe mulți români la capătul de ...

Concertul de Gală de la Opera Garnier din Paris se vede la TVR 1

Filarmonica din Viena, sub bagheta lui Yannick Nézet-Séguin, a concertat la Opera Garnier din Paris, celebrând cea de-a 150-a aniversare a ...

„Hai, române, joacă bine!”, ne îndeamnă maramureșeanca Paula Seling. Ansamblul Folcloric „Transilvania”, aniversat la TVR 1

Iuliana Tudor ne aşteaptă, duminică seară, la un concert extraordinar al Ansamblului Folcloric Naţional „Transilvania”, la împlinirea a 66 de ani ...

 

#tvr1