loader
Foto

Galerie foto

Biserici deosebite, de Paşti, la „Exclusiv în România”

Ediţia specială de Paşti Exclusiv în România a adus telespectatorilor obiective unice din judeţul Bistriţa. Emisiunea s-a difuzat sâmbătă, 15 aprilie, de la ora 18.00, la TVR 1, TVR HD şi pe TVR+ .

 

Cristian Tabără
Exclusiv în România

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Ştiaţi că în România a existat o biserică ce a adăpostit, pentru o vreme, o bucată din veşmântul Maicii Domnului, un spin din Coroana Mântuitorului sau pământ de la Sfântul Mormânt? În ediţia specială de Paşti, Cristi Tabără şi echipa Exclusiv în România ne prezintă noi obiective ce merită vizitate, locuri de poveste şi oameni unul şi unul. Emisiunea din 15 aprilie începe, ca de obicei, la ora 18.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+.

(w882) Exclusiv i

Biserica despre care vorbim, acum o ruină pe punctul de a se prăbuşi, se află la Jelna, în judeţul Bistriţa. Tot ea mai adăposteşte, sub tencuială, picturi de mare valoare, una dintre cele patru copii ale capodoperei „Navicella" a pictorului italian Giotto. Mai multe despre această biserică aflăm în sâmbăta Paştelui, la Exclusiv în România.

(w882) Exclusiv i

În apropiere, la Dumitra, descoperim Turnul Slăninii, dar şi o altă biserică neobişnuită: ea are două altare – evanghelic şi ortodox. O vizităm alături de călătorii noştri.

(w882) Exclusiv i

(w882) Exclusiv i

De altfel, echipa Exclusiv în Romania este prima echipă de televiziune care aduce la suprafaţă imagini profesioniste, filmate în premieră, din Peştera Tăuşoare. Ce este mirabilitul, dar şi care este povestea bilelor de Tăuşoare, aflăm într-o ediţie cu adevărat specială, difuzată în 15 aprilie, de la 18.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+, la Exclusiv în România.

(w882) Exclusiv i

(w882) Exclusiv i

Imagini cu locuri frumoase, locuri unice - toate completate cu poveşti bine spuse, cu oameni cum rar întâlneşti, dar şi cu secrete gastronomice, pe care Cristi Tabără şi colegii săi le descoperă în ţara noastră, fac parte şi din oferta noului sezon Exclusiv în România. Emisiunea poate fi urmărită, ca de obicei, sâmbătă, la TVR 1, TVR HD şi www.tvrplus.ro, de la ora 18.00. Exclusiv în România este şi pe www.tvr.ro şi www.tvrplus.ro/editie-exclusiv-in-romania, precum şi pe www.facebook.com/fanTVR1 şi https://www.facebook.com/ExclusivInRomania. TVR+ este disponibil şi pe tabletă sau mobil. Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android.

(w882) Exclusiv i

Despre Exclusiv în România

Din 27 aprilie 2013, telespectatorii TVR 1 au ocazia să cunoască obiective turistice unice în Europa sau chiar în lume, care pot fi văzute Exclusiv în România. În fiecare sâmbătă, de la ora 18.00, românii pot afla ce potenţial turistic au locurile în care trăiesc, dar şi multe informaţii extrem de utile, dintr-o emisiune de turism semnată şi prezentată de Cristian Tabără. Exclusiv în România este transmisă în simulcast pe TVR HD şi online, pe www.tvrplus.ro.

În fiecare episod Exclusiv în România, Cristian Tăbără călătoreşte, descoperă şi prezintă obiective turistice, istorie, cultură, credinţă, arhitectură, tradiţii, gastronomie, facilităţi turistice şi, mai ales, unicate europene şi mondiale din România, dintre care unele sunt încă necunoscute şi neexploatate turistic. Emisiunea întâlneşte telespectatorul cu destinaţii spectaculoase, cu povestea şi istoria locului, cu facilităţi locale (acces, cazare, distracţii, costuri), cu trasee de încercat, specific local, gastronomie, tradiţii şi atracţii locale.

Foto: Claudiu Petringenaru

Realizator: Cristian Tabără

Producători: Cristina Madgearu, Marin Găbudean

14:00 Telejurnal

* Ştiri* Sport* Meteo

Prezintă Andra Soceanu

Translator mimico gestual Laura Ioana

Producători: Anamaria Panait și Diana Anghel

Transmisiune directă

ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ

14:55 Zi de zi cu părintele Constantin Necula

. Producător Victor Dochia

 
„Cred că trăim vremuri grozave ca să faci teatru”! – Regizorul Thomas Ostermeier în dialog cu Cătălin Ştefănescu, la „Garantat 100%”

Repetiţii, actori, creaţie, clişeu, teatru, relevanţă, pasiune, spectacol, succes, spaţiu, joc, perspectivă asupra lumii... O discuţie ...

Serialul coreean „Floarea nopţii”, producţie 2024, se vede la TVR 1

Din 23 aprilie, urmărim aventurile frumoasei Jo Yeo-Hwa, o tânără văduvă care refuză să se conformeze tradiţiilor absurde ale vremii şi trăieşte ...

„M-am făcut actriță ca să scap de plictiseală”! Cerasela Iosifescu e invitata Marinei Constantinescu la „Nocturne”

Dezarmant de sinceră. Şi talentată. Şi rebelă. Actriţa Teatrului Nottara, Cerasela Iosifescu, vine la „Noctune”, pe TVR 1. Despre iubiri pe ...

 

#tvr1