loader

Biserici deosebite, de Paşti, la „Exclusiv în România”

Ediţia specială de Paşti Exclusiv în România a adus telespectatorilor obiective unice din judeţul Bistriţa. Emisiunea s-a difuzat sâmbătă, 15 aprilie, de la ora 18.00, la TVR 1, TVR HD şi pe TVR+ .

 

Cristian Tabără
Exclusiv în România

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Ştiaţi că în România a existat o biserică ce a adăpostit, pentru o vreme, o bucată din veşmântul Maicii Domnului, un spin din Coroana Mântuitorului sau pământ de la Sfântul Mormânt? În ediţia specială de Paşti, Cristi Tabără şi echipa Exclusiv în România ne prezintă noi obiective ce merită vizitate, locuri de poveste şi oameni unul şi unul. Emisiunea din 15 aprilie începe, ca de obicei, la ora 18.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+.

(w882) Exclusiv i

Biserica despre care vorbim, acum o ruină pe punctul de a se prăbuşi, se află la Jelna, în judeţul Bistriţa. Tot ea mai adăposteşte, sub tencuială, picturi de mare valoare, una dintre cele patru copii ale capodoperei „Navicella" a pictorului italian Giotto. Mai multe despre această biserică aflăm în sâmbăta Paştelui, la Exclusiv în România.

(w882) Exclusiv i

În apropiere, la Dumitra, descoperim Turnul Slăninii, dar şi o altă biserică neobişnuită: ea are două altare – evanghelic şi ortodox. O vizităm alături de călătorii noştri.

(w882) Exclusiv i

(w882) Exclusiv i

De altfel, echipa Exclusiv în Romania este prima echipă de televiziune care aduce la suprafaţă imagini profesioniste, filmate în premieră, din Peştera Tăuşoare. Ce este mirabilitul, dar şi care este povestea bilelor de Tăuşoare, aflăm într-o ediţie cu adevărat specială, difuzată în 15 aprilie, de la 18.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+, la Exclusiv în România.

(w882) Exclusiv i

(w882) Exclusiv i

Imagini cu locuri frumoase, locuri unice - toate completate cu poveşti bine spuse, cu oameni cum rar întâlneşti, dar şi cu secrete gastronomice, pe care Cristi Tabără şi colegii săi le descoperă în ţara noastră, fac parte şi din oferta noului sezon Exclusiv în România. Emisiunea poate fi urmărită, ca de obicei, sâmbătă, la TVR 1, TVR HD şi www.tvrplus.ro, de la ora 18.00. Exclusiv în România este şi pe www.tvr.ro şi www.tvrplus.ro/editie-exclusiv-in-romania, precum şi pe www.facebook.com/fanTVR1 şi https://www.facebook.com/ExclusivInRomania. TVR+ este disponibil şi pe tabletă sau mobil. Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android.

(w882) Exclusiv i

Despre Exclusiv în România

Din 27 aprilie 2013, telespectatorii TVR 1 au ocazia să cunoască obiective turistice unice în Europa sau chiar în lume, care pot fi văzute Exclusiv în România. În fiecare sâmbătă, de la ora 18.00, românii pot afla ce potenţial turistic au locurile în care trăiesc, dar şi multe informaţii extrem de utile, dintr-o emisiune de turism semnată şi prezentată de Cristian Tabără. Exclusiv în România este transmisă în simulcast pe TVR HD şi online, pe www.tvrplus.ro.

În fiecare episod Exclusiv în România, Cristian Tăbără călătoreşte, descoperă şi prezintă obiective turistice, istorie, cultură, credinţă, arhitectură, tradiţii, gastronomie, facilităţi turistice şi, mai ales, unicate europene şi mondiale din România, dintre care unele sunt încă necunoscute şi neexploatate turistic. Emisiunea întâlneşte telespectatorul cu destinaţii spectaculoase, cu povestea şi istoria locului, cu facilităţi locale (acces, cazare, distracţii, costuri), cu trasee de încercat, specific local, gastronomie, tradiţii şi atracţii locale.

Foto: Claudiu Petringenaru

Realizator: Cristian Tabără

Producători: Cristina Madgearu, Marin Găbudean

11:00 Dosar România

*Dezbatere: Securitatea la români.

Producător Răzvan Butaru

(Reluare)

13:00 Ora regelui

Tradus de cercetătorul Georgeta Filitti, membru de onoare al Academiei Române, și având notele scrise de istoricul Tudor Vișan-Miu, volumul ”Însemnări zilnice. 1932” este o adevărată comoară pentru cei interesați de istoria țării. Cartea-mărturie, scrisă sârguincios de Regina Maria a României, este una dintre cele mai interesante din această serie, tumultosul an 1932 fiind redat din perspectivă personală.

Proiectul de cercetare “Istorii deturnate-destine rescrise. Patrimoniul construit din București sub regimul comunist” a fost realizat de Muzeul Naţional Cotroceni, Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc și studenți la istorie și la arhitectură. Destinele a șapte personalități ale politicii și culturii interbelice, supuse represiunii comuniste au fost aduse în fața publicului, prin poveștile locuințelor și ale proprietarilor lor, conturate pe fondul unei Românii profund marcate de comunism.

Custodele Coroanei române a acordat Înaltul Patronaj Federației de Canotaj. În cadrul ceremoniei de la Castelul Peleș, Majestatea Sa Margareta a conferit învestituri regale unor personalități române din țară, dar și Germania și Elveția.

Prezintă Bogdan Șerban-Iancu

Producător Lidia Voicu

 
Vizită regală în Irlanda

Vizită regală în Irlanda

publicat: sâmbătă, 12 iulie 2025

Sâmbătă, 19 iulie, la „Ora Regelui”, vom călători, împreună cu Familia Regală, în Irlanda.  Vom afla ce îi atrage pe mulți români la capătul de ...

Concertul de Gală de la Opera Garnier din Paris se vede la TVR 1

Filarmonica din Viena, sub bagheta lui Yannick Nézet-Séguin, a concertat la Opera Garnier din Paris, celebrând cea de-a 150-a aniversare a ...

„Hai, române, joacă bine!”, ne îndeamnă maramureșeanca Paula Seling. Ansamblul Folcloric „Transilvania”, aniversat la TVR 1

Iuliana Tudor ne aşteaptă, duminică seară, la un concert extraordinar al Ansamblului Folcloric Naţional „Transilvania”, la împlinirea a 66 de ani ...

 

#tvr1