loader
Foto

„Breaking Fake News”: Cum va arăta România de mâine? | VIDEO

Duminică, 3 decembrie, ora 19.00, TVR 1 v-a invitat să urmăriți o nouă ediție a emisiunii „Breaking Fake News”. Am aflat cum poate fi format spiritul critic și civic în școală ca soluție în lupta cu dezinformarea.

 

Marian Voicu
Breaking Fake News

Interviul săptămânii, cu Marian Voicu

Cum arăta România la 1918, cum arată astăzi și cum va arăta România de mâine? De ce a preda nu e totuna cu a face educație? Cum se pot forma discernământul, spiritul critic și civic în școală, ca soluție durabilă în confruntarea cu știrile false și dezinformarea?

(w882) ro de main

Invitat: Marcel Bartic, profesor de istorie si cultură civică

(w882) migratie a

Conspirația săptămânii, cu Tatiana Țarfulea: Elitele globale complotează împotriva popoarelor albe din Europa și America și doresc înlocuirea acestora cu imigranți de alte rase. Este o teorie a conspirației care are tracțiune la nivel global, fiind preluată de unii scriitori, jurnaliști și politicieni de extremă dreapta din întreaga lume.

(w882) dezinforma

Istoria și istoriile sale, cu Gabriela Avram

Gagăuzia, aflată în sud-vestul Republicii Moldova, și parte a acesteia, are statutul de regiune autonomă. Ca și așa-numită republică moldovenească transnistreană, a fost folosită de Federația Rusă, după 1991, pentru a împiedica Moldova, să se alăture structurilor și valorilor europene. Prima mișcare separatistă din Moldova de peste Prut au pornit-o găgăuzii.

(w882) Rusia Toda

Revista presei fake, cu Horia Grușcă

Margarita Simonian, propagandista preferată a lui Vladimir Putin, prevesteşte că prăbuşirea morală şi economică a Occidentului va fi urmată de un exod în masă al vesticilor în Rusia.​

***

Producător: Marian Voicu

16:00 Care pe care

*Prezentator Ruxandra Gheorghe Negrea

Prima emisiune concurs dedicată exclusiv limbii române, după un format tv 100% românesc, CARE PE CARE este prezentată de Ruxandra Gheorghe Negrea al cărei nume este legat de emisiunile despre cum vorbim și scriem corect.

Titlul emisiunii face trimitere la una dintre cele mai întâlnite greșeli în vorbirea curentă, dar în același timp este un indicator către competiția de limba și literatura română care va avea loc în platoul de televiziune CARE PE CARE.

În fiecare ediție a concursului, patru concurenți se întrec în cinci runde spectaculoase, care nu sunt formate numai din întrebări și răspunsuri, ci și din probe incitante, clipuri video cu greșeli gramaticale culese din presă și de pe internet. Emisiunea aduce în atenţia concurenților și telespectatorilor cele mai întâlnite greșeli gramaticale, capcanele în care cad jurnaliștii, politicienii, influencerii, expresiile străzii și englezismele.

"Limba noastră-i o comoară" reală, concurenții având şansa să plece acasă cu premii substanţiale. Învingătorul își va dubla câștigurile.

Regia artistică Dan Manoliu

Format Marius Toder (Media Factory)

Producător Elena Stirbescu

sezon nou

16:55 Zi de zi cu părintele Constantin Necula

. Producător Victor Dochia

 
Filmul eveniment al anului, în premieră absolută pe micile ecrane la TVR 1!

Televiziunea Română oferă telespectatorilor un cadou cinematografic unic în luna decembrie: "Anul nou care n-a fost", un film regizat, scris și ...

Ediţie specială „Copiii spun”, de Crăciun, la TVR 1

Pe 26 decembrie, ne bucurăm alături de copii de tot ce înseamnă Crăciunul. Cu poezii, turtă dulce, dar şi cu momente memorabile ale acestui sezon ...

Sărbătoarea începe cu „Poveste de Crăciun”, un spectacol al Operei Comice pentru Copii

Colinde, balet, poezie, decoruri grandioase şi, mai ales, artişti îndrăgiţi ai scenei româneşti sunt ingredientele poveştii pe care cei mici, dar ...

 

#tvr1