loader
Foto

″Breaking Fake News″: despre polarizarea lumii în contextul războiului din Israel

Duminică,  26 noiembrie 2023, ora 19.00, TVR 1 a difuzat o nouă ediție a emisiunii ″ Breaking Fake News ″ aducând în atenția dumneavoastră subiecte legate de războiul din Israel, false oportunități de investiții pe rețele sociale și separatismul catalan.

 

Marian Voicu
Breaking Fake News

Interviul săptămânii, cu Marian Voicu

Războiul dintre Israel și Hamas a dus la o polarizare fără precedent în lume. Dincolo de adeziunea la una din taberele beligeranților, asistăm la o recrudescență fără precedent după cel de-al Doilea Război Mondial a antisemitismului. Discursul urii și falsurile din rețelele sociale au contribuit din plin la această radicalizare.

(w882) Alexandru

Invitat: Alexandru Florian, director general, Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România „E. Wiesel”

Revista presei fake, cu Horia Grușcă

Rusia este suspectată de autorităţile franceze că s-ar afla la originea inscripţionării a sute de clădiri din Paris cu Steaua lui David, Elon Musk a fost certat de Casa Alba pentru ca a încuviinţat un comentariu antisemit pe platforma sa de socializare, iar mai multe ţări interzic un slogan pro-palestinian vechi de zeci de ani, dându-i o nouă semnificaţie.

(w882) antisemiti

Între timp, militarii armatei ruse invadatoare în Ucraina se îmbărbătează cu cântece mobilizatoare şi promit să se răzbune pe cei care au distrus fosta URSS - de la ereticii Occidentului la fasciştii liberali şi de la globalişti la social-darwinişti.

(w882) escrocheri

Conspirația săptămânii, cu Tatiana Țarfulea

Noi capcane întinse de infractorii cibernetici în mediul online. Folosind inteligența artificială și noile tehnologii deep fake, aceștia promovează false oportunități de investiții pe rețelele sociale.

(w882) catalani

Istoria și istoriile sale, cu Gabriela Avram

Separatismul catalan are rădăcini vechi, de secole. După o tentativă eșuată de referendum pentru independență în 2017, problema catalană a revenit în actualitate, generând proteste violente.

***

Producător: Marian Voicu

18:00 Ţară, ţară, cine eşti?

* Moderator Mădălina Dobrovolschi

“Țară, țară, cine ești?” aduce în prim plan oameni care găsesc soluții funcționale pentru comunități şi prezintă soluții care, dacă ar fi multiplicate la nivelul întregii societăți, ar ameliora imaginea României.

Emisiunea propune o perspectivă inedită pe piața media din România, aceea a jurnalismului bazat pe soluții, pentru că, deși pornește de la statistici negative, în care România nu arată deloc bine, emisiunea aduce în studio oameni care construiesc și implementează soluții.

În România, accesul la cultură este încă un privilegiu. Milioane de români rămân în afara experiențelor culturale. Asociația de Teatru Digital încearcă să deschidă universul artei teatrale prin tehnologie.

Invitati: ​Alexandru Arama-fondator Asociația de teatru digital

Daniela Tontsch-Președinte al Consiliului national al dizabilității din România

​Producător Ioana Mureşan

Sezon nou

18:55 Teleenciclopedia

HENRI ROUSSEAU (ep.1)

Întreaga viață, Pablo Picasso a păstrat în atelier patru tablouri, toate aparținând aceluiași pictor: Henri Rousseau. Îi adora lucrările, considerându-le un etalon pentru propria sa operă. Povestea pictorului Rousseau începe spre sfârșitul secolului al XIX-lea, la Paris-efervescent epicentru unde, zilnic, artele se reinventează. În 1868, la 24 de ani, provincialul Henri se muta la Paris și, patru ani mai târziu, se angaja ca funcționar la Oficiul Vamal. Scriitorul Alfred Jarry a fost primul care l-a numit, cu afecțiune și amuzament, Le Douanier (Vameșul). Dar, după două decenii, nesatisfăcut de meseria ingrată, Henri Rousseau hotăra să se dedice artei. În 1890, finaliza primul său autoportret, intitulat Eu însumi. Portret-peisaj, care îi înglobează personalitatea, talentul și visurile de glorie.

AMORURI BOEME. AMORURI BOEME : EMILIE FLÖGE ŞI GUSTAV KLIMT (ep.2)

Sfârşitul secolului al XIX-lea aducea un suflu proaspăt în cercurile artiștilor din Europa, dar în capitala Imperiului Austro-Ungar domnea conservatorismul. Pe 3 aprilie 1897, pictorul Gustav Klimt și încă vreo 40 de avangardiști înființau Wiener Secession (Secesiunea Vieneză) punând capăt dictaturii gustului burghez, sub motto-ul Der Zeit ihre Kunst. Der Kunst ihre Freiheit. (Timpurilor, arta lor. Artei -libertatea !) Emilie Flöge s-a alăturat cu entuziasm noii mișcări, ce revendica împrospătarea și... „popularizarea” curentelor artistice. Spera ca și design-ul vestimentar să se elibereze de vechile standarde și a decis că e timpul să-și pună în practică intuiția... feminină.

MITURILE GRECIEI ANTICE. PROMETHEUS: TITANUL RĂZVRĂTIT (ep.2)

Într-o zi, spune legenda, Zeus, stăpânul Olimpului, decide să schimbe ordinea în Univers. Zeus va ocupa cea mai înaltă culme. Ceilalţi confraţi vor sta pe o treaptă mai joasă, în vreme ce oamenii vor locui la poalele muntelui. La porunca suveranului, va fi organizat un mare ospăţ pe vastele câmpii din Mekone. Acolo, un bou sacrificat va fi împărţit între muritori şi divinităţi. Partea cea mai bună va reveni, desigur, zeilor. Numai că Prometheus, titanul însărcinat cu delicata misiune, are de gând să-l păcălească pe Zeus.

Producător Oana Haşegan

 
Programe In Memoriam Cristina Deleanu la TVR

Programe In Memoriam Cristina Deleanu la TVR

publicat: vineri, 16 mai 2025

Televiziunea Română regretă dispariţia actriţei Cristina Deleanu, care a încetat din viaţă la vârsta de 84 de ani, şi îşi modifică programele, ...

Sfânta Liturghie de inaugurare solemnă a pontificatului Papei Leon al XIV-lea, în direct la TVR

Duminică, 18 mai, la ora 11.00, în Piața Sfântul Petru, papa Leon al XIV-lea va prezida Sfânta Liturghie pentru inaugurarea solemnă a ...

„Zlatna, Abrud, Brad - Tot ce-a fost şi ce va fi”, un film despre oraşele din patrulaterul aurifer al Munţilor Apuseni

La „Dosar România”, Gabriel Geamănu ne propune un documentar despre viaţa a trei dintre localităţile din Apuseni unde se exploata minereu. ...

 

#tvr1