loader
Foto

Galerie foto

Şi-a dorit să îi vadă sania trasă de reni şi să îl salute din interiorul navei cosmice

Maria Dragomiroiu, Dumitru Prunariu, Francisc Doboş, Irina Margareta Nistor, Adriana Trandafir, Toni Grecu şi Rică Răducanu și-au amintit de atmosfera copilăriei şi ne-au adus "Povești de Crăciun". | VIDEO

 

Pe 25 decembrie de la ora 21.00 și pe 26 decembrie de la ora 18.00, am ascultatPoveşti de Crăciun” spuse la gura sobei, într-o atmosferă caldă, cu parfum de portocale şi cozonac.

Câteva dintre cele mai iubite persoane publice din România au venit la TVR1, pentru o întâlnire specială, cu cel mai aşteptat personaj al sfârşitului de an.

***

„Întâlnirea cu Moş Crăciun înseamnă, pentru invitaţii Poveştilor de Crăciun, nu doar surprizele pe care Moşul le-a adus în sacul lui, ci şi un prilej de a-şi aminti cele mai frumoase momente de sărbătoare pe care le-au trăit în copilărie, lângă brad, alături de cei dragi, de aproape şi de departe”, dezvăluie Alina Amza, realizator al programului.

(w882)

Pentru Irina Margareta Nistor, sărbătoarea Crăciunului este cel mai potrivit moment pentru a-şi regiza filmul perfect. Cu bucuria şi cu entuziasmul copilăriei, se întoarce la cutiile cu amintiri şi le alege pe cele care spun povestea copilăriei ei fericite. Pe câteva dintre ele le-a adus şi în faţa telespectatorilor TVR.

(w882)

Cele mai mari emoţii le are, la vederea Moșului, Rică Răducanu. Chiar şi fără talanga de colind, cu care mai alerga şi vacile pe islaz, Rică primeşte darurile de la Moş Crăciun cu aceeaşi voie bună şi bucurie ca altădată.

(w882)

(w882)

Adriana Trandafir îi face Moşului o declaraţie în exclusivitate: îi mărturiseşte că i-ar fi plăcut să se mărite cu el, şi asta pentru că moşul întruchipează, în viziunea carismaticei actriţe, toate calităţile bărbatului ideal: înţelepciune, blândeţe, bunătate, generozitate.

(w500)

De fiecare dată când vede o portocală, Francisc Doboş îşi aduce aminte, cu multă emoţie, de Crăciunul când mama lui a împărtit tuturor fraţilor câte o felie din singura portocală pe care o aveau acasă. Părintele catolic spune că Moşul este un mesager al lui Dumnezeu şi că, de fapt, darurile ne sunt trimise chiar de Cel a cărui naştere o sărbătorim pe 25 decembrie.

(w500)

Toni Grecu recunoaşte în faţa Moşului că ştie o singură colindă şi, în stilu-i caracteristic, explică tuturor, cu mult umor, ce înseamnă pentru el perioada Crăciunului.

(w882)

Dumitru Prunariu, singurul român care a zburat în cosmos, acceptă şi el provocarea de a redeveni copil şi îi mărturiseşte Moşului că, atunci când era în Spaţiu, cel mai mult şi-a dorit să îi vadă Sania trasă de reni şi să îi facă cu mâna, din interiorul navei cosmice.

(w882)

Pe Maria Dragomiroiu, întâlnirea cu Moş Crăciun a emoţionat-o până la lacrimi. Îndrăgita interpretă de muzică populară îşi aminteşte cum aştepta, cu sufletul la gură, ca Moşul să le aducă, ei şi fraţilor ei, câte o sorcovă, în timp ce mama reuşea, din puţinul pe care îl aveau, să pună pe masă bucate alese, pentru ca ei, copiii, să nu mai simtă, măcar pentru o zi, greutăţile şi lipsurile pe care le aveau.

(w882)

 

18:00 Ţară, ţară, cine eşti?

* Moderator Mădălina Dobrovolschi

“Țară, țară, cine ești?” aduce în prim plan oameni care găsesc soluții funcționale pentru comunități şi prezintă soluții care, dacă ar fi multiplicate la nivelul întregii societăți, ar ameliora imaginea României.

Emisiunea propune o perspectivă inedită pe piața media din România, aceea a jurnalismului bazat pe soluții, pentru că, deși pornește de la statistici negative, în care România nu arată deloc bine, emisiunea aduce în studio oameni care construiesc și implementează soluții.

România se află pe primul loc în Europa la numărul de copii abandonați. Numărul copiilor abandonați la naștere este într-o continuă creștere, cele mai afectate fiind zonele cele mai sărace din țară.

Invitati: Diana Podaru-director general SOS Satele copiilor

Andreea Bălan-cântăreață, ambasadoare SOS Satele copiilor

​Producător Ioana Mureşan

Sezon nou

18:55 Teleenciclopedia

* AUGUSTE RODIN (ep.5)

În 1905, la sugestia lui Rainer Maria Rilke, Rodin se mută în Hôtel Biron, pe Rue de Varenne, unde locuiau chiriași deja cunoscuți ori aspiranți la faimă: scriitorul Jean Cocteau, pictorul Henri Matisse, dansatoarea americană Isadora Duncan. Acolo, caută în continuare modalități de a surprinde mișcarea... Urmărește fascinat „Dansul serpentin” al americancei Loïe Fuller, aplaudă entuziasmat premiera spectacolului „După-amiaza unui faun”, inspirat din poemul lui Stéphane Mallarmé. Și, încântat de coregrafia modernă creată de rusul Vațlav Nijinski pe muzica lui Claude Debussy, sculptorul îi cere balerinului să pozeze nud. La 17 noiembrie 1917, Rodin se stinge, câteva luni după dispariția credincioasei Rose. Se căsătoriseră cu numai șase săptămâni înainte. După doi ani, se inaugurează muzeul dedicat sculptorului. Colecțiile sunt expuse atât în Rue de Varenne, cât și la Villa des Brillants, proprietatea din Meudon. Auguste Rodin își dobândise un binemeritat loc în Panteonul geniilor umanității.

AMORURI BOEME. AMORURI BOEME : EMILIE FLÖGE ŞI GUSTAV KLIMT (ep.1)

Stilul şi viziunea lui Gustav Klimt au contribuit, în mare măsură, la izbucnirea uneia dintre cele mai mari revoluții din istoria artei. Lider al avangardei şi fondator al Secesiunii vieneze, pictorul austriac s-a evidenţiat prin compoziţii debordând de senzualitate, motive antice, motive şi simboluri reinterpretate. „Sărutul” (1907-1908), una dintre cele mai faimoase picturi ale sale, datează din așa-numita perioadă „de aur”a artistului. În ciuda numeroaselor idile pe care le-a avut, Gustav Klimt a iubit-o cu adevărat doar pe adorata sa muză: Emilie Flöge-una dintre marile creatoare de modă ale secolului al XX-lea.

MITURILE GRECIEI ANTICE. PROMETHEUS: TITANUL RĂZVRĂTIT (ep.1)

A cui este silueta acestui intrus care se strecoară în palatul marelui zeu al Olimpului ? Ce motiv îl împinge, oare, să fure focul sacru de la zei? A uitat ce pedeapsă îl aşteaptă? Să ne amintim. Legenda spune că, la începutul vremurilor, era Haos. Apoi a apărut Gaia, mama Pământ. După ce l-a zămislit pe Ouranos, Cerul, ei s-au împreunat și, astfel, s-au născut titanii, ciclopii și Hecatonhirii. Unul dintre titani, zis Iapetos, a luat-o de soție pe Klimeni, care i-a dăruit patru copii: Atlas, Menítios, Epimetheus și eroul acestui documentar: Prometheus. Spre deosebire de Epimetheus-al cărui nume înseamnă „cel care cugetă după ce făptuiește” -Prometheus vedea în viitor-calitate ce avea să-i fie de mare folos.

ECOSISTEME: CHINA (ep.1)

Departe, în nord, dincolo de Marele Zid Chinezesc, se află o pădure impresionantă, ce se întinde până în Siberia. Este tărâmul tigrilor siberieni (Panthera tigris altaica): simboluri ale frumuseții, puterii și curajului în luptă. Luncile mlăștinoase din China centrală sunt mărginite la vest de lanțul muntos Qinling: domeniul urșilor panda (Ailuropoda melanoleuca). În libertate au rămas numai câteva mii de exemplare-ceilalţi fiind protejaţi şi crescuţi în captivitate.

Producător Oana Haşegan

 
Slalomul printre proverbe şi greşeli gramaticale continuă la „Care pe care”

Ruxandra Gheorghe-Negrea ne propune noi confruntări lingvistice la „Care pe care”, sâmbătă şi duminică, 10-11 mai, de la ora 16.00, la TVR 1.

Cine moștenește averea după un deces?

Cine moștenește averea după un deces?

publicat: joi, 08 mai 2025

Cine are dreptul la moștenire și cum se împart bunurile comune? Ce este rezerva succesorală și care sunt moștenitorii rezervatari? Când începe ...

Echilibru între educație, tradiție și identitate în comunitatea romă din Ștefănești - Botoșani | VIDEO

În contextul eforturilor de integrare socială și promovare a egalității de șanse, educația joacă un rol fundamental în dezvoltarea copiilor ...

 

#tvr1