loader
Foto

Galerie foto

„Întâlnirea cu duhovnicul”şi pelerini în Ţara lui Hristos, la „Universul credinţei”

Duminică, 20 noiembrie, de la ora 8:10, la TVR 1, TVR HD şi online pe TVR+, „Universul credinţei” vă invită într-o călătorie prin Ţara lui Hristos şi la Colocviul Internaţional Întâlnirea cu duhovnicul , dedicat părintelui Sofronie Saharov.

 

Universul credinţei

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

În această ediţie, la rubrica Mari duhovnici, realizată de Corneliu Vlad Matache, vorbim despre Colocviul „Întâlnirea cu duhovnicul”, dedicat părintelui Sofronie Saharov.

Mitropolia Moldovei şi Bucovinei şi Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iaşi a organizat în perioada 13 - 15 noiembrie, la Iaşi şi Mănăstirea Neamţ, a V-a ediţie a Colocviului Internațional „Întâlnirea cu duhovnicul”, dedicată părintelui Sofronie Saharov (1896 -1993). La această ediţie, au participat invitaţi de seamă din Grecia, Marea Britanie şi Franţa.

(w882) sofronie

Organizat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, Colocviul „Întâlnirea cu duhovnicul şi-a propus să aducă în faţa conştiinţei creştinilor (laici, clerici şi monahi) chipurile unor părinţi duhovniceşti care au avut o puternică influenţă asupra numeroşilor ucenici pe care i-au îndrumat, atât în mănăstiri, cât şi în lume. În acest an, evenimentul l-a omagiat pe părintele Sofronie Saharov, de la Mănăstirea „Sfântul Ioan Botezătorul” Essex, Marea Britanie.

(w882) Colocviu

La deschiderea oficială, au ţinut discursuri Înaltpreasfințitul Ierótheos Vlachos, Mitropolit de Nafpaktos, Grecia și Ieromonahul Rafael Noica, fiul marelui filosof român, Constantin Noica.

***

Tot în ediţia din 20 noiembrie, vă invităm să urmăriţi un reportaj de călătorie prin Ţara lui Hristos, realizat de Andrei Victor Dochia în colaborare cu Basilica Travel.

(w882) Biserica

Intrăm în Mănăstirile Sfântul Sava cel Sfinţit şi Sfântul Teodosie cel Mare - consideraţi a fi întemeietorii vieţii monahale chinovitice în deşertul Iudeei.

În apropierea Mănăstirii Sf. Sava se află şi izvorul sfântului care a răsărit în chip minunat, din pământ pietros, în urma rugăciunilor stăruitoare ale acestuia.

(w882) Sf Sava

În Troparul Sfântului Sava stă scris că acest Cuvios al Bisericii a lucrat pustiul cel neroditor prin curgerea lacrimilor sale iar suspinurile cele dintru adânc au făcut ostenelile lui însutit roditoare”. Sfăntul Sava a devenit astfel luminator lumii prin strălucirea minunilor Sale.

(w882) ruine

Producător: Estela Dincă

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!


14:00 Telejurnal

* Ştiri* Sport* Meteo

Prezintă: Claudiu Lucaci și Mihai Rădulescu

Producători: Diana Anghel şi Dorin Munteanu

Transmisiune directă

14:30 Ora regelui

Tinerii din București și din Iași care au finalizat nivelul de aur al programului Duke of Edinburgh, în acest an, au obținut cea mai înaltă distincție și, în cadrul unei ceremonii organizate de Majestatea Sa Margareta, la Palatul Elisabeta, au primit certificatul de recunoaștere.

Alteța Sa Regală Principele Radu a vizitat un liceu special al Buzăului, Colegiul Economic ”Regele Mihai”. După București, aici este al doilea centru de învățământ din țară din care provin mulți dintre studenții Academiei de Studii Economice din capitală.

Într-o clădire-monument de arhitectură din Craiova, a fost inaugurat Muzeul Cărții și Exilului Românesc. Noul muzeu ce deține 38 de colecții, reprezintă una dintre atitudinile necesare în rescrierea istoriei noastre postbelice și în reconsiderarea istoriei literaturii și culturii românești.

Arhiva primei agenții de presă din țară a început să se constituie cu 135 de ani în urmă. În acest timp, Agerpres a consemnat zi de zi evenimentele românilor și ale lumii. Povestea agenției care își păstrează menirea de a informa corect, impartial și prompt, o aflăm în ”Ora Regelui”.

Prezentator: Bogdan Șerban-Iancu

Editor de imagine: Nicolaie Cernat

Realizatori: Bogdan Șerban-Iancu, Adelina Dumitrescu, Sandrino Gavriloaia

Producător Lidia Voicu

 
Cum se dezbate partajul succesoral?

Cum se dezbate partajul succesoral?

publicat: sâmbătă, 20 aprilie 2024

Ce este partajul succesoral și cine moștenește averea în familie după un deces? Cine poate solicita ieșirea din indiviziune? Care este Instanța ...

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...

„Cred că trăim vremuri grozave ca să faci teatru”! – Regizorul Thomas Ostermeier în dialog cu Cătălin Ştefănescu, la „Garantat 100%”

Repetiţii, actori, creaţie, clişeu, teatru, relevanţă, pasiune, spectacol, succes, spaţiu, joc, perspectivă asupra lumii... O discuţie ...

 

#tvr1