loader

„Întâlnirea cu duhovnicul”şi pelerini în Ţara lui Hristos, la „Universul credinţei”

Duminică, 20 noiembrie, de la ora 8:10, la TVR 1, TVR HD şi online pe TVR+, „Universul credinţei” vă invită într-o călătorie prin Ţara lui Hristos şi la Colocviul Internaţional Întâlnirea cu duhovnicul , dedicat părintelui Sofronie Saharov.

 

Universul credinţei

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

În această ediţie, la rubrica Mari duhovnici, realizată de Corneliu Vlad Matache, vorbim despre Colocviul „Întâlnirea cu duhovnicul”, dedicat părintelui Sofronie Saharov.

Mitropolia Moldovei şi Bucovinei şi Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iaşi a organizat în perioada 13 - 15 noiembrie, la Iaşi şi Mănăstirea Neamţ, a V-a ediţie a Colocviului Internațional „Întâlnirea cu duhovnicul”, dedicată părintelui Sofronie Saharov (1896 -1993). La această ediţie, au participat invitaţi de seamă din Grecia, Marea Britanie şi Franţa.

(w882) sofronie

Organizat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, Colocviul „Întâlnirea cu duhovnicul şi-a propus să aducă în faţa conştiinţei creştinilor (laici, clerici şi monahi) chipurile unor părinţi duhovniceşti care au avut o puternică influenţă asupra numeroşilor ucenici pe care i-au îndrumat, atât în mănăstiri, cât şi în lume. În acest an, evenimentul l-a omagiat pe părintele Sofronie Saharov, de la Mănăstirea „Sfântul Ioan Botezătorul” Essex, Marea Britanie.

(w882) Colocviu

La deschiderea oficială, au ţinut discursuri Înaltpreasfințitul Ierótheos Vlachos, Mitropolit de Nafpaktos, Grecia și Ieromonahul Rafael Noica, fiul marelui filosof român, Constantin Noica.

***

Tot în ediţia din 20 noiembrie, vă invităm să urmăriţi un reportaj de călătorie prin Ţara lui Hristos, realizat de Andrei Victor Dochia în colaborare cu Basilica Travel.

(w882) Biserica

Intrăm în Mănăstirile Sfântul Sava cel Sfinţit şi Sfântul Teodosie cel Mare - consideraţi a fi întemeietorii vieţii monahale chinovitice în deşertul Iudeei.

În apropierea Mănăstirii Sf. Sava se află şi izvorul sfântului care a răsărit în chip minunat, din pământ pietros, în urma rugăciunilor stăruitoare ale acestuia.

(w882) Sf Sava

În Troparul Sfântului Sava stă scris că acest Cuvios al Bisericii a lucrat pustiul cel neroditor prin curgerea lacrimilor sale iar suspinurile cele dintru adânc au făcut ostenelile lui însutit roditoare”. Sfăntul Sava a devenit astfel luminator lumii prin strălucirea minunilor Sale.

(w882) ruine

Producător: Estela Dincă

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!


8:30 Pro patria

Pro Patria este emisiunea militară de televiziune care te aduce mai aproape de Armata României.

Indiferent dacă ești un pasionat al domeniului militar sau pur și simplu dorești să înțelegi mai bine rolul și importanța apărării naționale, Pro Patria te va captiva prin conținutul său informativ și impresionant vizual. Alătură-te nouă în această călătorie în universul militar al României și descoperă curajul și dăruirea celor care asigură securitatea și apărarea țării noastre.

9:30 M.A.I. aproape de tine

O emisiune pentru siguranța ta şi a celor dragi! Află care sunt situațiile care te pot pune în pericol şi cum să eviți să devii o victima a infractorilor!

Tot alături de noi, vei cunoaṣte o parte din munca, viața şi pasiunile oamenilor în uniformă din Ministerul Afacerilor Interne, sau cum poți să devii unul dintre ei!

 
Slalomul printre proverbe şi greşeli gramaticale continuă la „Care pe care”

Ruxandra Gheorghe-Negrea ne propune noi confruntări lingvistice la „Care pe care”, sâmbătă şi duminică, 10-11 mai, de la ora 16.00, la TVR 1.

Cine moștenește averea după un deces?

Cine moștenește averea după un deces?

publicat: joi, 08 mai 2025

Cine are dreptul la moștenire și cum se împart bunurile comune? Ce este rezerva succesorală și care sunt moștenitorii rezervatari? Când începe ...

Echilibru între educație, tradiție și identitate în comunitatea romă din Ștefănești - Botoșani | VIDEO

În contextul eforturilor de integrare socială și promovare a egalității de șanse, educația joacă un rol fundamental în dezvoltarea copiilor ...

 

#tvr1