loader
Foto

Criza de mediu din Ucraina nu rămâne în Ucraina. Nouă ediţie „Inspiră România”

Pe lângă dezastrul umanitar, războiul din Ucraina are efecte grave şi asupra mediului. Marţi, 15 martie, la „Inspiră România”, realizatorii emisiunii au adus din nou în atenţie consecinţele războiului din Ucraina / VIDEO. Ediţia a fost în direct la TVR 1.

 

Ionuț Gheorghe
Inspiră România

Ceea ce se întâmplă într-un loc de pe glob nu rămâne niciodată doar acolo. Oraşele bombardate sunt distruse, pline de moloz şi resturi de tot felul, iar aerul este irespirabil. Pe lângă dezastrul umanitar, războiul din Ucraina are efecte grave şi asupra mediului.

Experţii spun că impactul va putea fi evaluat pe deplin abia peste câţiva ani, iar criza va putea afecta şi politicile în domeniul climatic, prin deturnarea resurselor şi a atenţiei.

(w882)

Problemele sunt complexe, iar pericolele - multiple: eventuale scurgeri toxice de la zonele industriale bombardate, centralele nucleare şi depozitele de materiale contaminate, urmele de poluare din apă, aer şi sol, care vor stărui pentru mult timp. Războiul în zonele industriale creează un risc uriaş de contaminare având în vedere concentraţia mare de centrale electrice, uzine chimice, fabrici de prelucrare a metalelor etc. Condiţiile meteo pot determina transportarea particulelor toxice pe distanţe de sute şi uneori mii de kilometri sau depunerea acestora pe sol, de unde intră în circuitul natural al apei.

Despre toate aceste consecinţe, am aflat mai multe la „Inspiră România”, de la invitaţii ediţiei de marţi, 15 martie: analistul militar Alexandru Grumaz, preşedintele Centrului de Analiză şi Studii de Securitate, meteorologul Silviu Grigore şi Radu Ţincu - medic primar ATI, Spitalul de Urgenţă Floreasca. Anastasia, refugiată din Ucraina, a povestit cum a văzut şi simţit, la faţa locului, dezastrul lăsat în urmă de război - înregistrarea intergrală a emisiunii - mai jos. „Inspiră România” a fost în direct la TVR 1 marţi, de la ora 17.00.

În fiecare marți, de la ora 17.00, la TVR 1 încercăm să găsim împreună inspiraţia de a face lucruri bune pentru planeta care, deocamdată, este singura noastră casă. În noua emisiune a postului public, la „Inspiră România”, dezbatem alături de invitaţi specialişti subiecte fierbinți despre mediu, climă şi schimbări climatice.

Moderator: Ionuţ Gheorghe

Producători/realizatori: Raluca Store Brumariu şi Cristina Dănilă

 

 

10:00 Eu pot!

* EU POT este un program dezvoltare personală, de educaţie relaţională de cuplu, familie de origine si la locul de muncă, de gestiune a emoţiilor, de managementul stresului, de lidership, de parenting, de co-parenting, de managementul bugetului de familie, de neuroştiinţă, epigenetică şi mindhacking. Împreună cu specialiştii invitaţi, EU POT generează conţinut de real suport pentru cei interesaţi să îşi îmbunătaţească propriul climat psiho-emoţional.

Invitaţi: Vlad Ciurea şi Mircea Ilie Dumitru

Realizator şi producător Anca Mazilu

11:00 Vedeta familiei

Vedeta familiei (redifuzare) Sezonul campionilor

*Talent-show în care protagonişti sunt copiii

Prezintă: Florina Constantinescu și Costin Desliu

Ediţia 2

Concurenti-SOPHIA DINU, STEFAN STANEV, ELISA MIRON
presedinte juriu-LUMINITA ANGHEL
juriu: Lidia Berceanu-avocat; Izabela Cristea-asistent medical; Georgiana Vasile-profesoara; Andrei Iancu-coregraf-sef Ansamblul Artistic Ciocarlia; Adrian Georgescu-inginer, actualmente pensionar; Anton Bangaci, actor si fotomodel.
Jurnalist Iulia IoaniţoaiaRegia artistică Dan Manoliu

Producător Monica Mihai

 
Stop violenței în școli!

Stop violenței în școli!

publicat: duminică, 16 iunie 2024

Luni, 17 iunie, de la ora 13:00,  revedeți o ediție a emisiunii „Oamenii și legea” despre violența școlară. Invitat: Lavrin Covaci, avocat.

Cultura antică în Egipt: Museion și Serapeum | VIDEO

Cultura antică în Egipt: Museion și Serapeum | VIDEO

publicat: sâmbătă, 15 iunie 2024

Jumătatea lunii iunie nu înseamnă încă vacanță, așadar lecțiile „Teleenciclopediei" sunt o întâlnire potrivită cu istoria, arta ori zoologia. O ...

Accidentul vascular cerebral ischemic și radiologia intervențională

La "Un doctor pentru dumneavoastră", sâmbătă, 15 iunie, de la ora 7:00, la TVR1, urmărim o ediție despre tratarea accidentului vascular cerebral ...

 

#tvr1