loader
Foto

Galerie foto

Datorită lui, şi străinii prind drag de folclorul nostru | VIDEO

Tânărul doctorand în contabilitate a concurat la „Vedeta populară” alături de alţi patru doritori să urce pe scena care arată ţării întregi talentul din muzica populară românească. Iuliana Tudor ne-a aşteaptat la TVR 1 duminică, de la ora 21.00.

 

Iuliana Tudor
Vedeta populară

Un tânăr din Alba, doctorand în contabilitate, are grijă ca toți străinii care trec pe la compania unde lucrează să prindă drag de folclorul nostru. Le închiriază costume și îi învață dansuri populare.

Chiar dacă nu exclude o carieră universitară în domeniul în care se pregăteşte, visul lui cel mare este să cânte. L-am ascultat duminică, 14 noiembrie, ora 21.00, când Iuliana Tudor ne-a dat întâlnire la a doua ediţie a sezonului 7 „Vedeta populară”.

(w882)

Şi o studentă la Facultatea de Pedagogie Muzicală din Pitești îşi doreşte un loc în semifinala „Vedeta populară”. I-ar plăcea să ajungă profesor, să poată îndruma copiii talentați din Slatina, dar a vrut să facă impresie bună şi duminică seară. Chiar dacă nu s-a hotărât, încă, dacă să devină preot, profesor sau interpret de muzică populară, concurentul care a reprezentat Dobrogea la „Vedeta populară” are toate şansele să se decidă duminică, la TVR 1.

Deşi a descoperit mai târziu folclorul, tot către o carieră didactică ar vrea să se îndrepte şi o tânără suceveancă, studentă la Facultatea de Muzică George Enescu din Iaşi. Astfel ar putea ajuta mai mulţi copii să iubească folclorul de mici. Până atunci, şi-a dovedit pasiunea pentru muzică şi talentul la „Vedeta populară”. Şi un licean din Craiova, unde studiază muzica clasică, şi-a încearcat norocul la talent show-ul de la TVR 1. Cea care a insistat ca el să urmeze cursuri de muzică a fost bunica lui, care a avut cea mai mare surpriză atunci când l-a văzut la TVR 1, în concursul „Vedeta populară”.

(w882)

Cei cinci concurenţi ai serii de duminică mai au ceva în comun, pe lângă muzica populară pe care toți o iubesc: acea normalitate, din ce în ce mai greu de găsit. „Ne-am propus ca acest sezon să fie o pledoarie pentru suflet și facem acest lucru în fiecare duminică seara prin intermediul concurenților noștri şi prin poveștile fiecăruia dintre ei”, ne invită Iuliana Tudor să-i fim alături la show-ul care intră în casele noastre cu cântece şi tradiţii ce spun istoria acestui neam, cu oameni talentaţi, plini de bucurie şi speranţă, cu muzicieni pasionaţi şi cu poveşti de suflet.

(w882)

De la pupitrul juriului, Niculina Stoican, Cornelia Rednic, Elise Stan, Grigore Leşe şi Bogdan Mihai Simion au analizat atent fiecare concurent care s-a prezentat în faţa lor şi a telespectatorilor TVR 1, iar la finalul ediţiei am aflat al doilea semifinalist al sezonului 7.

Pe 14 noiembrie, pentru a-i acompania şi pune în valoare pe concurenţii ediţiei, pe scena „Vedeta populară” a fost Orchestra Ansamblului Folcloric Profesionist Brâulețul al Centrului Cultural Județean Teodor Burada, dirijor Cristian Obrejan. Iar pentru a face faţă la provocarea duetului cu un interpret cunoscut din muzica populară, tinerii competitori au evoluat pe scenă alături de îndrăgiţii artişti Elena Pădure, Filuţa Bogdan, Ilie Medrea, Constantin Măgureanu şi Ionuţ Urdeş.

 

(w882)

(w882)

Cea mai populară emisiune de la TVR 1 a dat startul sezonului 7 în prima duminică de noiembrie. Aşadar, fiţi pregătiţi de noi întâlniri cu „Vedeta populară”, unde vom descoperi poveşti de viaţă emoţionante şi oameni talentaţi, dornici să ducă mai departe tradiţia românească şi muzica acestui neam.

14:30 Ora regelui

Tinerii din București și din Iași care au finalizat nivelul de aur al programului Duke of Edinburgh, în acest an, au obținut cea mai înaltă distincție și, în cadrul unei ceremonii organizate de Majestatea Sa Margareta, la Palatul Elisabeta, au primit certificatul de recunoaștere.

Alteța Sa Regală Principele Radu a vizitat un liceu special al Buzăului, Colegiul Economic ”Regele Mihai”. După București, aici este al doilea centru de învățământ din țară din care provin mulți dintre studenții Academiei de Studii Economice din capitală.

Într-o clădire-monument de arhitectură din Craiova, a fost inaugurat Muzeul Cărții și Exilului Românesc. Noul muzeu ce deține 38 de colecții, reprezintă una dintre atitudinile necesare în rescrierea istoriei noastre postbelice și în reconsiderarea istoriei literaturii și culturii românești.

Arhiva primei agenții de presă din țară a început să se constituie cu 135 de ani în urmă. În acest timp, Agerpres a consemnat zi de zi evenimentele românilor și ale lumii. Povestea agenției care își păstrează menirea de a informa corect, impartial și prompt, o aflăm în ”Ora Regelui”.

Prezentator: Bogdan Șerban-Iancu

Editor de imagine: Nicolaie Cernat

Realizatori: Bogdan Șerban-Iancu, Adelina Dumitrescu, Sandrino Gavriloaia

Producător Lidia Voicu

15:30 Copiii spun

cu Virgil Ianţu

Lumea se schimbă permanent. Totuși, copiii rămân copii și spun lucruri năstrușnice! Ei văd într un fel aparte lumea, cum numai ei știu s-o explice!

Virgil Ianțu știe cifrul și împărtășește acest secret cu noi, în fiecare editie.

 
Cum se dezbate partajul succesoral?

Cum se dezbate partajul succesoral?

publicat: sâmbătă, 20 aprilie 2024

Ce este partajul succesoral și cine moștenește averea în familie după un deces? Cine poate solicita ieșirea din indiviziune? Care este Instanța ...

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...

„Cred că trăim vremuri grozave ca să faci teatru”! – Regizorul Thomas Ostermeier în dialog cu Cătălin Ştefănescu, la „Garantat 100%”

Repetiţii, actori, creaţie, clişeu, teatru, relevanţă, pasiune, spectacol, succes, spaţiu, joc, perspectivă asupra lumii... O discuţie ...

 

#tvr1