loader
Foto

De 60 de ani, Madrigalul schimbă România prin muzică. Anna Ungureanu, dirijor şi Emil Pantelimon, managerul Corului Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, au deschis noul sezon „Nocturne”, la TVR 1

Luni, 23 octombrie, ora 23.00, Marina Constantinescu ne-a aşteptat la TVR 1 cu prima ediţie „Nocturne”. Actorii Ştefan Bănică şi Adrian Văncică, Anna Ungureanu, dirijorul şi Emil Pantelimon - managerul Madrigalului, Oana Drăgulinescu – fondator al Muzeului Abandonului se numără printre invitaţii noului sezon „Nocturne”.

 

Marina Constantinescu
Nocturne

Sărbătoarea celor 20 de ani de existenţă a emisiunii „Nocturne” a început luni, 23 octombrie, la TVR 1, printr-o ediţie cu totul specială, dedicată Corului Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”. În noul sezon, „Nocturnele” vor însemna întâlniri de suflet cu invitaţi precum actorii Ştefan Bănică, Adrian Văncică, Anna Ungureanu şi Emil Pantelimon - dirijorul şi managerul Madrigalului, Oana Drăgulinescu - fondator al Muzeului Abandonului.

În ediţia nr. 1 a noului sezon „Nocturne”, Marina Constantinescu şi primii ei invitaţi, Anna Ungureanu şi Emil Pantelimon, dirijorul şi managerul acestui fenomen, ne-au ghidat prin istoria de 60 de ani a corului, începută în 1963 din visul unui om genial, ieşit din orice tipar – maestrul Marin Constantin.

De atunci şi până în prezent, Madrigalul schimbă România prin muzică. Forţa şi puterea celor doi invitaţi duc acest nume peste tot în ţară şi în afara ei, prin spectacole, expoziţii, lansări de viniluri şi DVD-uri, ansamblul având chiar şi propriul muzeu la Aeroportul „Henri Coandă”, dar şi un salon la Palatul Parlamentului. Iar cea mai recentă întâlnire pe care o dau publicului este expoziţia de la Art Safari, unde au creat un spaţiu magic în care te laşi purtat cu plăcere, pe muzică antică, din trecut în prezent.

Anna Ungureanu şi Emil Pantelimon sunt amândoi din Sf. Gheorghe, dar s-au cunoscut la Bucureşti. El este managerul cu studii de ştiinţe politice şi diplomaţie pentru care ziua de lucru are 20 de ore şi care ghidează neobosit o moştenire uriaşă din dorinţa de a duce muzica Madrigalului peste tot în această lume. „Mi-am dat repede seama că cel mai sănătos este să mă înconjor de oameni mult mai deştepţi ca mine”, îi mărturiseşte Emil Pantelimon Marinei Constantinescu.

Discipol al maestrului Constantin, Anna Ungureanu este, de asemenea, o forţă deghizată într-o prezenţă delicată, care ţine în braţele şi privirea ei comuniunea perfectă dintre cor şi dirijor. „Pot să fac o multitudine de gesturi sau niciunul şi Madrigalul să intre perfect împreună”, descrie Anna Ungureanu această comuniune.

Despre puterea echipei şi a minunatului vers care îi călăuzeşte „Nimic pentru tine, tot pentru toţi”. Despre munca din spatele spectacolelor - repetiţii, costume, decoruri, despre amprenta pe care Madrigalul a aşternut-o în istorie, dar şi despre un viitor care nu poate ieşi decât strălucit din mâinile celor doi şi din vocile corului. Despre toate acestea, luni seară, la „Nocturne”, cu Marina Constantinescu, Anna Ungureanu şi Emil Pantelimon. De la ora 23.00, la TVR 1.

6:00 Teleshopping

6:55 Imnul României

 
România are un „Vis la Paris”. Sportivii calificaţi la Jocurile Olimpice se dezvăluie la TVR 1

Timp de 12 săptămâni, în fiecare seară de vineri urmărim o emisiune cu şi despre sportivii calificaţi la Jocurile Olimpice Paris 2024. Situaţia ...

Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

publicat: vineri, 03 mai 2024

TVR a pregătit un program dedicat şi divers pentru perioada sărbătorilor de Paşte. Transmisii în direct ale slujbelor religioase, filme ...

Despre instrumente muzicale și mamifere marine, sâmbătă, la

Sâmbătă, 4 mai, de la ora 18:59, la TVR 1, "Teleenciclopedia" vă invită să urmăriți o nouă ediție ce prezintă subiecte din artă, muzică, istorie ...

 

#tvr1