loader
Foto

Galerie foto

De Ziua Naţională, TVR a prezentat eroii dintre noi, la Gala „Omul anului” | VIDEO

Televiziunea Română onorează eroii anului 2023! Pe 1 Decembrie, de Ziua Naţională a României, ora 21.00, TVR 1 a difuzat Gala „Omul anului”, dedicată oamenilor frumoşi şi generoşi, adevărate modele de urmat, care fac gesturi şi fapte extraordinare pentru semenii lor şi pentru societate.

 

Alina Stancu
Mihai Rădulescu

•       În cadrul evenimentului, TVR a dat startul votului pentru premiul „Omul anului”.

•       Publicul îşi poate vota favoritul în perioada 2 – 20 decembrie.

•        „Omul anului” va fi anunţat în seara de Revelion.

Programul este primul dintre cele două gale-eveniment ale campaniei „Omul anului”, un amplu proiect social al Televiziunii Publice, care aduce în lumina reflectoarelor poveşti emoţionante despre „oameni de bine”, care schimbă destine şi reclădesc România, fără să ceară nimic în schimb.

Într-un cadru încărcat de istorie, la Palatul Regal, jurnaliştii Alina Stancu şi Mihai Rădulescu au fost gazdele evenimentului şi i-a prezentat pe eroii aflaţi în cursa pentru premiul: „Omul anului”.

„Suntem onoraţi şi bucuroşi să facem parte din acest proiect de suflet al Televiziunii Române, o campanie dedicată bunătăţii, solidarităţii şi curajului românilor. Este nevoie de asemenea exemple într-un peisaj media în care, de prea multe ori, domină ştirile negative. E bine să arătăm realitatea aşa cum este ea”, a declarat jurnalistul Mihai Rădulescu.

(w882) Alina Stan

„E bine să redescoperim împreună ce înseamnă să fim normali. Să cunoaştem oameni obişnuiţi, care fac fapte măreţe, extraordinare. Care ne fac să fim mândri de ceea ce am putea şi noi să devenim”, completează Alina Stancu.

Curajul, generozitatea şi proiectele dezvoltate de protagonişti au fost aduse în prim-plan prin intermediul unor ample reportaje-portret difuzate pe parcursul galei.

Telespectatorii au putut urmări poveştile impresionante ale eroilor campaniei: Daniel Ciufu - a salvat o tânără de la înec; Oana Grigorescu - luptă pentru prevenirea abandonului şcolar; Ortrun Rhein – este directoarea unui centru de îngrijiri paleative; Vlad Plăcintă - ajută copiii bolnavi şi, cu ajutorul donatorilor, le finanţează toate cheltuielile necesare; Ionuţ Stancovici - antrenor care a contribuit la accesibilizarea a cinci lacuri din România pentru persoanele cu dizabilităţi; Camelia Săbădean – asistentă care donează sânge în mod constant; Marius Stan - pompier care a salvat un băieţel de la moartea prin sufocare; Cosmina Ene - a construit, alături de alţi trei colegi, o dronă pe care o folosesc pentru a observa arderile ilegale de deşeuri din Bucureşti; Sandu Golcea - profesor cunoscut pentru performanţele obţinute cu elevii olimpici la fizică; Oana Ciora - instructor, a participat cu câinele ei, Dino, la acţiunea de căutare a victimelor cutremurelor din Turcia; Iosif Cîrstean -recuperează şi relochează construcţii cu arhitectură tradiţională din lemn, care altfel ar fi demolate de proprietari; Gabriel Enache - poliţist care, impresionat de o bătrână care a sunat la 112 să spună că moare de frig şi de singurătate în casă, îi poartă de grijă, împreună cu alţi colegi, şi o vizitează aproape zilnic; Ancuţa Elena Chivu - salvează şi adăposteşte cai loviţi de maşini sau abandonaţi, cai abuzați de proprietari ori răscumpăraţi ca să nu ajungă la abator.

Materialele jurnalistice au alternat cu momente artistice susţinute de Corul Madrigal - Marin Constantin şi grupul Cantus Mundi; Zdob şi Zdub, împreună cu fraţii Advahov; Zoli Toth şi ansamblul de percuţie Young Beats; Elina (ElenaDinca Velica) şi Emilia Dorobanţu care au interpretat muzica reprezentativă a Ministerului Apărării Naţionale.

1 Decembrie a fost seara în care s-a dat şi startul votului pentru publicul din ţară şi din străinătate.

Telespectatorii sunt invitaţi să-şi susţină favoritul, în perioada 2-20 decembrie 2023, regulamenul de vot, precum şi alte detalii utile urmând a fi disponibile pe site-ul: omulanului.tvr.ro. Tot aici, pot fi accesate mai multe informaţii despre etapele campaniei, precum şi portretele video şi prezentările protagoniştilor.

„Omul anului” va fi desemnat pe baza votului publicului (50%) şi al unui juriu (50%) format din cinci personalităţi: Carmen Uscatu, co-fondator al Asociaţiei „Dăruieşte Viaţă”, care a construit un spital; jurnalistul Adelin Petrişor, un exemplu de curaj, care se implică în diferite campanii sociale; Adelina Toncean, fondatoarea Asociaţiei Blondie, care ajută copiii cu afecţiuni grave să ajungă la spitale din afara ţării; artistul Zoli Toth, unul dintre cei mai cunoscuţi activişti de mediu; Ionuţ Sibian, director executiv al Fundaţiei pentru Dezvoltarea Societăţii Civile, care oferă sprijin în realizarea unor proiecte civice.

Programul a fost difuzat în simulcast de la ora 21.00 pe TVR 1, TVR Internaţional şi TVR MOLDOVA.

„Omul anului” va fi anunţat în seara de Revelion, în cadrul unei gale grandioase, prezentate de Iuliana Tudor, la care vor fi prezenţi şi vor fi celebraţi eroii campaniei TVR.

18:15 România face bine

Prezentator Irina Luca

* România face bine prezintă o serie de reportaje despre oameni care cred în destinul României și care luptă pentru o țară prosperă, dezvoltată și civilizată. Emisiunea prezentată de Irina Luca, vă aduce în fiecare ediţie oameni, locuri și povești fabuloase. Realizatorii emisiunii vă dezvăluie o Românie străbătută la pas și vă invită să răspundeți la întrebarea:

România face bine? Privită prin prisma agitației cotidiene, am spune că nu.

Dar văzută de aproape, ascultată în tihnă, pare că da.

In editia din 16 mai a emisiunii România face bine descoperim oameni cu pasiuni atat de puternice incat le-au schimbat viata. Si lor si celor din jur.

*Colectionarul de motociclete

Intr-un sat de langa Radauti, un om de afaceri a adunat, in timp, 300 de motociclete. Le-a reparat cu mainile lui si acum toate sunt in stare de functionare. Sunt modele vechi si rare, iar expozitia poate fi vizitata, gratuit, la orice ora, de oricine este interesat. Încă din copilărie, sunetul motoarelor l-a fascinat. Astăzi, Alexandru Șcheul, unul dintre cei mai pasionați colecționari de motociclete din Europa, ne deschide porțile lumii sale unice. La Horodnic de Jos, în inima Bucovinei, a creat un muzeu impresionant, Expo Moto Bucovina, unde fiecare motocicletă spune o poveste.De la prima motoretă pe care a primit-o cadou de la tatăl său, până la ediții rare din perioada războiului și modele emblematice din Europa de Est, colecția lui Alexandru Șcheul este o călătorie captivantă prin istoria motoarelor. Un omagiu adus ingineriei și designului, dar și o dorință de a păstra vie memoria unor vremuri apuse.

Realizator Maria Cristina Țilică

*COLŢ DE RAI (SATUL DACIC)

În urmă cu 10 ani un nou sat a apărut pe harta țării, în județul Buzău. Are 4 case şi doar 2 locuitori.

Preotul Mihail Milea spune că de mic a fost pasionat de istorie şi visa să contruiască un asemenea loc în care oamenii să poată trăi ca pe vremea dacilor: fără apă curentă, fără electricitate și fără stresul lumii moderne.

Chiar dacă nu stau permanent aici, mulți sunt cei care aleg să vină să experimenteze traiul strămoșilor noștri.

Un reportaj din locul în care timpul pare că s-a oprit.

Realizator Melania Trifu.

Producător Maria Cristina Ţilică

Premieră

18:45 Breaking fake news

* Moderator Marian Voicu

Cine râvnește la gurile Dunării?

Râvnește Rusia la Gurile Dunării? Sabina Fati a străbătut Delta extinsă, prin România, Republica Moldova și Ucraina, pentru a afla răspunsul.

Invitată: Sabina Fati, jurnalistă

Istoria și istoriile sale

Ofensiva Tet, înfrângerea transformată în victorie

În războiul din Vietnam, ofensiva Tet a fost pentru americani începutul sfârșitului. Cum au reușit vietnamezii să transforme o înfrângere în victorie cu ajutorul televiziunii?

Revista presei fake

Confruntarea indo-pakistaneză a dezinformărilor

Bombardamentele şi recentele schimburi de focuri de la graniţa indo-pakistaneză au stimulat imaginaţia promotorilor de falsuri online din ambele ţări posesoare de arme nucleare. De multă imaginaţie dau dovadă şi adepţii lui Donald Trump, care susţin că fosta primă doamnă a Americii, Michelle Obama, este, în realitate, un bărbat transgender.

Teoria conspirației, cu Tatiana Țarfulea

Rețeaua Doppelgänger înaintea alegerilor din România

Înaintea turului 1 al alegerilor prezidențiale, paginile mai multor site-uri ale unor instituții guvernamentale și redacții au fost clonate cu scopul de a transmite știri false și mesaje înșelătoare. Metoda „Doppelganger" face parte din strategiile de dezinformare ale Federației Ruse.

Spărgătorii de fake news, cu Horia Sârghi și Mihai Geamănu

Începe războiul direct din București

Zaiafet și Geminschi au aflat au aflat că tancurile fac promenadă prin București, americanii ne-au pus pe lista neagră iar Robert Kennedy Jr a preluat sloganul românesc „Privește cerul!”, convins că dârele de la avioane sunt toxice.

Producător Marian Voicu

 
Programe In Memoriam Cristina Deleanu la TVR

Programe In Memoriam Cristina Deleanu la TVR

publicat: vineri, 16 mai 2025

Televiziunea Română regretă dispariţia actriţei Cristina Deleanu, care a încetat din viaţă la vârsta de 84 de ani, şi îşi modifică programele, ...

Sfânta Liturghie de inaugurare solemnă a pontificatului Papei Leon al XIV-lea, în direct la TVR

Duminică, 18 mai, la ora 11.00, în Piața Sfântul Petru, papa Leon al XIV-lea va prezida Sfânta Liturghie pentru inaugurarea solemnă a ...

„Zlatna, Abrud, Brad - Tot ce-a fost şi ce va fi”, un film despre oraşele din patrulaterul aurifer al Munţilor Apuseni

La „Dosar România”, Gabriel Geamănu ne propune un documentar despre viaţa a trei dintre localităţile din Apuseni unde se exploata minereu. ...

 

#tvr1