loader
Foto

Demontăm şi explicăm mituri de pe la noi, în noul sezon „Exclusiv în România” | VIDEO

Mitul despre locul în care s-a răsturnat căruţa cu proşti, unicatele mondiale ale Sucidavei din Corabia sau o vizită în Valea Jiului, pe Planeta Petrila se numără printre subiectele pregătite de echipa lui Cristian Tabără pentru sezonul 22 „Exclusiv în România”. La TVR 1, din 31 martie, tot duminica, de la ora 17.00.

 

Cristian Tabără
Exclusiv în România

Unicatele, frumuseţile şi oamenii acestei ţări sunt toate surprinse de peste 10 ani în seria „Exclusiv în România”. Faţă de sezoanele precedente, sezonul 22 „Exclusiv în România”, care a început în ultima zi de martie la TVR 1, ne aduce şi un element de noutate: demitizarea. „Vă propunem să vedem cum zone blamate sau ridiculizate se ridică deasupra imaginii lor publice nu tocmai favorabile, pentru a ne schimba percepția folosind adevăruri îndeobște neștiute. Vom merge în Valea Jiului, pe Planeta Petrila, în Petroșani pentru a găsi lumina „lumii fără cer”, adusă de oamenii fără inhibiții și complexe. Vom demonta și mitul despre locul în care s-a răsturnat căruţa cu „proști” din Caracal, pe baza adevărurilor neștiute ale zonei şi vom adăuga unicatele mondiale ale Sucidavei din Corabia. Vom descoperi istoriile marilor nume ale unei Românii prospere, după ale cărei exemple jinduiesc azi conaționalii noștri. Va fi un nou sezon în care turismul se va împleti cu istoria, fără a va agresa cu demagogia”, ne promite Cristian Tabără, prezentatorul seriei de reportaje de la TVR 1.

Urmărim ediţiile noului sezon „Exclusiv în România”, din 31 martie, tot duminica, de la ora 17.00. la TVR 1.

(w882)

(w882)

Am pornit în călătorie, în primul episod al noului sezon „Exclusiv în România”, din județul Satu Mare: mai exact, am ajuns în comuna Tarna Mare, pentru a afla cine sunt ugocenii și prin ce se deosebesc ei de faimoşii oșeni. Aţi auzit vreodată de răstăuța cu lapte și umplutură cu carne? Nici echipa lui Cristi Tabără, până când a ajuns în Tarna Mare... E una dintre rețetele gătite pentru telespectatori de tanti Viorica, cea mai pricepută gospodină din Tarna Mare.

(w882)

Ciprian Mureşan şi cea mare colecție de automobile Dacia din lume... la Carei

(w882)

Apoi, l-am cunoscut pe Ciprian Mureșan, cel care deține cea mare colecție de automobile Dacia din lume. La Carei, unde a construit acest muzeu cu pasiune și răbdare, el deţine zeci de modele Dacia de toate felurile, inclusiv modele foarte rare, cum ar fi Dacia Estafette și Dacia Sport. De dragul telespectatorilor, am făcut o plimbare cu o Dacie clasică, pentru a ne aminti cât de solicitant și amuzant era șofatul cândva.

(w882)

Evident, am văzut şi admirat și colecția de automobile străine. Mai multe curiozităţi – de exemplu, de ce un membru al familiei Porsche și-a comandat un BMW blindat, dar și motivul pentru care americanii foloseau o mașină de poliție prin Viena – în prima ediţie „Exclusiv în România” a noului sezon!

(w500)

(w500)

Ansamblul monumentului „Sfântul Anton de Padova” este unul dintre cele mai importante obiective turistice din județul Satu Mare. Biserica franciscană se află în centrul comunei Căpleni, unde este și cripta familiei nobliare Karolyi. Indiferent unde au ajuns în lume, nobilii familiei Károlyi şi-au exprimat dorinţa să-și doarmă somnul de veci în cripta din Căpleni. Mulți dintre ei au fost aduși după moarte, aici, la Căpleni, din toate colțurile lumii, chiar și din Brazilia. Astfel că, în prezent, peste 36 sarcofage frumos lucrate se află în acest loc. Tot acolo - două urne cu inima lui Károlyi Antal și cu inima soției lui Iosif Károlyi.

(w500)

Gaja Irén, ghidul echipei „Exclusiv în România” ne-a spus povestea acestui loc cu adevărat impresionant, duminică, 31 martie, de la ora 17.00, la TVR 1.

2:20 Anchetele comisarului Antonescu (R)

Documentar.

O emisiune de Dan Antonescu. Producator Dana Ștefănescu

X

(Reluare)

2:45 Care pe care (R)

Prezentator Ruxandra Gheorghe Negrea

Regia artistică Dan Manoliu

Format Marius Toder (Media Factory)

Producător Elena Stirbescu

(Reluare)
 
Cum se dezbate partajul succesoral?

Cum se dezbate partajul succesoral?

publicat: sâmbătă, 20 aprilie 2024

Ce este partajul succesoral și cine moștenește averea în familie după un deces? Cine poate solicita ieșirea din indiviziune? Care este Instanța ...

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...

„Cred că trăim vremuri grozave ca să faci teatru”! – Regizorul Thomas Ostermeier în dialog cu Cătălin Ştefănescu, la „Garantat 100%”

Repetiţii, actori, creaţie, clişeu, teatru, relevanţă, pasiune, spectacol, succes, spaţiu, joc, perspectivă asupra lumii... O discuţie ...

 

#tvr1