loader
Foto

Galerie foto

Descoperim „#secreteleplantelor”, cu Dana Deac, la TVR 1 | VIDEO

O livadă de kiwi poate fi mai puţin costisitoare decât o livadă de meri. Aţi aflat care sunt ultimele tendinţe în grădinărit? Din 9 octombrie, Dana Deac ne dezvăluie #secreteleplantelor, sâmbăta, la ora 10.30, la TVR 1.

 

#secreteleplantelor

În pandemie fiind, am tânjit cu toții după verdele plantelor, frunzelor, copacilor.

Din 9 octombrie, la TVR 1, descoperim #secreteleplantelor, în cea mai nouă emisiune care ne aduce natura în case, în viaţa noastră.

„Pentru că natura nu este un loc de vizitat, este chiar casa noastră”, punctează Dana Deac, realizatoarea emisiunii #secreteleplantelor, pe care telespectatorii o vor putea vedea în fiecare sâmbătă, de la 10.30, la TVR 1.

(w882)

„Programul nostru este un magazin de infotainment despre relația omului cu natura, este o emisiune care educă publicul într-o manieră modernă, reprezintă o punte spre o civilizație care înțelege lumea în care trăiește și în care soluția pentru a conviețui în echilibru cu mediul natural și social este responsabilizarea fiecăruia”, mai spune Dana Deac.

#secreteleplantelor cuprinde mai multe rubrici și are o componentă interactivă. În fiecare ediţie, Dana Deac îi provoacă pe telespectatori la un concurs cu premii deloc de neglijat. Urmăriţi indicaţiile oferite de realizatoare în emisiune și nu uitaţi că rubricile acesteia vor putea fi accesate şi pe pagina de Facebook TVR 1, dar și pe canalul oficial de YouTube al TVR. Concursul „Cele mai frumoase anotimpuri din grădina mea” va fi anunţat în a doua ediţie #secreteleplantelor, iar premiile vor fi oferite de ClassIN. Regulamentul concursului poate fi consultat aici.

Ce rubrici vom vedea la #secreteleplantelor, de la TVR 1

În prima ediție, cea din 9 octombrie, inginer Lavinia Iliescu, doctorand în științe horticole, va explica telespectatorilor cum să-și cultive propria livadă bio de kiwi, care este cu mult mai puțin costisitoare decât o livadă de meri.

(w882)

Plantele perene sunt noul trend în grădinărit. Piet Oudolf este cel mai faimos peisagist olandez, care a făcut din plantele perene un mod de a conecta omul cu natura nemediată de anotimpuri. Cum şi ce idei putem pune şi noi în practică, vedem la #secreteleplantelor, sâmbăta, la TVR 1.

(w882)

Luminița Nicorici, peisagist, va demonstra în fiecare ediţie importanța plantelor perene în viața noastră. De altfel, concursul „Cele mai frumoase anotimpuri din grădina mea” se va derula în cadrul acestei rubrici.

Dispozitivul Muzica plantelor este o piesă de tehnologie care transformă impulsul electric al unei plante în note muzicale. Cu alte cuvinte, această mașină oferă plantelor o voce pe care o putem auzi. Liudmila Self este profesor în Tampa, Florida şi membră a American Herbalists Guild (deține câteva specializări în aplicații terapeutice ale plantelor). Ea le va arăta copiilor din România cum învață copiii de peste ocean științele botanice. Liudmila îi va conduce pe micii telespectatori în lumea fascinantă a plantelor din însoritul stat Florida, dar nu se va opri doar acolo.

(w882)

Florin Stoican este geolog, director al geoparcului aspirant UNESCO - Oltenia de sub munte, președinte al Asociației Parcul Natural Văcărești, dar şi al Asociației Kogayon, iar în rubrica sa va prezenta telespectatorilor avantajele ariilor naturale protejate, va vorbi despre pădurile României și va arăta în ce constă responsabilitatea noastră, ca cetățeni ai secolului XXI, față de natură.

(w882)

În fiecare sâmbătă dimineața, de la ora 10.30, aflați #secreteleplantelor de la Dana Deac, la TVR 1. Telespectatorii pot adresa întrebări şi sugestii la adresa de email secreteleplantelor@tvr.ro. Orice ediţie #secreteleplantelor poate fi văzută sau revăzută oricând pe canalul de YouTube al TVR, iar pe contul de Instagram a emisiunii vor fi postate fotografiile trimise de telespectatori şi care vor concura pentru cele două premii: cel al juriului şi cel de popularitate.

11:00 Dosar România

Producător Răzvan Butaru

(Reluare)

13:00 Ora regelui

”Puterea binelui”

Anual, pe 4 iulie, Crucea Roșie Română aniversează fondarea sa, care a avut loc în anul 1876, în timpul domniei Principelui Carol I și a Principesei Elisabeta. Prima misiune umanitară s-a desfășurat în aceeași lună, pe frontul sârbo-turc de la sud de Dunăre, având menirea de a acorda ajutor medical militarilor răniti, indiferent de tabăra din care făceau parte.

”Ora Regelui” prezintă un documentar despre creația elvețianului Henry Dunant, cea mai mare rețea umanitară din lume, Mișcarea Internațională de Cruce Roșie și Semilună Roșie, care cuprinde acum aproape 100 de milioane de voluntari. Acțiunile lor dovedesc că nevoile umanitare crescânde accentuează importanța unor alianțe puternice la nivel local și global. Catastrofele naturale, crizele climatice, conflictele, urgențele de sănătate sau migrația nu sunt la timpul trecut. Cei 5000 de voluntari români, alături de cei din întreaga lume, aproape 100 de milioane de confrați, sunt neclintiți în angajamentul lor de a aduce speranță și încredere oamenilor aflați în situații vulnerabile și de a le schimba viața.

Producător Lidia Voicu

 

Forumul Național pentru Viitorul Agriculturii, recent organizat de Clubul Fermierilor Români pentru Agricultură Performantă, constituie un punct ...

"Opre Roma" și portretele schimbării | VIDEO

publicat: joi, 03 iulie 2025

Ediția "Opre Roma" din 4 iulie, difuzată de la ora 15:00, la TVR 1 și TVR+, depășește barierele prejudecăților și oferă o perspectivă autentică ...

TVR - programe In memoriam MIHAI LEU

TVR - programe In memoriam MIHAI LEU

publicat: miercuri, 02 iulie 2025

România a pierdut o legendă a sportului: Mihai Leu, primul campion mondial la box profesionist al țării. Televiziunea Română regretă dispariţia ...

 

#tvr1