Realizatorii emisiunii au lansat o nouă rubrică pe teme din psihologie, în colaborare cu Institutul pentru Studiul şi Tratamentul Traumei. Mai multe detalii aflaţi din ediţia din 3 aprilie.
Ediţia este disponibilă online pe TVR+
Din martie, telespectatorii TVR 1 au întâlnire cu echipa emisiunii Vreau să fiu sănătos în fiecare vineri, de la ora 18.00. Prezentatoarea Sonia Argint Ionescu şi realizatoarea Beatrice Cioba aduc în fiecare vineri noutăţi din lumea medicală, cele mai recente tratamente şi terapii sau metode profilactice.
Pentru ediţia din 3 aprilie, echipa Vreau să fiu sănătos a pregătit sfaturi pentru a combate oboseala cronică, informaţii despre tratamentele faciale antirid, dar şi o rubrică nouă, dedicată temelor din psihologie.
Spitalul Militar Central din Bucureşti înfiinţează un centru multidisciplinar de cercetare în domeniu, destinat pacienţilor oncologici. Aici vor fi aplicate cele mai moderne metode de diagnostic şi tratament, folosindu-se totodată tehnologia medicală de ultimă generaţie, coroborată cu un protocol medical individualizat. Ca urmare a acestei iniţiative, Robotul DaVinci, cel mai performant robot chirurgical din lume, este, începând din acest an, în dotarea spitalului. Aflaţi mai multe în reportajul realizatoarei Beatrice Cioba.
Condiţia succesului în zilele noastre este starea permanentă de alertă, reacţia promptă, răspunsul imediat. Fără momente de relaxare însă, toate acestea conduc spre un sindrom îngrijorător: oboseala cronică. Din fericire, aceasta are şi remedii. La Vreau să fiu sănătos, aflaţi cum se poate gestiona acest neajuns. Psihoterapeutul Valentin Arsene este invitatul Cristinei Andrei şi va oferi câteva sfaturi pentru a evita instalarea oboselii cronice, dar şi pentru a o depăşi în cazul în care ea deja s-a instalat. Este primul subiect dintr-o serie pe care realizatorii emisiunii o vor realiza în colaborare cu Institutul pentru Studiul şi Tratamentul Traumei (ISTT). „Vom face cu sprijinul lor mai multe reportaje pe teme de psihologie, întrucât am observat că publicul este interesat de aceste teme. ISTT este un ONG la care sunt afiliaţi cei mai buni psihologi de la noi. Sunt singurii care au înfiinţat un departament special unde se ocupă de consilierea gratuită a militarilor români plecaţi pe fronturi în străinătate şi a familiilor acestora”, precizează Beatrice Cioba, realizator Vreau să fiu sănătos. Pe lângă subiectul acestei ediţii, la rubrica pe teme din psihologie, telespectatorii vor mai afla despre: gestionarea emoţiilor şi păstrarea calmului în situaţii de criză, cum afectează dependenta de calculator psihicul unui copil, sfaturi pentru o pubertate sub control, recomandări pentru menţinerea unui psihic echilibrat la vârsta a treia sau cum se manifestă traumele.
Şi tot la Vreau să fiu sănătos din 3 aprilie, se vorbeşte despre injectările cu rol estetic. În căutarea dobândirii sau păstrării unui aspect facial tânăr, doamnele apelează la diferite proceduri de înfrumuseţare, care se dovedesc a avea eficienţă. Printre cele mai solicitate, datorită efectelor lor, se numară injectările cu botox şi cu acid hialuronic. Care dintre ele ne pot ajuta mai mult şi când este recomandat să apelăm la ele ne va spune doctorul Nazila Saki, medic specialist dermatovenerologie.
am observat că publicul este interesat de aceste teme. ISTT este un ONG la care sunt afiliaţi cei mai buni psihologi de la noi. Sunt singurii care au înfiinţat un departament special unde se ocupă de consilierea gratuită a militarilor români plecaţi pe fronturi în străinătate şi a familiilor acestora”, precizează Beatrice Cioba, realizator Vreau să fiu sănătos. Pe lângă subiectul acestei ediţii, la rubrica pe teme din psihologie, telespectatorii vor mai afla despre: gestionarea emoţiilor şi păstrarea calmului în situaţii de criză, cum afectează dependenta de calculator psihicul unui copil, sfaturi pentru o pubertate sub control, recomandări pentru menţinerea unui psihic echilibrat la vârsta a treia sau cum se manifestă traumele.
Despre Vreau să fiu sănătos
„În noul sezon ne-am propus să prezentăm telespectatorilor soluţii practice la problemele cu care se confruntă zi de zi. Informaţiile despre prevenţie ocupă un loc central în emisiune. De asemenea, prezentăm telespectatorilor variante corecte de alimentaţie în diverse afecţiuni, dar şi diete pentru un stil de viaţă sănătos. Ne îndreptăm atenţia şi către zona psihologică, prezentând soluţii pentru educaţia copiilor noştri, fie că vorbim de vârste mici sau de perioada adolescenţei”, ne-a povestit Sonia, prezentatoarea emisiunii. La Vreau să fiu sănătos continuă şi seria poveştilor de viaţă, cu oameni care au reuşit să învingă boala.
Vreau să fiu sănătos poate fi urmărită vinerea, de la ora 18.00, la TVR 1 şi online, pe TVR+, disponibil şi pe tabletă sau mobil. Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android.