loader
Foto

Dezbatere publică – ediţie specială la TVR | VIDEO

Tot ce trebuie să ştii despre vaccinarea anti-COVID-19, stimulent al imunităţii. Vineri, 22 octombrie, ora 21.00, în direct la TVR 1.

 

Alina Stancu

Colegiul Medicilor din România şi Televiziunea Română au organizat o dezbatere cu caracter de informare științifică, la care vor participa cei mai renumiţi medici din România, pentru a oferi răspunsuri la cele mai arzătoare întrebări ale românilor cu privire la vaccinarea anti-COVID-19.

Multe dintre ţările europene par să îşi revină, încet, la normalitate, relaxând, pe rând, restricţiile impuse de pandemia de coronavirus ce a întors o lume întreagă cu susul în jos. Cu toate acestea, în țara noastră, pandemia se adâncește tot mai mult, numărul îmbolnăvirilor şi al deceselor crescând de la o zi la alta.

Spitalele sunt arhipline, nu mai sunt paturi la ATI, medicii sunt epuizați. DE CE ŞI, MAI ALES, CE E DE FĂCUT?

Vineri, 22 octombrie, în cadrul unei dezbateri transmise în direct, Televiziunea Română, împreună cu Colegiul Medicilor din România, a încearcat să ofere tuturor românilor explicaţiile de care au nevoie, informații științifice cu privire la vaccinarea anti-COVID-19  și să demonteze mituri sau informații de tip ”fake news” despre pandemie și vaccinare. „Ediţia specială” moderată de Alina Stancu s-a văzut la TVR 1, vineri, de la ora 21.00.

Cât de gravă este situaţia? Cum ne protejăm? Ce ne oferă vaccinarea şi care sunt riscurile ei? De ce sunt mai mulți medici care se opun vehement vaccinării? Cum putem crește nivelul de încredere a oamenilor în corpul medical? Se recomandă vaccinarea pacienților cu boli endocrine autoimune, cu tromboze, cu afecţiuni cardiovasculare sau a femeilor însărcinate? Dar a copiilor? Care este adevărul în privinţa informaţiilor referitoare la faptul că dozele de vaccin sunt expirate? Ce resurse au – sau nu au – spitalele pentru tratarea bolnavilor de Covid-19? Cât de periculos este tratamentul la domiciliu, după surse găsite pe Internet? Ce este terapia cu anticorpi monoclonali şi cui îi este recomandată? Cu ce provocări se confruntă medicii de familie în procesul lor de vaccinare? Cu ce diferă situaţia din centrele ATI în valul 4 al pandemiei faţă de cele anterioare? Cum este afectată activitatea celorlalte specializări medicale în această perioadă? Are sau nu are efecte adverse pe termen lung vaccinul anti-covid?

Pentru a răspunde la toate aceste întrebări, dar şi la multe altele, în platoul TVR s-au aflat medici implicaţi în gestionarea pandemiei în România: prof. dr. Daniel Coriu, Președinte Colegiul Medicilor din România, medic hematolog, dr. Gabriel Diaconu, medic psihiatru, conf. dr. Simin Aysel Florescu, manager Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale „Victor Babeș” din Bucureşti, medic infecționist, şef lucr. dr. Beatrice Mahler, manager Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, medic pneumolog. Acestora li se vor alătura, prin intermediul platformelor online, alţi medici cu experienţă: dr. Valeria Herdea, vicepreședinte Colegiul Medicilor din România, medic de familie, dr. Gindrovel Dumitra, secretar general Colegiul Medicilor din România, medic de familie, dr. Carmen Pantiș, președinte Colegiul Medicilor Bihor, medic ATI, şef lucr. dr. Valeriu Gheorghiță, președinte CNCAV, conf. dr. Mihai Craiu, medic pediatru, prof. dr. Dorel Săndesc, vicepreședinte SRATI, medic ATI, dr. Adrian Marinescu, Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”, medic infecționist, prof. dr. Liana Pleș, medic Obstetrică-Ginecologie, dr. Florin Chirculescu, coordonatorul Secției de Chirurgie toracică, Spitalul Universitar de Urgență București, dr. Gabriel Tatu-Chițoiu, fost președinte Societatea Română de Cardiologie, medic cardiolog, respectiv prof. dr. Cătălina Poiană, președinte Colegiul Medicilor din Municipiul București, medic endocrinolog.

Ne vaccinăm? De ce? Milioane de întrebări. Milioane de știri şi informaţii. Vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 este subiectul fierbinte al momentului. Răspunsuri la cele mai arzătoare întrebări ale românilor am aflat vineri, 22 octombrie, de la ora 21.00, la TVR 1. „Ediţia specială” s-a difuzat simultan şi la TVR MOLDOVA şi TVR Internaţional.

15:55 EURO polis

*Emisiune despre comunitățile etnice din România

Producător Nicoleta Epure

16:45 Fiica regelui

Fiica regelui (THE KING'S DAUGHTER, SOO BAEK-HYANG-Coreea de Sud, 2014)

Regia: Lee San-yeob, Choi Joon-bae

Cu: Seo Hyun-jin, Seo Woo, Lee Jae-ryong, Jo Hyun-jae

* Dramă istorică. La începutul secolului VI, pe vremea celor trei vechi regate coreene, generalul Yung devine conducătorul regatului Baekje, după ce fostul rege este ucis în urma unui complot de la curte. Împrejurări dramatice îl despart pe Yung-devenit regele Mu-ryeong-de femeia pe care o iubeşte şi care îi poartă copilul. Mica Seol-nan se naşte şi creşte într-o casă modestă, împreună cu sora ei vitregă Seol-hee, fără să-şi cunoască adevărata identitate. Cele două fete sunt diferite ca ziua şi noaptea: Seol-nan, veselă şi blândă, se bucură de viaţa ei simplă în mijlocul naturii, în timp ce ambiţioasa Seol-hee visează la averi şi titluri importante. Pe patul de moarte, mama lor mărturiseşte secretul identităţii lui Seol-nan, dar singura care o aude este Seol-hee, iar aceasta profită de ocazia nesperată şi fuge în capitala regatului, dându-se drept prinţesă. Între timp, adevărata fiică a regelui crede că sora ei a fost răpită şi jură că va face orice pentru a o regăsi. Soarta îi îndreaptă paşii tot către palatul regal, unde va deveni o mare luptătoare, înainte să-şi descopere trecutul şi adevăratul nume: Soo Baek-hyang. Redactori: Cristina Crăciun, Anca Radu

 
Ce este „Dincolo de aurul Apusenilor”? Răspunsuri, în primul episod din noul sezon „Dosar România”, la TVR 1 | VIDEO

Documentarul de investigaţie semnat de jurnalistul TVR Gabriel Geamănu a deschis o nouă serie a emisiunii de reportaje, documentare şi anchete ...

Spectacolul eveniment „Regele moare”, cu Victor Rebengiuc şi Mariana Mihuţ, se vede la TVR 1 | VIDEO

Este încă o şansă pentru telespectatori de a urmări, de acasă, un spectacol de o emoţie copleşitoare din repertoriul Teatrului Naţional ...

Duminică, 31 martie, ora 19.00, vă invităm să urmăriți, la TVR 1, o nouă ediție a emisiunii "Breaking Fake News" despre situația mercenarilor ...

 

#tvr1