loader
Foto

Galerie foto

Dezinformările câştigă teren în România, pe fondul situaţiei tensionate din Ucraina

La “Breaking Fake News”, pe TVR1, Marian Voicu a stat de vorbă cu Generalul de brigadă Constantin Spînu despre situaţia din Ucraina, dar şi despre cum înfloresc dezinformările pe acest subiect la noi în ţară. Miercuri, 2 februarie, ora 23.00.

 

Marian Voicu
Breaking Fake News

Va fi sau nu război în Ucraina? Va fi sau nu România angrenată în acest război? Pe fundalul incertitudinii, al negocierilor diplomatice mai mult sau mai puțin transparente, dezinformările câștigă teren în România.

(w882)

La „Interviul săptămânii”, Marian Voicu a stat de vorbă pe această temă cu generalul de brigadă Constantin Spînu, șeful Direcției Informare și relații publice al Ministerului Apărării Naționale. Şi ediţia din 2 februarie a emisiunii “Breaking Fake News” a fost dedicată combaterii fenomenului știrilor false și dezinformării. “Breaking Fake News” s-a difuzat miercuri, la TVR 1 , de la ora 23.00.

(w882)

(w882)

„Revista presei Fake, cu Horia Grușcă” ne-a pus la curent cu subiecte precum: listele negre ale Alianței pentru Unirea Românilor, moaștele tămăduitoare de COVID de la Suceava și ne-a uimit cu... o conspirație atomică deghizată în erupție vulcanică.

Rețelele sociale au distribuit de sute de mii de ori imagini cu tiruri transportând tancuri americane, o dovadă că România se pregătește de război. Subiectul s-a dovedit a fi o știre falsă. Ne-a adus toate amănuntele despre acest subiect Tatiana Țarfulea, la „Conspirația săptămânii”.

„Spărgătorii de Fake News, cu Zaiafet și Geminschi” ne-au spus tot despre mobilizarea rezerviștilor, oameni hibrizi cu conexiune bluetooth și apărarea de știrile false virale.

Codul QR care însoțește dovada vaccinării ne va transforma în sclavi ai guvernului mondial. Există un cod al bunelor maniere în pandemie? Dacă da, l-am aflat prin „Vocea patriotului raționale, cu Tetelu”.

(w882)

În fiecare miercuri, de la 23.00, la TVR 1 e ora Breaking Fake News, prima emisiune din peisajul audiovizual românesc dedicată integral combaterii fenomenului știrilor false și dezinformării. Emisiunea e realizată şi prezentată de Marian Voicu.

13:00 Oamenii şi legea

* Emisiune de educaţie juridică

Moderator av. Mihaela Olaru

Tema: Partajul succesoral

* Invitat: Ioana Grosu, avocat Baroul Bucuresti

Jurnalişti Tv: Raluca Amzăr, Ileana Gaiță.

Producător Mihaela Grecu Grădinaru

Inregistrare

13:55 Vorbeşte corect!

* „Vorbeşte corect!” este cel mai longeviv proiect de televiziune dedicat limbii române. În 2024 se împlinesc 25 de ani de la debutul proiectului original „Corect", prima emisiune-concurs de limbă română din mass-media românească

Producători şi realizatori : Cristina Dănilă şi Radu Dănilă

 
Demontăm şi explicăm mituri de pe la noi, în noul sezon „Exclusiv în România”

Mitul despre locul în care s-a răsturnat căruţa cu proşti, unicatele mondiale ale Sucidavei din Corabia sau o vizită în Valea Jiului, pe Planeta ...

Ce este „Dincolo de aurul Apusenilor”? Răspunsuri – joi seară, în primul episod din noul sezon „Dosar România”, la TVR 1

Documentarul de investigaţie semnat de jurnalistul TVR Gabriel Geamănu deschide o nouă serie a emisiunii de reportaje, documentare şi anchete ...

Mesaj către lumea de azi: Ei sunt „Români universali”!

Cutia de viteze automată, testul Papanicolau, declanșarea artificială a ploilor, implantul dentar sau scaunul ejectabil pentru avioane sunt doar ...

 

#tvr1