loader
Foto

Ediţie eveniment în deschiderea noului sezon Garantat 100%. Duminica, la 7 seara

Mentorii ei au fost Ahmad Jamal şi Chick Corea. E celebră datorită virtuozității sale, concertelor electrizante și mixului de genuri muzicale din compozițiile sale. Pianista de jazz Hiromi Uehara a fost invitata lui Cătălin Ştefănescu pe 25 septembrie.

 

Cătălin Ştefănescu
Garantat 100%

„Garantat 100%” începe noul sezon cu o ediţie eveniment. Hiromi Uehara, una dintre cele mai mari compozitoare şi pianiste de jazz ale momentului, este invitata lui Cătălin Ştefănescu în prima ediţie a noului sezon „Garantat 100%”. Urmărim ediţia pe 25 septembrie, ora 19.00, la TVR 1.

(w882) Hiromi Ueh

Prima şi cea mai importantă noutate a sezonului „Garantat 100%” este legată de ora de difuzare a emisiunii. Pentru a răspunde numeroaselor mesaje şi rugăminţi primite din partea telespectatorilor, din această toamnă, TVR 1 difuzează emisiunea „Garantat 100%” în fiecare duminică, de la ora 19.00, cu reluare în aceeaşi seară, ora 24.00. În rest, „Garantat 100% urmăreşte cu încăpăţânare aceeaşi misiune: să aducă în faţa telespectatorilor, la televiziunea publică, personalităţi care să inspire, de la care avem de învăţat mereu”, spune Cătălin Ştefănescu, realizatorul şi moderatorul emisiunii.

Unul dintre cei mai inventivi artişti ai jazz-ului, compozitoare și pianistă de origine japoneză, devenită celebră datorită virtuozității sale, concertelor electrizante și mixului de genuri muzicale din compozițiile sale (jazz, rock progresiv, muzică clasică), Hiromi Uehara i-a oferit un interviu în exclusivitate lui Cătălin Ştefănescu. Urmărim dialogul la „Garantat 100%” duminică, 25 septembrie, de la ora 19.00, la TVR 1. În această vară, artista fost prezentă la JAZZx, Timişoara, ocazie cu care Cătălin Ştefănescu a stat de vorbă cu ea.

(w882) Hiromi Ueh

E pentru prima dată când Hiromi Uehara vorbeşte într-un interviu despre secretele rezistenţei sale în industria spectacolului şi, tot în premieră, despre intimitatea actului creaţiei. În dialogul cu Cătălin Ştefănescu, la „Garantat 100%”.

„Hiromi povesteşte lucruri pe care nu le găseşti în alte interviuri. Abordează cu mare deschidere subiecte intime, cum este relaţia specială cu mama ei, dar vorbeşte şi despre perioada de studenţie de la Berklee College of Music. Pe larg şi cu multă însufleţire, ne oferă detalii despre colaborarea cu mentorii ei, Ahmad Jamal şi Chick Corea”, ne dezvăluie Cătălin Ştefănescu.

(w882) Hiromi Ueh

„N-am avut niciun concert la care să simt că nu am chef să cânt.Vreau să cânt!” – Hiromi Uehara, în dialogul cu Cătălin Ştefănescu

„Pe scenă mă simt întotdeauna vie, mă simt acasă. Fireşte, cântatul mă oboseşte fizic. Dar, în acelaşi timp, mă face să mă simt împlinită emoţional. Nu mai simt oboseala, datorită energiei psihice şi emoţiei pe care le primesc de la oameni, de fiecare dată când cânt live. De la primul concert din cariera mea, mi-a plăcut asta.

N-am avut niciun concert la care să simt că nu am chef să cânt.Vreau să cânt! Abia aştept să cânt din nou! De fiecare dată simt asta”, îi mărturiseşte invitata lui Cătălin Ştefănescu.

(w882) Hiromi Ueh

Hiromi și-a început lecțiile de muzică clasică și pian la vârsta de 5 ani. Apoi, la vârsta de 8 ani, a continuat cu jazz-ul, de care s-a apropiat datorită profesorului de pian Noriko Hakita. La 14 ani concerta deja cu Orchestra Filarmonică din Cehia, iar la 17 ani începe colaborarea cu muzicianul Chick Corea. După ce a realizat câteva compoziții pentru mari companii japoneze precum Nissan, se înscrie la Berklee College of Music din Boston, unde colaborează cu Ahmad Jamal. În această perioadă, imediat după absolvirea studiilor, semnează cu casa de discuri Telarc.

Până la debutul său oficial, consemnat în 2003, Hiromi a concertat în întreaga lume participând la numeroase festivaluri de jazz.

De la lansarea primului ei album, „Another Mind”, în 2003, Hiromi a electrizat publicul, dar şi criticii din toată lumea, cu o energie creatoare ce cuprinde şi chiar depăşeşte graniţele jazz-ului, parametrii muzicii clasice şi pop, ducând improvizaţia şi compoziţia pe noi culmi ale complexităţii şi sofisticării. A mai adus de atunci publicului alte cinci albume: Brain (2004), Spiral (2006) Hiromi's Sonicbloom - Time Control (2007), Hiromi's Sonicbloom - Beyond Standard (2008) şi Duet - albumul live înregistrat cu Chick Corea.

 

15:55 Akzente

(II)​ Pregătiri de Paşti la Sânpetru. Maria Rill. Noutăţi editoriale cu dr. Markus Fischer.​

Transmisiune directă +înregistrare

16:45 Fiica regelui

Fiica regelui (THE KING'S DAUGHTER, SOO BAEK-HYANG-Coreea de Sud, 2014)

Regia: Lee San-yeob, Choi Joon-bae

Cu: Seo Hyun-jin, Seo Woo, Lee Jae-ryong, Jo Hyun-jae

* Dramă istorică. La începutul secolului VI, pe vremea celor trei vechi regate coreene, generalul Yung devine conducătorul regatului Baekje, după ce fostul rege este ucis în urma unui complot de la curte. Împrejurări dramatice îl despart pe Yung-devenit regele Mu-ryeong-de femeia pe care o iubeşte şi care îi poartă copilul. Mica Seol-nan se naşte şi creşte într-o casă modestă, împreună cu sora ei vitregă Seol-hee, fără să-şi cunoască adevărata identitate. Cele două fete sunt diferite ca ziua şi noaptea: Seol-nan, veselă şi blândă, se bucură de viaţa ei simplă în mijlocul naturii, în timp ce ambiţioasa Seol-hee visează la averi şi titluri importante. Pe patul de moarte, mama lor mărturiseşte secretul identităţii lui Seol-nan, dar singura care o aude este Seol-hee, iar aceasta profită de ocazia nesperată şi fuge în capitala regatului, dându-se drept prinţesă. Între timp, adevărata fiică a regelui crede că sora ei a fost răpită şi jură că va face orice pentru a o regăsi. Soarta îi îndreaptă paşii tot către palatul regal, unde va deveni o mare luptătoare, înainte să-şi descopere trecutul şi adevăratul nume: Soo Baek-hyang. Redactori: Cristina Crăciun, Anca Radu

 
Sezonul 14 al „Anchetelor comisarului Antonescu” continuă seria ediţiilor ce reconstituie cazuri de omor

Fără păcăleală! Colonelul în retragere Dan Antonescu revine la TVR 1 pe 1 aprilie, cu noi cazuri rezolvate de infracţiuni grave. Ediţiile noului ...

Partajul succesoral. Împărțirea bunurilor moștenite

Cine are dreptul la moştenire şi cum se împart bunurile comune? Ce este rezerva succesorală şi care sunt moştenitorii rezervatari? Care sunt ...

Demontăm şi explicăm mituri de pe la noi, în noul sezon „Exclusiv în România”

Mitul despre locul în care s-a răsturnat căruţa cu proşti, unicatele mondiale ale Sucidavei din Corabia sau o vizită în Valea Jiului, pe Planeta ...

 

#tvr1