loader
Foto

Ediţii de colecţie „TEZAUR FOLCLORIC”, de Sfintele Paşti la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţii speciale „Tezaur Folcloric” în ziua de Paşte la TVR 1 și TVR Folclor. Duminică 5 mai, de la ora 12.10, în emisiunea „Tezaur folcloric”, la TVR 1 şi un spectacol de înaltă ţinută la TVR Folclor, difuzat de la ora 14:00.

 

Tezaur folcloric

Petrecem Sărbătorile de Paşte alături de „Tezaurul Folcloric”. În zi luminată, echipa emisiunii a pregătit telespectatorilor momente speciale, înregistrări de mare încărcătură emoțională, dar şi o nouă parte a programului eveniment de primăvară filmat de TVR, alături de marii artişti şi ansambluri ale muzicii populare.

„Tradițiile, cultura noastra populară în societatea modernă reprezintă acea „punte” de suflet dintre generații, „locul” unde ne întâlnim cu înaintașii noştri, cu părinții și bunicii noștri de la care moștenim anumite valori culturale. Legate de port, de un anumit comportament, legate de gastronomie, de ocupații... Pentru că înaintașii noştri trăiau în perfectă armonie cu natura, cu semenii lor bazându-se pe reguli importante ale vieții. Într-o casă țărănească, oamenii își realizau toate cele necesare traiului, de la hrană, la îmbrăcăminte și încalțăminte, la mijloace de transport și altele. Nimic nu se petrecea întâmplător în viața lor. Toate aveau un rost și o rânduială. O rânduială care le crea acel confort de viață sănătoasă și sigură. Modernitatea se bazează foarte mult pe aceste valori ale culturii tradiționale, luand acel „sâmbure de viață” din fiecare și le adaptează la condițiile actuale”, a spus Gheorghiţa Nicolae, realizator de emisiuni folclorice, prezentator-moderator al emisiunii „Tezaur folcloric”.

(w882)

O călătorie în lumea specială a tradițiilor și obiceiurilor, la TVR 1

Vasilica Dinu, Elena Mimiș Trancă, Aurelia Popescu Preda, Leontina Fărcaș, Gheorghe Roșoga, Polina Gheorghe, dar şi alţi tineri și talentați interpreţi ne sunt alături la ediţia de Paşti „Tezaur folcloric”. Duminică, 5 mai, de la ora 12.10, la TVR 1. Călătoria în lumea specială a tradițiilor și obiceiurilor din lumea satului continuă de Sf. Paști, la Cula Izvoranu Geblescu, Brabova, judeţul Dolj, cu interpreți îndrăgiți și iubiți de publicul larg: Vasilica Dinu, Elena Mimiș Trancă, Aurelia Popescu Preda, Leontina Fărcaș, Gheorghe Roșoga, Polina Gheorghe, tinerii și talentații: Liviu Olteanu, Roxana Reche, Luiza Turcu, Roxana Bădescu, Dorina Narița, Floricica Moga, Gabriela Ardusătan, Alexandru Pal, Nicolae Plută, Georgian Schinteie.

(w882)

„Întotdeauna ne-am străduit să aducem în casele telespectatorilor sinceritatea trăirilor poporului român, cântecul și portul autentic, într-o manieră unică și ușor de perceput de public. De aceea emisiunea Tezaur folcloric rămâne cea mai iubită emisiune în domeniu. Mulțumim publicului, colaboratorilor și colegilor noștri!”, a mai spus Gheorghiţa Nicolae, prezentatoarea emisiunii „Tezaur folcloric”, la TVR 1.

„Împreună de Sfintele Paști - Tezaur Folcloric” la TVR Folclor

De la ora 14:00, suntem „Împreună de Sfintele Paști - Tezaur Folcloric” la TVR Folclor. Momente excepționale care ne duc spre cântecul tradițional, spre vatra satului românesc ne oferă Grupul Măriile Gorjului, coordonat de Maria Loga, Maria Loga, Maria Lia Bologa, Gheorghe Gheorghe, Corina Dragomir, Mitriță Crețu, Niculina Merceanu, Maria Tănase Marin, Mărioara Man Gheorghe, Geta Postolache, Grupul Jidvei România şi Ansamblul Folcloric Profesionist Cununa Carpaţilor. Producător TVR: Roxana Pletea Păpuşoi.

(w882)

„Aici, la TVR Folclor, este și-mi doresc să rămână, locul unde folclorul românesc adevărat și interpreții care slujesc folclorul și nu se slujesc de el, să aibă casă bună. Să fie cu adevărat scena românilor”, a spus Alexandru Pugna, realizatorul emisiunii „Cântec şi poveste” de la TVR Cluj şi coprezentator al evenimentului de la TVR.​

3:10 Telejurnal (R)

Ştiri* Prezintă: Alina Stancu, Eugen Rusu

Producători: Diana Anghel şi Dorin Munteanu

(Reluare)

4:00 Meteo (R)

(Reluare)
 
Rodica Mandache, în rolul Pălărierului... cel bun, la „Vis sau realitate”

Pe 17 mai, mult admirata actriţă îşi încearcă noi talente. Basti Ţopescu îi este alături, ajutând-o să-şi îndeplinească visul. Un nou episod „Vis ...

Veta Biriş, triplu aniversată la „Petrecere... cu cântec!”, pe TVR 1

Iuliana Tudor ne invită să omagiem viaţa şi cariera artistei împreună cu Mariana Anghel, Niculina Stoican, Ilie Medrea, precum şi cu ...

Cancerele osoase se tratează! Dăruiește speranță copiilor care luptă pentru viață!

Sâmbătă, 18 mai, de la ora 7:00, la TVR 1 și TVR+, vă invităm să urmăriți o ediție de colecție "Un doctor pentru dumneavoastră".

 

#tvr1