loader
Foto

Galerie foto

Episodul 10: Gările de poveste de pe linia Petroşani-Livezeni-Târgu Jiu

Cătălin Ştefănescu şi echipa TVR ne-a invitat pe traseul Petroşani-Livezeni-Târgu Jiu, în episodul 10 al seriei Gări de poveste , s âmbătă, 26 decembrie, de la ora 19.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+ .

 

Cătălin Ştefănescu
Gări de poveste

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

În această săptămână, echipa de realizatori ai seriei Gări de poveste ne dă întâlnire tot sâmbătă, a doua zi de Crăciun, dar la o altă oră decât cea obişnuită, adică de la 19.00. Povestea celui mai spectaculos traseu de linie ferată de la noi din ţară o aflăm în episodul 10 al seriei Gări de poveste pe 26 decembrie, la TVR 1, TVR HD şi TVR+.

(w882)

Despre Bumbeşti – Livezeni s-a spus că a fost prima mare realizare a puterii populare în România. Termenul foarte scurt de finalizare a lucrării a fost folosit de propaganda comunistă pentru a demonstra eficienţa sistemului. 30.000 de „voluntari” au fost prezentaţi drept dovadă a ataşamentului poporului faţă de orânduirea socialistă. În realitate, proiectul căii ferate fusese realizat imediat după Marea Unire. Jumătate din lungimea traseului era deja în folosinţă la sfârşitul celui de al Doilea Război Mondial, iar infrastructura era terminată în proporţie de 70%.

(w882)

Cele 44 de tunele şi 35 de poduri şi viaducte fac din această linie cel mai spectaculos traseu de cale ferată din România. Dacă doriţi să aflaţi mai multe despre calea ferată Bumbeşti-Livezeni, Cătălin Ştefănescu vă aşteaptă sâmbătă, 26 decembrie, de la ora 19.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+, cu cel mai nou episod al seriei Gări de poveste.

(w882)

Despre Gări de poveste:

Din 17 octombrie, la TVR 1, Marina Constantinescu şi Cătălin Ştefănescu prezintă cel mai nou proiect de televiziune -  Gări de poveste, în care telespectatorii descoperă gările de poveste ale României, văd ţara de la fereastra trenului, de pe peroanele celor mai importante gări naţionale. Seria cuprinde 12 filme documentare, fiecare având 50 de minute, în care cei doi travellers aduc cele mai frumoase poveşti, se apropie şi de oamenii fiecărei zone, de problemele lor actuale, de legendele locului. Seria Gări de poveste se vede la TVR 1, TVR HD şi TVR+ sâmbăta, de la ora 17.00.

Există multe legende legate de căile ferate, fiecare gară având în spate o poveste. Proiectul Gări de poveste, prin documentarele pe care le va difuza, apropie trecutul de prezent şi îmbină legenda cu informaţii din realitatea cotidiană. Filmele din proiectul Gări de poveste au fost realizate cu sprijinul Ministerului Transporturilor, CFR SA, CFR Călători şi CENAFER.

În primul şi ultimul episod, Marina şi Cătălin apar împreună, iar celelalte documentare au doar câte un amfitrion – fie Marina, fie Cătălin, fiecare cu poveştile şi gările descoperite. Echipa de producători şi realizatori ai seriei este formată din Ruxandra Ţuchel, Ioana Mureşan, Răzvan Butaru, Sorana Stănescu, Roxana Chiriţă şi Alexandru Munteanu.

14:30 Ora regelui

Tinerii din București și din Iași care au finalizat nivelul de aur al programului Duke of Edinburgh, în acest an, au obținut cea mai înaltă distincție și, în cadrul unei ceremonii organizate de Majestatea Sa Margareta, la Palatul Elisabeta, au primit certificatul de recunoaștere.

Alteța Sa Regală Principele Radu a vizitat un liceu special al Buzăului, Colegiul Economic ”Regele Mihai”. După București, aici este al doilea centru de învățământ din țară din care provin mulți dintre studenții Academiei de Studii Economice din capitală.

Într-o clădire-monument de arhitectură din Craiova, a fost inaugurat Muzeul Cărții și Exilului Românesc. Noul muzeu ce deține 38 de colecții, reprezintă una dintre atitudinile necesare în rescrierea istoriei noastre postbelice și în reconsiderarea istoriei literaturii și culturii românești.

Arhiva primei agenții de presă din țară a început să se constituie cu 135 de ani în urmă. În acest timp, Agerpres a consemnat zi de zi evenimentele românilor și ale lumii. Povestea agenției care își păstrează menirea de a informa corect, impartial și prompt, o aflăm în ”Ora Regelui”.

Prezentator: Bogdan Șerban-Iancu

Editor de imagine: Nicolaie Cernat

Realizatori: Bogdan Șerban-Iancu, Adelina Dumitrescu, Sandrino Gavriloaia

Producător Lidia Voicu

15:30 Copiii spun

cu Virgil Ianţu

Lumea se schimbă permanent. Totuși, copiii rămân copii și spun lucruri năstrușnice! Ei văd într un fel aparte lumea, cum numai ei știu s-o explice!

Virgil Ianțu știe cifrul și împărtășește acest secret cu noi, în fiecare editie.

 
Cum se dezbate partajul succesoral?

Cum se dezbate partajul succesoral?

publicat: sâmbătă, 20 aprilie 2024

Ce este partajul succesoral și cine moștenește averea în familie după un deces? Cine poate solicita ieșirea din indiviziune? Care este Instanța ...

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...

„Cred că trăim vremuri grozave ca să faci teatru”! – Regizorul Thomas Ostermeier în dialog cu Cătălin Ştefănescu, la „Garantat 100%”

Repetiţii, actori, creaţie, clişeu, teatru, relevanţă, pasiune, spectacol, succes, spaţiu, joc, perspectivă asupra lumii... O discuţie ...

 

#tvr1