loader

Exclusiv în România: un altfel de Bucureşti

Cristian Tabără şi echipa au descoperit casa cea mai veche din capitală - sâmbătă, 17 mai, de la ora 18.00, la TVR 1, TVR HD şi pe TVR+ .

 

Cristian Tabără
Exclusiv în România

Ediţia este disponibilă şi pe TVR+

În ediţia din 17 mai, Cristian Tabără şi echipa sa de drumeţi s-au întors în Bucureşti. Dar nu pentru a lua o pauză în filmări şi în găsirea de locuri interesante pentru telespectatori, ci dimpotrivă, pentru a le descoperi un altfel de Bucureşti. Telespectatorii TVR 1, TVR HD şi cei care urmăresc Exclusiv în România online, pe TVR+, au şansa să cunoască, sâmbăta aceasta, de la ora 18.00, alte obiective demne de văzut şi admirat.

Pornind de la cea mai mare clădire din Europa (şi a doua ca mărime din lume), Palatul Parlamentului, echipa emisiunii a cutreierat pe străzi mai puţin cunoscute, unde a descoperit casa cea mai veche din capitală şi Muzeul Hărţilor şi Cărţii Vechi - unicat între muzeele Europei.

O vizită prin Bucureşti nu poate ocoli trecutul lui, astfel că realizatorul TVR şi echipa Exclusiv în România s-au oprit şi la un muzeu în aer liber: Cimitirul Bellu, cel care dezvăluie o parte fascinantă din istoria oraşului.

Şi tot în ediţia din această săptămână, telespectatorii TVR ajung, împreună cu Cristi Tabără, la forturile din jurul Bucureştiului şi află lucruri noi despre viitoarea Rezervaţie Văcăreşti, o zonă sălbatică din mijlocul oraşului, unică în România, care va deveni, probabil, în curând, parc natural.

Toate aceste locuri pe lângă care trecem adesea fără să le remarcăm, dar care merită întreaga noastră atenţie, au putut fi văzute în ediţia Exclusiv în România difuzată sâmbătă, pe 17 mai, la TVR 1, TVR HD şi www.tvrplus.ro, de la ora 18.00. Exclusiv în România este şi pe www.tvr.ro şi www.tvrplus.ro/editie-exclusiv-in-romania, precum şi pe www.facebook.com/fanTVR1 şi https://www.facebook.com/ExclusivInRomania.

Emisiunea poate fi urmărită şi pe TVR+, pe tabletă sau mobil. Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android.

O emisiune de Cristian Tabără

Producători: Cristina Madgearu, Marin Găbudean

 

Despre Exclusiv în România

Din 27 aprilie, telespectatorii TVR 1 au ocazia să cunoască obiective turistice unice în Europa sau chiar în lume, care pot fi văzute Exclusiv în România. În fiecare sâmbătă, de la ora 18.00, românii pot afla ce potenţial turistic au locurile în care trăiesc, dar şi multe informaţii extrem de utile, dintr-o emisiune de turism semnată şi prezentată de Cristian Tabără. Exclusiv în România este transmisă în simulcast pe TVR HD şi online, pe www.tvrplus.ro.

În fiecare episod Exclusiv în România, Cristian Tăbără călătoreşte, descoperă şi prezintă obiective turistice, istorie, cultură, credinţă, arhitectură, tradiţii, gastronomie, facilităţi turistice şi, mai ales, unicate europene şi mondiale din România, dintre care unele sunt încă necunoscute şi neexploatate turistic. Emisiunea întâlneşte telespectatorul cu destinaţii spectaculoase, cu povestea şi istoria locului, cu facilităţi locale (acces, cazare, distracţii, costuri), cu trasee de încercat, specific local, gastronomie, tradiţii şi atracţii locale.

Alături de prezentarea locurilor, cei interesaţi vor primi numeroase „ponturi”, de recomandat să le ai în buzunar, atunci când pleci la drum, de la „ajutoarele” lui Cristian Tabără: Daniel Georgescu, Denisa Anghel şi Cristina Rădulescu. În fiecare săptămână, câte unul dintre jurnaliştii TVR enumeraţi îl însoţeşte pe Cristian Tabără în regiunea în care se află unicatul european sau mondial, devenind „turist cu acte în regulă” şi testând pe propria piele atracţiile turistice ale zonei.

11:00 Dosar România

*Dezbatere: Securitatea la români.

Producător Răzvan Butaru

(Reluare)

13:00 Ora regelui

Tradus de cercetătorul Georgeta Filitti, membru de onoare al Academiei Române, și având notele scrise de istoricul Tudor Vișan-Miu, volumul ”Însemnări zilnice. 1932” este o adevărată comoară pentru cei interesați de istoria țării. Cartea-mărturie, scrisă sârguincios de Regina Maria a României, este una dintre cele mai interesante din această serie, tumultosul an 1932 fiind redat din perspectivă personală.

Proiectul de cercetare “Istorii deturnate-destine rescrise. Patrimoniul construit din București sub regimul comunist” a fost realizat de Muzeul Naţional Cotroceni, Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc și studenți la istorie și la arhitectură. Destinele a șapte personalități ale politicii și culturii interbelice, supuse represiunii comuniste au fost aduse în fața publicului, prin poveștile locuințelor și ale proprietarilor lor, conturate pe fondul unei Românii profund marcate de comunism.

Custodele Coroanei române a acordat Înaltul Patronaj Federației de Canotaj. În cadrul ceremoniei de la Castelul Peleș, Majestatea Sa Margareta a conferit învestituri regale unor personalități române din țară, dar și Germania și Elveția.

Prezintă Bogdan Șerban-Iancu

Producător Lidia Voicu

 
Vizită regală în Irlanda

Vizită regală în Irlanda

publicat: sâmbătă, 12 iulie 2025

Sâmbătă, 19 iulie, la „Ora Regelui”, vom călători, împreună cu Familia Regală, în Irlanda.  Vom afla ce îi atrage pe mulți români la capătul de ...

Concertul de Gală de la Opera Garnier din Paris se vede la TVR 1

Filarmonica din Viena, sub bagheta lui Yannick Nézet-Séguin, a concertat la Opera Garnier din Paris, celebrând cea de-a 150-a aniversare a ...

„Hai, române, joacă bine!”, ne îndeamnă maramureșeanca Paula Seling. Ansamblul Folcloric „Transilvania”, aniversat la TVR 1

Iuliana Tudor ne aşteaptă, duminică seară, la un concert extraordinar al Ansamblului Folcloric Naţional „Transilvania”, la împlinirea a 66 de ani ...

 

#tvr1