loader
Foto

Executarea silită - poprirea veniturilor | VIDEO

Ce este poprirea veniturilor, cum se înfiinţează şi cât este voie să se oprească din salariu? Care sunt excepţiile şi ce venituri nu pot fi poprite? Când este abuzivă această formă de executare silită şi cine o poate pune în aplicare? În situaţia în care din diferite motive ajungeţi într-o procedură de executare silită, este bine să ştiţi cum să procedaţi şi ce soluţii legale aveţi în ajutor.

 

Oamenii și Legea

Aflați despre toate acestea marți, 5 martie, din ediția ”Oamenii și legea” redifuzată de la ora 13:00 pe TVR 1. Invitatul Mihaelei OLARU este Vasile BOZEŞAN, judecător.

(w882)

Executarea silită poate începe doar în următoarele condiţii: creditorul are un titlu executoriu; creditorul a făcut o cerere în acest sens; există încuviinţarea dată de către o instanţă de judecată care permite demararea procedurii de executare silită.

(w882)

Conform legii, dacă adresa de poprire pe salariu a fost trimisă angajatorului dumneavoastră, atunci acesta se va numi terţ poprit şi va fi obligat să vireze sumele de bani, respectiv 1/2 sau 1/3 din salariu, către executor. Dacă înfiinţarea popririi pe salariu se face la bancă, atunci banca va avea calitatea de terţ poprit. În această situaţie, nu veţi putea retrage bani de la bancomat, ci doar de la casieria băncii.

(w882)

Ediția s-a difuzat în 15.11.2023.

Ne puteti trimite comentarii, întrebări, sugestii şi propuneri de teme prin mesaj la numărul de WhatsApp 0728.754.133, precum şi la adresa de e-mail oameniisilegea@tvr.ro.

MODERATOR

• av. Mihaela OLARU

 

JURNALIST TV

• Raluca AMZĂR

 

REALIZATOR

• Ileana GAIŢĂ

 

PRODUCĂTOR

• Mihaela GRECU

 

3:55 Sport (R)

(Reluare)

4:05 Telejurnal (R)

Ştiri* Prezintă: Alina Stancu, Eugen Rusu

Producători: Diana Anghel şi Dorin Munteanu

(Reluare)
 
„Petrecere... cu cântec!”, ediţie specială de Paşti! Nicolae Furdui Iancu aniversează 45 de ani de carieră

Iuliana Tudor ne-a invitat să sărbătorim cele patru decenii şi jumătate de cântec ale vocii Ţării Moţilor împreună cu Mariana Ionescu ...

Ediţie de colecţie „Tezaur folcloric”, de Paşti la TVR 1 | VIDEO

Vasilica Dinu, Elena Mimiș Trancă, Aurelia Popescu Preda, Leontina Fărcaș, Gheorghe Roșoga, Polina Gheorghe, dat şi alţi tineri și talentați ...

„Cum dai mielu'?” - Ediţie specială de Paşti „Gala umorului”, la TVR 1 | VIDEO

Mirela Zeţa şi Dragoş Huluba ne-au propus momente umoristice din arhivă care ne-au readus în atenţie marii actori ai comediei româneşti: Amza ...

 

#tvr1