loader
Foto

Foc încrucişat: „Democraţia înseamnă instituţii”

Duminică, 21 decembrie, la „Foc încrucişat” a fost invitat politologul Alexandru Radu, care, împreună cu moderatoarea  Alina Stancu şi invitatul permanent Cornel Nistorescu, au dezbătut învestirea lui Klaus Iohannis şi provocările lui din următorii  ani.

 

Alina Stancu
Foc încrucişat

A 16-a ediţie a emisiunii „Foc încrucişat” – ultima din acest an – a avut drept temă principală „preluarea mandatului prezidenţial”. Pe parcursului emisiunii au fost difuzate în direct imagini de la ceremonia de preluare a mandatului prezidenţial, desfăşurată la Palatul Cotroceni. Alături de Cornel Nistorescu, invitatul permanent, în studioul TVR 1 a fost invitat şi politologul Alexandra Radu.

Deşi funcţia de preşedinte nu este una executivă, trebuie înţeles faptul că „Democraţia înseamnă instituţii. Avem separaţia puterilor în stat, dar, din perspectiva unui centru care decide, nu ar trebui să cădem în autoritarism”, spune Radu. Despre discursul lui Iohannis, politologul a declarat că el a avut similitudini cu cel ţinut de Emil Constantinescu, în 1996, iar „eu îmi doresc ca preşedintele Klaus iohannis să facă faţă cerinţelor. Percepţia e una, iar atribuţiile sale sunt altele”.

Referitor la încheierea mandatului de preşedinte al lui Traian Băsescu, Radu a ţinut să precizeze că el are o cotă de popularitate mai amre acum, la final. Are dreptate Traian Băsescu în discursul său de final, aşa cum şi-a construit mandatul. A intrat în cu celebra formulă cu ţepele care se referea la PSD. Traian Băsescu e consecvent, aşa a început, aşa a încheiat”.

Declaraţiile complete ale politologului Alexandru Radu, cât şi intervenţiile Alinei Stancu şi ale lui Cornel Niostorescu pot fi urmărite pe TVR+, unde găsiţi înregistrarea emisiunii de duminică, 21 decembrie.

 

7:00 Telejurnal matinal

*Matinal*Ştiri*Sport* Meteo

Prezintă: Laura Fronoiu şi Marius Popa / Maria Chiriţă şi Ionuţ Gheorghe

Producător Andreea Vişan şi Delia Nicola

Transmisiune directă

9:45 Teleshopping

 
„Dialog printre comploturi, cu misteriosul domn Virgil Măgureanu”. Joi, la „Dosar România” | VIDEO

Primul director al SRI face dezvăluiri într-un interviu acordat în exclusivitate jurnalistului TVR Răzvan Butaru pentru „Dosar România”. ...

Doamna Lia de la farmacie – un nou vis împlinit, vineri, la TVR 1

Pe 19 aprilie, Lia Bugnar îşi joacă propriul rol – cel care ar fi putut fi însăşi viaţa ei, dacă scena nu ar fi ales-o. Basti Ţopescu îi ...

„Breaking Fake News!”: despre „Marea resetare”

Duminică, 21 aprilie, ora 19.00, la TVR 1, Marian Voicu va dezbate, cu psihiatrul Gabriel Diaconu, teoria conspirației prin care un „guvern ...

 

#tvr1