loader

Foc încrucişat: „Democraţia înseamnă instituţii”

Duminică, 21 decembrie, la „Foc încrucişat” a fost invitat politologul Alexandru Radu, care, împreună cu moderatoarea  Alina Stancu şi invitatul permanent Cornel Nistorescu, au dezbătut învestirea lui Klaus Iohannis şi provocările lui din următorii  ani.

 

Alina Stancu
Foc încrucişat

A 16-a ediţie a emisiunii „Foc încrucişat” – ultima din acest an – a avut drept temă principală „preluarea mandatului prezidenţial”. Pe parcursului emisiunii au fost difuzate în direct imagini de la ceremonia de preluare a mandatului prezidenţial, desfăşurată la Palatul Cotroceni. Alături de Cornel Nistorescu, invitatul permanent, în studioul TVR 1 a fost invitat şi politologul Alexandra Radu.

Deşi funcţia de preşedinte nu este una executivă, trebuie înţeles faptul că „Democraţia înseamnă instituţii. Avem separaţia puterilor în stat, dar, din perspectiva unui centru care decide, nu ar trebui să cădem în autoritarism”, spune Radu. Despre discursul lui Iohannis, politologul a declarat că el a avut similitudini cu cel ţinut de Emil Constantinescu, în 1996, iar „eu îmi doresc ca preşedintele Klaus iohannis să facă faţă cerinţelor. Percepţia e una, iar atribuţiile sale sunt altele”.

Referitor la încheierea mandatului de preşedinte al lui Traian Băsescu, Radu a ţinut să precizeze că el are o cotă de popularitate mai amre acum, la final. Are dreptate Traian Băsescu în discursul său de final, aşa cum şi-a construit mandatul. A intrat în cu celebra formulă cu ţepele care se referea la PSD. Traian Băsescu e consecvent, aşa a început, aşa a încheiat”.

Declaraţiile complete ale politologului Alexandru Radu, cât şi intervenţiile Alinei Stancu şi ale lui Cornel Niostorescu pot fi urmărite pe TVR+, unde găsiţi înregistrarea emisiunii de duminică, 21 decembrie.

 

2:00 REVIZIE TEHNICA

(Reluare)

5:55 Imnul României

 
„Deceniul ascuns” – viața din România comunistă

Un proiect aparte în peisajul documentar autohton, „Deceniul ascuns” aduce în prim-plan viața cotidiană din România anilor ’80, într-o abordare ...

Captivi în ecrane: Dependența digitală care ne schimbă viețile

Ne-am dorit să ne facă viața mai ușoară, dar acum nu mai știm cum să trăim fără ea. Tehnologia digitală, creată să ne ajute, a ajuns să ne ...

Ce înseamnă să fii om în era IA? „Maşinăria care simte”, un documentar care ne pune pe gânduri

Poate IA să interpreteze şi să înţeleagă emoţiile umane? Ce mai înseamnă să fii om într-o lume plină de maşinării care „simt”? Dar, oare, nu am ...

 

#tvr1