loader

Foc încrucişat: „Democraţia înseamnă instituţii”

Duminică, 21 decembrie, la „Foc încrucişat” a fost invitat politologul Alexandru Radu, care, împreună cu moderatoarea  Alina Stancu şi invitatul permanent Cornel Nistorescu, au dezbătut învestirea lui Klaus Iohannis şi provocările lui din următorii  ani.

 

Alina Stancu
Foc încrucişat

A 16-a ediţie a emisiunii „Foc încrucişat” – ultima din acest an – a avut drept temă principală „preluarea mandatului prezidenţial”. Pe parcursului emisiunii au fost difuzate în direct imagini de la ceremonia de preluare a mandatului prezidenţial, desfăşurată la Palatul Cotroceni. Alături de Cornel Nistorescu, invitatul permanent, în studioul TVR 1 a fost invitat şi politologul Alexandra Radu.

Deşi funcţia de preşedinte nu este una executivă, trebuie înţeles faptul că „Democraţia înseamnă instituţii. Avem separaţia puterilor în stat, dar, din perspectiva unui centru care decide, nu ar trebui să cădem în autoritarism”, spune Radu. Despre discursul lui Iohannis, politologul a declarat că el a avut similitudini cu cel ţinut de Emil Constantinescu, în 1996, iar „eu îmi doresc ca preşedintele Klaus iohannis să facă faţă cerinţelor. Percepţia e una, iar atribuţiile sale sunt altele”.

Referitor la încheierea mandatului de preşedinte al lui Traian Băsescu, Radu a ţinut să precizeze că el are o cotă de popularitate mai amre acum, la final. Are dreptate Traian Băsescu în discursul său de final, aşa cum şi-a construit mandatul. A intrat în cu celebra formulă cu ţepele care se referea la PSD. Traian Băsescu e consecvent, aşa a început, aşa a încheiat”.

Declaraţiile complete ale politologului Alexandru Radu, cât şi intervenţiile Alinei Stancu şi ale lui Cornel Niostorescu pot fi urmărite pe TVR+, unde găsiţi înregistrarea emisiunii de duminică, 21 decembrie.

 

14:00 Telejurnal

* Ştiri* Sport

Prezintă: Claudiu Lucaci și Mihai Rădulescu

Producători: Diana Anghel şi Dorin Munteanu

Transmisiune directă

14:30 Români universali

Realizator si prezentator Cristian Tabără

Producători: Marin Găbudean, Cristian Tabără

(Reluare)
 
Slalomul printre proverbe şi greşeli gramaticale continuă la „Care pe care”

Ruxandra Gheorghe-Negrea ne propune noi confruntări lingvistice la „Care pe care”, sâmbătă şi duminică, 10-11 mai, de la ora 16.00, la TVR 1.

Cine moștenește averea după un deces?

Cine moștenește averea după un deces?

publicat: joi, 08 mai 2025

Cine are dreptul la moștenire și cum se împart bunurile comune? Ce este rezerva succesorală și care sunt moștenitorii rezervatari? Când începe ...

Echilibru între educație, tradiție și identitate în comunitatea romă din Ștefănești - Botoșani | VIDEO

În contextul eforturilor de integrare socială și promovare a egalității de șanse, educația joacă un rol fundamental în dezvoltarea copiilor ...

 

#tvr1