loader
Foto

Fundaţia Regală Margareta a României sprijină refugiaţii din Ucraina

Acţiuni diplomatice şi umanitare întreprinse pentru ajutorarea celor afectaţi de război şi informaţii exclusive despre catacombele Odesei şi legătura lor cu istoria României – într-o ediţie în premieră „Ora Regelui”, pe 26 martie, ora 14.30, la TVR 1.

 

Ora Regelui

La TVR Internaţional, tot sâmbătă, de la 16.00, iar la TVR MOLDOVA – joi, 31 martie, ora 16.00 (1 aprilie 2022, ora 3.00).

Încă de la începutul conflictului din Ucraina, Fundaţia Regală Margareta a României şi-a mobilizat resursele pentru a oferi sprijin refugiaţilor care ajung în ţara noastră. Astfel, o comunitate micuţă de mame şi copii a fost creată în mijlocul Bucureştiului, unde cei care au fugit din calea războiului trăiesc în pace, departe de agresiunea rusă.

Aflăm mai multe despre acţiunile Fundaţiei, despre suportul susţinut al acesteia sâmbătă, 26 martie, de la ora 14.30, într-o ediţie în premieră a emisiunii „Ora Regelui”, la TVR 1.

(w882) AJUTOR-PEN

Majestatea Sa Margareta, licenţiată în sociologie, a coordonat, înainte de 1989, diverse campanii derulate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi de Organizaţia Naţiunilor Unite, în cadrul cărora a lucrat ca expert. Ultimele evenimente i-au dat de înţeles imediat că eforturile de sprijinire a refugiaţilor ucraineni vor fi de lungă durată şi vor necesita acţiuni educaţionale, sociale, medicale şi de integrare profesională, atât pentru refugiaţii care rămân temporar în ţara noastră, cât şi pentru cei care doar tranzitează România. Palatul Elisabeta a primit prima vizită la nivel înalt a Naţiunilor Unite din ultimii 30 de ani şi a găzduit multe întâlniri cu oficiali români, pentru căutarea soluţiilor de gestionare a celei mai mari crize umanitare din Europa, provocate de conflictul armat din Ucraina.

(w882)

(w882) Vasil-Dî

Cu trei ani în urmă, realizatorul emisiunii „Ora Regelui”, Camelia Csiki, a vizitat Odesa. Turiştii sunt încântaţi de atmosfera oraşului port de la Marea Neagră, de frumuseţea clădirilor sale, cum este cea a Operei, dar pentru jurnalistul pasionat de istorie, vizita în catacombele Odesei a rămas una dintre cele mai puternice amintiri. A filmat câteva imagini, dorind să le includă într-o poveste despre cel de-al Doilea Război Mondial. Din nefericire, povestea a luat altă turnură, cu toţii am devenit martori ai dramei contemporanilor noştri.

(w882) Camelia Cs

Pasajele subterane ale oraşului Odesa reprezintă salvarea multor ucraineni în acest război. Catacombele Odesei sunt cele mai mari din lume şi ascund o poveste strâns legată de cea a istoriei României din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. „Ora Regelui” prezintă, în exclusivitate, documente şi fotografii din arhiva SRI, mărturii ale ororilor petrecute. În zilele noastre, catacombele sunt locul de refugiu al locuitorilor din oraşul port de la Marea Neagră, care coboară în subteran de fiecare dată când sirenele îi avertizează că sunt în pericol.

„În ediţiile viitoare, vom aduce reportaje de la frontierele României, la care ucrainenii cu casele şi vieţile distruse se chinuie să ajungă. La hotarul speranţei, se află sute de voluntari, ai Crucii Roşii şi ai multor organizaţii, unii foarte tineri, care nu îşi închipuiau că viaţa îi va încerca precum pe străbunicii lor, în anii de război”, anunţă realizatorii „Ora Regelui”.

O ediţie ce merită să intre în colecţia telespectatorilor interesaţi de activitatea Casei Regale a României, de acţiunile diplomatice şi umanitare ale acesteia, dar şi de istoria ţării noastre, se vede la TVR 1 sâmbătă, 26 martie, de la 14.30. Emisiunea este difuzată şi la TVR Internaţional, tot sâmbătă, de la 16.00, iar la TVR MOLDOVA – joi, 31 martie, ora 16.00 (1 aprilie 2022, ora 3.00).

***

Despre „Ora Regelui”:

O emisiune pe teme istorice despre monarhie şi regii României, „Ora Regelui” oferă publicului informaţii despre ce a însemnat Monarhia pentru români, cum au influenţat regii istoria, cultura şi viaţa politică, economică şi socială a românilor. Timp de aproape o oră, rulează secvenţe inedite din arhivele cinematografice, dar şi imagini de astăzi. Emisiunea vorbeşte despre diferenţele dintre ce a fost şi ce este România, cât de bine au fost transmise şi învăţate lecţiile istoriei şi cât din ceea ce am învăţat - mai ales în perioada celor 45 de ani de comunism - despre Monarhie şi Regele Mihai, este mit sau adevăr.

Emisiunea conţine reportaje pe subiecte istorice, despre Casa Regală a României din vremea lui Carol I până astăzi, imagini mărturii de arhivă, vox-uri de la oameni simpli (despre rolul pe care l-a avut şi îl mai are Regele Mihai, Casa Regală sau despre momente ale istoriei care au fost reinterpretate în ultimii 60 de ani), dar şi interviuri cu diverse personalităţi şi o agendă actualizată a Casei Regale (vizite la alte case regale, acţiuni pe care le întreprinde Casa Regală pentru a reprezenta imaginea României în afara ţării, acţiuni economice, caritabile, importanţa pe care a avut-o Casa Regală în procesul de integrare în UE şi NATO etc.).

Editor de imagine: Nicolaie Cernat

Producător: Lidia Voicu

Realizator: Camelia Csiki

2:50 M.A.I. aproape de tine (R)

/

(Reluare)

3:15 Telejurnal (R)

Ştiri

Producători: Diana Anghel şi Dorin Munteanu

(Reluare)
 
Oricât de atroce ar fi vremurile, umanitatea dăinuie. „Puterea binelui”, un documentar în premieră la „Ora Regelui”, pe TVR 1

Cu doar câteva zile înainte de 8 mai, Ziua Internațională a Crucii Roșii, la „Ora Regelui”, urmărim un documentar despre cea mai mare organizație ...

Răspunderea penală a persoanei juridice

Răspunderea penală a persoanei juridice

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Care sunt măsurile ce pot fi luate împotriva persoanei juridice acuzate de săvârşirea unor infracţiuni cu consecinţe grave? Când pot fi dispuse ...

Echipa un "Un doctor pentru dumneavoastră" vă invită să urmăriţi sâmbătă, 27 aprilie, la TVR 1, de la ora 7:00, o ediţie în care vom afla detalii ...

 

#tvr1