loader
Foto

Mai natural decât vânatul nu există | VIDEO

Cererea tot mai mare pentru alimente curate, cu o proveniență transparentă și procesare minimă, reprezintă o oportunitate pentru vânătorii contemporani.

 

Viaţa satului

Portretul omului înțelept a conținut în toate vremurile cumpătarea, iar economia, ca manifestare a acesteia, rămâne o valoare fundamentală.
.

.
Exemplul vânătorului responsabil, care valorifică fiecare resursă fără risipă, ilustrează o astfel de înțelepciune. Deși multe țări au avansat în valorificarea superioară a vânatului, în România, potențialul este încă în curs de dezvoltare. Un model de urmat se conturează în inițiative locale, unde pasiunea se îmbină cu eficiența.

Accentul pus pe vânătoarea selectivă, pe protejarea femelelor și pe prelucrarea artizanală a vânatului, demonstrează o abordare sustenabilă și respectuoasă față de mediu.

Această valorificare inteligentă nu se limitează doar la vânătoare. Integrarea cu ferma proprie, controlul strict al calității și utilizarea ingredientelor naturale subliniază un angajament față de un circuit integrat, de la resursa naturală la consumatorul final. Astfel, prin pasiune, muncă și atenție la detalii, se poate atinge o armonie între conservarea resurselor și prosperitatea economică, demonstrând că înțelepciunea rezidă în cumpătare și valorificare responsabilă.

Viitorul vânătorii depinde de capacitatea de a răspunde cerințelor actuale pentru hrană curată și sustenabilă. Vânătorii contemporani sunt puși în fața unei oportunități unice de a transforma o pasiune personală într-o contribuție valoroasă la bunăstarea societății și la protejarea mediului înconjurător. Exemplul oferit devine astfel un semnal pentru un viitor în care vânătoarea nu este doar o tradiție, ci un element vital al unui ecosistem economic și ecologic sustenabil.

.
Viața satului: "Mai natural decât vânatul nu există", duminică, 30 martie, ora 10:30, TVR 1 și TVR+
Producător Gabriel Gherghescu
.

20:55 Meteo

21:00 Zi că-ţi place!

(CASA DE PRODUCTIE TVR-2013)

„Zi că-ţi place” este o un film docuficţionar din 2013 în regia lui Cornel Mihalache, după piesa cu acelaşi nume a lui Valentin Nicolau.

* Dramă. Filmul, un amestec de ficţiune şi documentar, este o poveste despre putere şi multiplele ei feţe. Din distribuţia filmului fac parte Meda Victor, Mircea Albulescu, Radu Amzulescu, George Ivaşcu, Marius Stănescu şi Constantin Cojocaru.

Filmul „Zi că-ţi place” e un act jurnalistic în primul rând, mărturiseşte regizorul Cornel Mihalache.

Porneşte de la piesa de teatru, dar e mai departe de teatru şi mai aproape de documentar. Regizorul a folosit şi înregistrări din arhiva Televiziunii Române cu cei care-au candidat la Preşedinţie în ultimii 25 de ani.

„Acţiunea se petrece seara, târziu, în garsoniera unei femei singure. Acolo există un televizor şi un pat. Uneori, pe orice canal ai da, priveşti aceeaşi emisiune, oricum te-ai cuibări în pat, el rămâne gol”-Aşa începe autorul Valentin Nicolau piesa sa de teatru (pentru scenă sau ecran) ZI CĂ-ŢI PLACE. Lucruri simple, relaţii simple. O cameră, o femeie, un pat şi un televizor. De 25 de ani suntem sub supravegherea unui televizor. Am trecut brusc de la două ore de program, neinteresant chiar dacă era parţial color, la o supraveghere 24/24. Cine are telecomanda în mână devine împărat. Telecomanda devine sceptru. Dacă ar fi ştiut puterea ei, Ceauşescu ar fi înlocuit în 1974 sceptrul cu telecomanda. Dar uneori, când eşti singur, ea nu mai funcţionează. Chiar dacă vrei să muţi canalul, e aceeaşi emisiune. Electorală. Aceiaşi candidaţi, de 25 de ani. Îi scoţi bateriile, tragi firul din priză, televizorul mestecă şi amestecă acelaşi lucru. A devenit personaj, a devenit oglindă. A devenit uşă, poartă. Prin el se intră, prin el se pleacă. Dar nu există o altă lume dincolo. E tot asta.

Plină de comedie şi de lacrimi.

*Interviuri de la premiera filmului Zi că-ţi place!

Realizator Cornel Mihalache

 
Contractul de donație – drepturi și obligații

Ce înseamnă actul de donaţie, care sunt avantajele şi dezavantajele încheierii acestui tip de contract şi cum se poate contesta în caz de ...

Ce înseamnă „cuvinte goale”? Poate fi tradus Eminescu? Sezon nou „Vorbește corect!”, la TVR 1

Din 31 martie, în fiecare zi de luni până vineri, la ora 14,55, echipa emisiunii „Vorbeşte corect!” continuă să ne convingă, la TVR 1: ...

Despre franzela

Despre franzela "fitness", la "Agrostrategia"| VIDEO

publicat: duminică, 30 martie 2025

Piața românească de panificație traversează o perioadă de transformare, consumatorii manifestând un interes crescut pentru produse specializate, ...

 

#tvr1