loader

La Vorbește Corect!, vinerea, sărbătorim limba română și comunicarea

În noul sezon Vorbeşte corect!, ediţiile de vineri ale emisiunii ne vor aduce informaţii noi despre limbă şi comunicare. Invitaţi vor fi specialişti din toate domeniile: jurnalişti, medici, psihologi şi, bineînţeles, lingvişti.

 

Ruxandra Gheorghe Negrea
Vorbeşte corect!

Comunicăm între noi din ce în ce mai greu într-o lume agitată, în continuă transformare, ceea ce ne afectează uneori fără să ne dăm seama. Iar comunicare nu înseamnă numai cuvinte. Am uitat să dăm atenţie unor lucruri care par minore, dar care în realitate contează foarte mult. Iar faptul că ne folosim de cele mai noi tehnologii, care sunt de altfel foarte utile şi ne uşurează viaţa, ne-a îndepărtat unii de alţii, şi chiar de copiii noştri.

În fiecare vineri, de la ora 14.55, la TVR 1!

"Limba şi societatea" este tema ediţiei de vineri, 19 octombrie, a emisiunii Vorbește corect!.

Jurnalistul TVR Adelin Petrişor ne va povesti despre experienţa din timpul vizitei din 2012 în Coreea de Nord. "Coreea de Nord este cea mai închisă ţară din lume", spunea el la întoarcerea din vizita pe care a făcut-o în 2012 în această ţară.

 

"Nu vă opriţi din scris!"

Este îndemnul reputatului neurochirurg Alexandru Vlad Ciurea (foto), care ne va explica, în ediţia din 26 octombrie a emisiunii Vorbeşte corect!, despre importanţa şi beneficiile scrisului de mână.

(w882) Neurochiru

11:00 Dosar România

*Dezbatere: Securitatea la români.

Producător Răzvan Butaru

(Reluare)

13:00 Ora regelui

Tradus de cercetătorul Georgeta Filitti, membru de onoare al Academiei Române, și având notele scrise de istoricul Tudor Vișan-Miu, volumul ”Însemnări zilnice. 1932” este o adevărată comoară pentru cei interesați de istoria țării. Cartea-mărturie, scrisă sârguincios de Regina Maria a României, este una dintre cele mai interesante din această serie, tumultosul an 1932 fiind redat din perspectivă personală.

Proiectul de cercetare “Istorii deturnate-destine rescrise. Patrimoniul construit din București sub regimul comunist” a fost realizat de Muzeul Naţional Cotroceni, Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc și studenți la istorie și la arhitectură. Destinele a șapte personalități ale politicii și culturii interbelice, supuse represiunii comuniste au fost aduse în fața publicului, prin poveștile locuințelor și ale proprietarilor lor, conturate pe fondul unei Românii profund marcate de comunism.

Custodele Coroanei române a acordat Înaltul Patronaj Federației de Canotaj. În cadrul ceremoniei de la Castelul Peleș, Majestatea Sa Margareta a conferit învestituri regale unor personalități române din țară, dar și Germania și Elveția.

Prezintă Bogdan Șerban-Iancu

Producător Lidia Voicu

 
Vizită regală în Irlanda

Vizită regală în Irlanda

publicat: sâmbătă, 12 iulie 2025

Sâmbătă, 19 iulie, la „Ora Regelui”, vom călători, împreună cu Familia Regală, în Irlanda.  Vom afla ce îi atrage pe mulți români la capătul de ...

Concertul de Gală de la Opera Garnier din Paris se vede la TVR 1

Filarmonica din Viena, sub bagheta lui Yannick Nézet-Séguin, a concertat la Opera Garnier din Paris, celebrând cea de-a 150-a aniversare a ...

„Hai, române, joacă bine!”, ne îndeamnă maramureșeanca Paula Seling. Ansamblul Folcloric „Transilvania”, aniversat la TVR 1

Iuliana Tudor ne aşteaptă, duminică seară, la un concert extraordinar al Ansamblului Folcloric Naţional „Transilvania”, la împlinirea a 66 de ani ...

 

#tvr1