loader
Foto

Galerie foto

Miki Ciobotaru – „Binele lucrează prin îngeri!”

Spectacolul poveştilor emoţionante continuă la TVR în campania „Omul anului”. Pe 8 noiembrie, de la ora 18.15, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă două noi reportaje-portret ale unor eroi de lângă noi. Telespectatorii îşi pot vota favoriţii timp de o săptămână.

 

La a şaptea întâlnire pe care echipa „Omul anului” o propune telespectatorilor TVR 1, descoperim puterea faptelor bune și poveștile altor doi supereroi. Suntem părtaşi la o discuţie despre educație, despre bunătate, empatie, dragoste pentru aproape și suntem norocoși să descoperim alţi oameni valoroși de lângă noi și minunatele lor povești de viață. Mădălina Dobrovolschi, Bogdan Muzgoci şi invitaţii lor ne aşteaptă pe 8 noiembrie, de la ora 18.15, la TVR 1.

Al doilea reportaj al ediţiei prezintă o eroină care a ales ca îngerii să vină în ajutorul copiilor. Și nu sunt puțini, ci un milion! Pentru că „Un milion de îngeri înseamnă de un milion de ori mai multe șanse ca o persoană cu autism să fie înțeleasă, acceptată și integrată”. O poveste extraordinară despre iubirea pentru copiii care au cea mai mare nevoie de îngeri păzitori, pe care ne-o dezvăluie Miki Ciobotaru:  „Binele lucrează prin îngeri!” ​

(w882) Miki Ciobo

Miki Ciobotaru este o eroină a cărei iubire pentru semeni dă naștere unui milion de îngeri. Miki este antropolog cultural, creator de obiecte de artă, și din dorința de a ajuta copiii cu nevoi speciale, în special pe cei diagnosticați cu autism, și-a dăruit ziua de naștere unor proiecte caritabile. De câțiva ani, și-a propus să creeze „Un milion de îngeri” pentru a veni în ajutorul tuturor celor care au nevoie de ajutor. Niciodată nu a privit acest proiect din punct de vedere matematic ori contabil, pentru că îl simte ca pe un proiect de suflet și de aceea consideră că fiecare dintre noi poate dărui din ceea ce este și apoi din ceea ce are.

(w882) Miki Ciobo

Proiectul lui Miki este unul pe termen lung, propunându-și ca, timp de 15 ani, să creeze un milion de îngeri. Anul acesta, la jumătatea lunii octombrie, a ajuns la 20.000 de creații unice.

„Eu mi-am propus acest milion de îngeri ca modus vivendi, pentru că este un proces profund transformativ și pentru mine. Mi-am integrat propriu-zis acest proiect în întreaga viață, în întreaga mea ființă. Şi dăruiesc din ceea ce sunt, înainte de toate. Ideea a apărut în 2019, când am avut primul atelier caritabil, lansat chiar la aniversarea zilei mele de naștere. M-am folosit de Facebook ca să pot să postez evenimentul respectiv. Cine a vrut să vină s-a putut înscrie ca la orice eveniment clasic. La acest workshop, participanţii au putut face donaţii, câştigând un înger ceramic realizat de mine. Sumele donate au fost direcţionate unor ONG-uri care se ocupă de copii cu nevoi speciale - mai ales cu autism.  Astfel, banii strânși s-au donat pentru crearea unui loc de joacă pentru copii cu nevoi speciale, undeva la vreo 30 km de București, în satul Piscu, ultimul sat de olari din zona Ilfovului. Activând în lumea voluntariatului, am interacționat cu părinți, cu copii din categorii speciale și mi-am dat seama câtă nevoie este să fie ascultați, să fie înțeleși și acceptați. Pentru că nu este nimic în neregulă cu ei, ci doar neglijența sau lipsa de informații a oamenilor care au tendința să respingă ceea ce e diferit. Am ales acest motiv - al îngerului - pentru că, în viziunea mea, și ei tot îngeri sunt și ne aduc aminte cât de mare nevoie avem să ne acceptăm unii pe alții și să găsim un loc sub soare pentru fiecare”, mărturisește ea.

(w882) Miki Ciobo

Tradiția de a-și dărui ziua de naștere a continuat și acum, în data de 5 noiembrie organizând chiar un atelier de grafică și angelologie, în care cei care au acceptat invitația de a participa au învățat, pas cu pas, cum să-și creeze propriul tablou grafic cu îngeri, aflând informații captivante despre îngeri, arhangheli, semne și simboluri îngerești.

(w882) Miki Ciobo

O cunoaştem pe Miki vineri, de la ora 18.15, la TVR 1, în episodul şapte al noului sezon al campaniei TVR ce caută eroii dintre noi. „Binele lucrează prin îngeri!” este titlul reportajului ce ne vorbeşte despre ea. Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne aşteaptă în faţa micilor ecrane din studioul 3 al Televiziunii Române, alături de cei doi invitaţi ai ediţiei: artista Beatrice Iordan şi expertul educațional Paul Lungeanu.

(w882) Omul anul

***

După ce, în primăvară, am aflat 20 de poveşti incredibile şi i-am cunoscut pe protagoniştii acestora, alți 20 de eroi vor fi prezentați în sezonul de toamnă al campaniei „Omul anului”. Din septembrie, în fiecare vineri, de la ora 18.15, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă noi portrete ale campaniei: oameni-poveste și întâmplări impresionante, oameni care inspiră și care devin adevărate modele pentru comunitățile lor. Telespectatorii pot vota protagoniştii fiecărei ediţii timp de o săptămână, până la următoarea ediţie şi, în acelaşi timp, pot transmite propuneri pentru a fi înscrise în cursa pentru „Omul anului”.

Lansată în 2023, campania „Omul anului” a fost primită cu bucurie de telespectatorii TVR. Oameni obişnuiţi, mulţi dintre ei necunoscuţi publicului larg, au avut ocazia să fie apreciaţi de o ţară întreagă pentru fapte deosebite, pentru realizări personale de excepţie, pentru felul în care au reacţionat într-o situaţie limită, pentru modelul pe care îl oferă comunităţii lor.

 

foto: capturi emisie „Omul anului”

20:55 Meteo

21:00 Anul Nou care n-a fost

Film * (România, 2024) PREMIERĂ

Regia Andrei Mureşanu

Cu: Adrian Văncică, Nicoleta Hâncu, Emilia Dobrin, Iulian Postelnicu, Mihai Călin, Andrei Miercure, Ioana Flora

*Comedie-dramă. În ajunul zilei de 21 decembrie 1989, destinele câtorva personaje se intersectează, fiecare dintre ele căutând normalitate, siguranţă, iubire, libertate şi sens, într-o lume absurdă, alimentată de frică. Un tânăr securist (Iulian Postelnicu) e ocupat nu doar cu supravegherea "elementelor periculoase", ci şi cu mutarea mamei sale (Emilia Dobrin) din cartierul în curs de demolare Uranus, la bloc. Într-un studio al Televiziunii Române, filmările la "Pluguşorul" de Revelion sunt sabotate de fuga în străinătate a uneia dintre artiste, pe care trebuie-o înlocuiască, la repezeală, o tânără actriţă de teatru (Nicoleta Hâncu) scârbită de textele omagiale la adresa lui Ceauşescu. Şi, în aceeaşi seară, un muncitor (Adrian Văncică) şi soţia lui trăiesc o spaimă teribilă când băieţelul lor le povesteşte despre scrisoarea pe care tocmai ce i-o expediase lui Moş Gerilă.

Redactor Gabriela Onea

Premii Festivalul de la Veneţia 2024:

*Cel mai bun film (secţiunea Orizzonti)-Bogdan Mureşanu

*Trofeul FIPRESCI (secţiunea Orizzonti)-Bogdan Mureşanu

* Authors under 40 „Valentina Pedicini”-Menţiune specială pentru imagine-Boróka Biró

*Trofeul Bisato d'Oro pentru scenariu-Bogdan Mureşanu

X

 
Filmul eveniment al anului, în premieră absolută pe micile ecrane la TVR 1!

Televiziunea Română oferă telespectatorilor un cadou cinematografic unic în luna decembrie: "Anul nou care n-a fost", un film regizat, scris și ...

Ediţie specială „Copiii spun”, de Crăciun, la TVR 1

Pe 26 decembrie, ne bucurăm alături de copii de tot ce înseamnă Crăciunul. Cu poezii, turtă dulce, dar şi cu momente memorabile ale acestui sezon ...

Sărbătoarea începe cu „Poveste de Crăciun”, un spectacol al Operei Comice pentru Copii

Colinde, balet, poezie, decoruri grandioase şi, mai ales, artişti îndrăgiţi ai scenei româneşti sunt ingredientele poveştii pe care cei mici, dar ...

 

#tvr1