loader
Foto

Galerie foto

Muzică bună și concurs de canotci pe Bicaz, la Exclusiv în România

În noul episod Exclusiv în România, mergem în comuna Ceahlău, la Izvorul Muntelui, unde, în luna august, a avut loc Water Music Festival 2019 - un festival de muzică bună și sporturi nautice. Duminică, 27 octombrie, de la ora 19:00 pe TVR1 și TVR HD.

 

Cristian Tabără
Exclusiv în România

Au cântat aici nume mari ale muzicii românești, cum ar fi Green Ties, Radu Captari (foto), Zdob și Zdub, Kempes, Fără Zahăr și Celelalte Cuvinte.

(w882) Radu Capta

De asemenea, pe scena Water Music Festival au cântat și Marcian Petrescu & Trenul de Noapte. Marcian este unul dintre cei mai talentați muzicutisti din lume, iar Cristi Tabăra a stat de vorbă cu el.

Și pentru că festivalul s-a ținut la poalele Ceahlăului,  urcăm și până la cascada Duruitoarea, cea mai înaltă cădere de apă din Moldova.

Concurență mare la concursul de canotci de pe lacul Bicaz la care au participat, cu mic cu mare toți cei prezenți la festival. Echipa presei l-a avut cârmaci pe însuși Ivan Patzaichin, care a venit aici special pentru a promova sporturile nautice, dar și un mod de viață ecologic. La concurs a participat și Eduardo Profir (foto), un puști de 13 ani, care este campionul Italiei la caiac canoe. O să aflăm și povestea lui în ediția de duminică.

(w882) Eduardo Pr

Pentru a vedea însă cine a câștigat concursul de canotci, trebuie doar să urmăriți emisiunea Exclusiv în România de duminică, 27 octombrie, de la ora 19:00 pe TVR1 și TVR HD.

(w882) Cascada Du

22:00 Dosar România

* DINCOLO DE AURUL APUSENILOR

Exploatarea aurului în Apuseni este astăzi amintire. Se spune că 1% din aurul lumii a fost scos din măruntaiele acestor munți, dar prețul plătit a fost pe măsură. Ultimii 30 de ani au fost cei mai agitați. În patrulaterul aurifer Zlatna-Brad-Abrud-Roșia Montană, mineritul aurifer de subteran a fost îngropat și apoi inundat.

Acolo au pierit mulți mineri sub tone de rocă, dar au mai murit și la suprafață, cu praf în plămâni, bolnavi de silicoză, cerând mai mult aer.

Mineritul aurifer a fost închis definitiv, la începutul anilor 2000.

Absorbiți de interminabilul scandal de la Roșia Montană, puțini români au auzit de proiectul minier de la Rovina, o localitate din județul Hunedoara, aflată la numai câțiva kilometri de municipiul Brad. Acest proiect minier seamănă izbitor cu eșuatul proiect minier de la Roșia Montană prin dimensiunile sale și potențiala durata pe 30 de ani. La fel ca la Roşia Montană, exisă susţinători dar şi opozanţi ai proiectului minier.

Realizator Gabriel Geamănu

Producător Răzvan Butaru

23:45 Punctul critic (R)

Producator Florenţa Dăscălescu

Realizator Smaranda Vornicu-Shalit

(Reluare)
 
Sezonul 14 al „Anchetelor comisarului Antonescu” continuă seria ediţiilor ce reconstituie cazuri de omor

Fără păcăleală! Colonelul în retragere Dan Antonescu revine la TVR 1 pe 1 aprilie, cu noi cazuri rezolvate de infracţiuni grave. Ediţiile noului ...

Partajul succesoral. Împărțirea bunurilor moștenite

Cine are dreptul la moştenire şi cum se împart bunurile comune? Ce este rezerva succesorală şi care sunt moştenitorii rezervatari? Care sunt ...

Demontăm şi explicăm mituri de pe la noi, în noul sezon „Exclusiv în România”

Mitul despre locul în care s-a răsturnat căruţa cu proşti, unicatele mondiale ale Sucidavei din Corabia sau o vizită în Valea Jiului, pe Planeta ...

 

#tvr1