loader
Foto

Noul Cod fiscal, subiect la Foc încrucişat

Eugen Nicolicea, ministru pentru Relaţia cu Parlamentul şi analistul economic Lucian Isar au fost invitaţii Alinei Stancu în ediţia din 22 februarie a emisiunii Foc încrucişat , difuzată la TVR 1 şi TVR+.

 

Alina Stancu
Foc încrucişat

Foc încrucişat, emisiunea moderată la TVR 1 de Alina Stancu, avându-l ca invitat permanent pe Cornel Nistorescu, a abordat, duminica aceasta, teme precum nominalizarea lui Eduard Hellvig pentru şefia SRI, noul Cod fiscal şi noua majoritate parlamentară. La dezbatere au luat parte Eugen Nicolicea, ministru pentru Relaţia cu Parlamentul şi Lucian Isar, analist economic. Emisiunea a fost difuzată, ca în fiecare duminică, de la 13.00 la 14.00, la TVR 1 şi online, pe TVR+, unde pot fi urmărite, de altfel, şi toate ediţiile anterioare.

Conştient de faptul că stările de interimat nu sunt avantajoase pentru insititţii, ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul Eugen Nicolicea a subilinat că „nominalizarea lui Hellvig la SRI este foarte bună, iar preşedintele UNPR a declarat deja susţinerea acestuia”. El a precizat că „atribuţiile în domeniul siguranţei naţionale sunt ale preşedintelui”, amintind că „preşedintele Băsescu ne-a obişnuit să ne spună întotdeauna părerile sale”. Referitor la Codul fiscal, ministrul Nicolicea a ţinut să puncteze că acesta „nu este doar o chestiune de imagine pentru PNL” şi că „reducerea TVA la pâine a adus o gură de oxigen populaţiei”.

Invitatul Alinei Stancu a mai amintit telespectatorilor TVR 1 faptul că „Preşedintele Senatului poate fi schimbat doar de grupul parlamentar care l-a propus sau doar ca sancţiune a faptelor făcute”, afirmând în acelaşi timp că „UNPR îşi respectă înţelegerea, este şi va rămâne în continuare la guvernare alături de premierul Victor Ponta”.

Analistul economic Lucian Isar a declarat, la rândul său, că „Eduard Hellvig a fost unul dintre miniştrii cu viziune din guvernul din care a făcut parte” şi, mai mult, în această calitate, „Hellvig l-a eclipsat pe premier”.

În ceea ce priveşte implementarea noului Cod fiscal, analistul are o doză de scepticism în declaraţii: „Este uşor suspectă graba cu care se discută despre noul Cod fiscal”, spune el, continuând că, în opinia sa, „se încearcă distragerea atenţiei publicului de la diferite subiecte, cu o propunere foarte bună în ceea ce priveşte noul Cod fiscal”. „Preţurile vor scădea, dar nu ştim cu cât”, mai afirmă analistul. Pentru ca o taxă să aibă impact în economie, spune Lucian Isar, ea trebuie să aibă un caracter permanent. „Mediul de afaceri a suferit un şoc în ultimii trei ani, iar şocul a fost legat de volatilitate”, declară el. „Dacă vrei să ai viziune economică pe următorii 20 de ani sau pe o perioadă mai îndelungată, atunci ar trebui să ai şi un spaţiu fiscal”, a mai subliniat Lucian Isar în ediţia Foc încrucişat din 22 februarie.

***

Din 7 septembrie 2014, în fiecare duminică, la prânz, Cornel Nistorescu este invitatul Alinei Stancu la o dezbatere „pe toate fronturile”. La aceeaşi masă, moderatoarea şi invitatul permanent al emisiunii stau faţă în faţă cu principalii actori implicaţi în cele mai importante evenimente ale săptămânii. Fie că sunt din domeniul economic, politic, social sau artistic, aceste evenimente sunt comentate şi analizate, confruntarea ideilor ducând la Foc încrucişat.

În afara evenimentelor care au făcut breaking news în buletinele de ştiri, la Foc încrucişat sunt discutate şi subiectele insuficient exploatate de media. Pornind de la ce s-a întâmplat, aflăm de ce şi la ce consecinţe ne putem aştepta în viitor.

Emisiunea poate fi urmărită şi pe TVR+, pe tabletă sau mobil. Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android.

21:00 Câştigă România!

* Prezintă Virgil Ianţu

Virgil Ianţu şi echipa sa continuă să aducă în faţa telespectatorilor oameni deștepți și bine pregătiți, români excepționali din toate categoriile sociale,

care şi-au croit destinul prin forța educației.

Şi, pentru că suntem în anul Jocurilor Olimpice, în fiecare ediţie a acestui sezon, întrebarea „Câștigă România!” va fi despre sportivii români şi performanțe olimpice remarcabile.

Producători: Diana Pascal, Vanda Liche

Quiz manager Cătălina Filip

22:00 Lili Marleen

Telecinemateca * Lili Marleen ( Germania, 1981)

Prezintă Radu F. Alexandru. Realizator Ioana Constantin-5’

Regia Rainer Werner Fassbinder

Cu: Hanna Schygulla, Giancarlo Giannini, Mel Ferrer

* Dramă. În 1938, Willie, o cântăreaţă germană dornică de afirmare, se îndrăgosteşte de Robert, un tânăr dirijor evreu. Cei doi îşi trăiesc idila în Elveţia, unde familia înstărită a lui Robert face parte dintr-o reţea antinazistă care ajută evrei să fugă din Germania. Temându-se că relaţia cu Willie i-ar putea dăuna fiului său, tatăl lui Robert aranjează deportarea tinerei. Întoarsă în Germania, Willie ajunge sub protecţia unui ofiţer nazist care o ajută să-şi lanseze cariera muzicală. Cântecul ei "Lili Marleen", preferatul soldaţilor germani, o face bogată şi celebră. Robert, pe care ea nu l-a uitat, intră clandestin în Germania şi încearcă s-o recruteze în reţeaua lui, dar este prins de Gestapo, punându-i pe amândoi într-o situaţie disperată. Redactor Cristina Crăciun

X

 

Echipa un "Un doctor pentru dumneavoastră" vă invită să urmăriţi sâmbătă, 27 aprilie, la TVR 1, de la ora 7:00, o nouă ediţie în care vom afla ...

Divorțul, costuri și rezolvări legale

Divorțul, costuri și rezolvări legale

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Care sunt motivele și condiţiile pentru obţinerea divorţului? Ce acte trebuie ataşate la cererea de divorț? Ce înseamnă în practică anularea ...

"Lili Marleen", la Telecinemateca, pe TVR1 | VIDEO

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Dacă e marți, este "Telecinemateca" la TVR1! Pe 23 aprilie, de la ora 22:00, vedem drama „Lili Marleen" (Germania, 1981).

 

#tvr1